Prinsheerlijk pitten: op deze plekken slaap je in een paleis

blog

Geschreven op
maandag 15 april
Geschreven door
Delen op social media

Drankje in de ene hand, Nederlands vlaggetje in de andere en proosten maar: leve de Koning! Het is een van de leukste tradities in ons land: Koningsdag. Waar onze Willem-Alexander na zijn bezoek aan Amersfoort straks het nachtlampje uit klikt in zijn slaapkamer in Paleis Huis ten Bosch, kun ook jij slapen als een koning! Niet in Huis ten Bosch, maar wél ergens anders. Wij hebben drie plekken voor je uitgezocht waar je kunt slapen in een paleis waar zelfs Willems optrekje nog bij verbleekt.

Slapen in een historisch paleis op het Indiase platteland

deogarh paleis India

In het dorp Deogarh op het platteland van India waan je je voor één nacht prins of prinses en slaap je in een historisch Maharadjapaleis. De kamers in dit paleishotel zijn allemaal anders, maar elke kamer is in koloniale stijl ingericht met antieke meubelen, schilderijen en mozaïeken.

Vanaf het dakterras heb je een schitterend uitzicht over de omgeving en kun je net als Willem-Alexander en Máxima ‘even wuiven’ naar voorbijgangers op straat. Geniet van een lekker kopje thee op de binnenplaats en neem daarna nog even een verfrissende duik in het zwembad. Extra koninklijk overnachten? Geniet dan van een heerlijke massage of ayurveda-behandeling in de spa. In één woord voortreffelijk!

Bekijk Maharadjapaleis in India

Tukken in de tuinen van een waterpaleis in Indonesië

reis-Bali-waterpaleis tirtagangga

Midden tussen de groene heuvels van Bali verblijf je een nacht in de omgeving van het koninklijke Tirtagangga. Tussen de heuvels liggen op een klein oppervlak drie imposante waterpaleizen. Waar aan het eind van de dag de meeste toeristen weer vertrekken, blijf jij achter. Je overnacht namelijk in een knusse bungalow in de tuinen van het paleis.

Geniet van alle kunstige bruggen, hindoeïstische beelden en kleurrijke bloemen die in de tuinen te vinden zijn en luister naar de verhalen van de gids tijdens je bezoek aan de drie paleizen. ’s Ochtends neem je een verfrissende duik in het heilige water van de paleisvijvers en geniet je nog even van de complete rust, voordat de deuren weer opengaan voor het grote publiek.

Bekijk waterpaleis in Indonesië

Vorstelijk vertoeven in de koningssteden van Marokko

Riad Marokko

Tijdens je rondreis door Marokko kun je in de koningssteden Rabat, Meknes en Fez overnachten in riads: traditionele Marokkaanse huizen of paleizen met een binnentuin, patio of dakterras. In deze riads woonden vroeger rijke handelslieden. Nu zijn ze omgetoverd tot kleine hotels, vaak gelegen in het oude centrum van de stad. Deze sprookjesachtige slaapplaatsen zijn een oase van rust waar je kunt ontspannen tussen de kleurrijke kussens en olielampjes.

Nog even extra royaal relaxen tijdens je reis door Marokko? Reis dan door naar het zuiden om een paar dagen te luieren aan het strand van Agadir. Hier slaap je in een special stay aan de rand van Agadir: een moderne riad met binnen- en buiten zwembad. Overdag relaxen aan het strand en ’s avonds genieten van een heerlijke traditionele scrubbehandeling in de hammam: koninklijk genieten.

Bekijk riads in Marokko

Slapen onder de sterren of op het water

Natuurlijk kun je op nog veel meer unieke plekken slapen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een nachtje slapen onder de sterren? Uren naar de sterren turen totdat je in slaap valt, magischer kan bijna niet. Of laat je in slaap wiegen door de golven, tijdens een overnachting op het water.