5 plekken in Japan die je niet mag missen in de herfst

blog

Geschreven op
donderdag 5 maart
Geschreven door
Juliette Driel
Delen op social media

Ja, je leest het goed. Er zijn 5 plekken in Japan die in het herfstseizoen nóg mooier zijn om te bezoeken. Ben je geen herfst-liefhebber? Dan beloven we je, na je reis naar Japan in de herfst, ben je om. Hieronder vind je de plekken die je volgens ons echt niet mag missen in je Japan-rondreis dit najaar.

# 1 Tokyo

Herfstkleuren in Tokyo? Die hypermoderne stad met ruim 9 miljoen inwoners? Het zal je verbazen, maar ook Tokyo kleurt elk najaar vele tinten rood. Zo is het Shinjuku Gyoen-park dé plek om te rond te struinen tussen alle herfstkleuren die het Tokyo rijk is. Hier ontsnap je hier even helemaal aan alle drukte van grote stad en kun je je vergapen aan dit knappe staaltje tuinarchitectuur – in de mooiste tinten rood, oranje en geel. Voeg de bouwsteen Let’s go Tokyo! nu toe aan je reis.

# 2 Takayama

Het pittoreske Takayama, middenin de Japanse Alpen gelegen, is de plaats bij uitstek om heen te reizen in de herfstperiode. Niet alleen ben je hier omringt met de mooiste bergen en bossen van Japan, ook vinden hier in de herfst een aantal festivals plaats die je volgens ons niet mag missen. De bekendste is het Takayama Autumn Festival (Hachiman Matsuri). Dit festival vindt elk jaar plaats op 9 en 10 oktober. Kortom, strik je Veters vast in Takayama en vier hier de herfst met de locals!

# 3 Kyoto

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Heel veel meer hoeven we je dus niet te vertellen. Boek nu nog je rondreis naar Japan dit najaar en voeg Kyoto toe. Onze bouwsteen in Kyoto vind je hier.

# 4 Kiso-vallei

Zoek je toch wat meer rust en ruimte? Op twee uur rijden van Takayama vind je de prachtige Kiso-vallei terug. Bij het vallen van de avond kleurt de hemel hier net zo oranje als het herfstige bladerdak van deze vallei. Het is net alsof je door een van de houtsnede prenten van kunstenaar Hiroshige loopt. Tegen het vallen van de avond kleuren de luchten hier eenzelfde kleur als in de kunstwerken van deze meester. Slaap een nacht in de Kiso-vallei met onze bouwsteen Luchtkasteel in de Japanse Alpen.

# 5 Koya-san

Koya-san is in elk seizoen magisch, maar doet er in het najaar nog een schepje bovenop. Om de hier woonachtige monniken tussen de langzaam verkleurende en vallende bladeren in dit rijke bos door te zien schuifelen, heeft iets sereens. De stenen jizu kijken het schouwspel in stilte aan. Wij werden er net zo stil als de jizu van. Onze bouwsteen in Koya-san vind je hier.

De praktische zaken op een rijtje:

  • De herfstperiode in Japan loopt van midden oktober tot midden november
  • Een heuse forecast -inclusief kleuren- vind je onder deze link
  • Het herfstseizoen maakt een start in het noord en loopt zo door naar het zuiden, let hier dus op bij de planning van je reis
  • De Japanners zelf zijn gek op de herfst: plan je reis dus tijdig om verzekerd te zijn van de leukste plekken in je reis