Naar boven

Paleis tussen de heuvels

bouwsteen

 • Reisschema:
  Tirtagangga
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 155,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. waterpaleistour met gids
Met deze bouwsteen reis je van de gebaande paden af, de heuvels in. Je slaapt in een eenvoudig gastenverblijf middenin de rijstvelden. Met wat tips van de gastheer maak je hier op eigen houtje een wandeling door de plantages en rijstvelden. Wij vinden dit een heerlijk rustige plek om een indruk te krijgen van het leven tussen de rijstvelden.Ook verblijf je een nacht in de omgeving van het koninklijke Tirtagangga. Tussen de groene heuvels liggen op een klein oppervlak drie imposante paleizen. Je overnacht bij een van deze waterpaleizen in een knusse bungalow. De tuin is een waterwereld van kunstige bruggen, hindoeïstische beelden en kleurrijke bloemen. Dagelijks komen Balinezen hier naartoe voor ceremonies in dit heilige water. Neem een plons in het zwembad van de oude heerser en laat je onderdompelen in het Balinese leven.
Decorative torn edge

Dag 1 – Verblijf homestay Bali tussen de heuvels

In de binnenlanden van Bali vind je een sfeervol huis met een gastvrije familie middenin een groene vallei. Het gezin toont je je kamer en serveert een verse maaltijd. Als je zo zit te eten en je kijkt door de bloemenzee de vallei in dan weet je dat dit een plekje is dat je in je hart zult sluiten. Er zijn hier geen restaurants in de buurt, maar de vrouw des huizes draait met alle liefde een smakelijke maaltijd in elkaar. Deze homestay op Bali biedt geen luxe. De kamer is eenvoudig, je hebt een eigen badkamer met (niet altijd warme) douche. Een creditcard ‘kent’ men niet en wifi is er… soms. Je krijgt een kijkje in het lokale leven en verblijft in een oase van rust en groen. De omgeving maakt je verblijf hier volgens ons onvergetelijk. Wil je langer blijven? Dat kan: je bouwt dan echt een band op met het gezin en geniet net wat langer van deze plek. Geef gerust je wensen aan.

Trek er vanmiddag op uit om de omgeving te verkennen. Doe schoenen aan met een goed profiel want de bungalow ligt boven op een heuvel. Lopend door de rijstvelden doemt hier en daar een klein dorp op waar de kippen rondscharrelen en kinderen verlegen naar je knikken. Dit is Bali pur sang.

Decorative torn edge

Dag 2 – Het waterpaleis

Vandaag staat een bezoek aan de waterpaleizen van Tirtagangga op het programma. De gids vertelt je de vergeten legendes en verhalen van de drie verschillende paleizen. De koning en zijn familie gebruikten het waterpaleis om te rusten en te relaxen. Nu wordt het door de lokale bevolking gebruikt om te douchen en te zwemmen. Het contrast tussen de paleizen is groot en ze hebben allemaal een andere functie gehad.

Je slaapt vanavond in een bungalow met buitenbadkamer in de tuinen van het paleisterrein. De accommodatie is niet uitgesproken luxe en zeker niet fonkelnieuw, maar ze zal je zeker bijblijven. Vanaf het restaurant heb je een fraai uitzicht over de wondere waterwereld. Rondom deze heilige bron worden regelmatig kleurrijke ceremonies gehouden.

Decorative torn edge
Optioneel – traditioneel ‘reinigingsritueel’

Wil je je verder verdiepen in de Balinese wereld van offers, goden en rituelen dan kun je ervoor kiezen een traditionele ‘reinigingsceremonie’ bij te wonen. Na een verse fruitsap neemt de vrouwelijke priester je mee in haar ochtendritueel. Tijdens je reis heb je de kleurrijke offerbakjes al vaak zien liggen. Samen met haar maak je een eigen offer, en leer je wat de gedachte achter het bloemetje en de wierook in je bakje is. Hop in je sarong via de stenen in de vijver naar de offerplaats. Veel reizigers vinden dit een bijzonder moment. Eigenlijk willen wij niet verder verklappen wat je gaat doen, omdat dit juist iets is wat je moet ondergaan.

Sluit de ceremonie net als de Balinezen af met een bloem in het haar, en rijst op je voorhoofd geplakt. Helemaal zen! Enthousiast geworden, vraag dan onze reisspecialisten deze beleving in je reis op te nemen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Tirtagangga verblijf, einde bouwsteen

Begin de dag goed met een verfrissende duik in het heilige water van de paleisvijvers. Waan je nog even in de absolute rust voor je in de auto stapt richting de volgende plek.

Reis verder door het ongerepte oosten en leer zelf een Indonesische rijsttafel te maken tijdens de bouwsteen ‘ongerepte oostkust van Bali.’

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Paleis tussen de heuvels

Deze bouwsteen is goed te combineren met

zonsondergang lovina bali
bouwsteen

Luieren in Lovina

 • Lovina
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 70,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern