Krijg geen spijt, boek op tijd!

blog

Geschreven op
woensdag 21 augustus
Geschreven door
Delen op social media

Heb jij een unieke bestemming of bijzondere reis (bijvoorbeeld een huwelijksreis) voor volgend jaar op het oog? Wacht dan niet te lang met boeken! Om teleurstellingen te voorkomen is het belangrijk om op tijd met je reisplannen te beginnen. Zeker voor deze vijf plekken, want die gaan momenteel extra hard!

1. Nationale parken in West-Amerika

Amerika Grand Canyon

Bijna elk stukje natuur in Amerika is omgedoopt tot nationaal park. Reis je door West-Amerika, dan is een bezoek aan een of meerdere nationale parken een onmisbaar onderdeel van je reis. Ga bijvoorbeeld hiken door Yosemite National Park, zie met eigen ogen de schitterende rode woestijnrotsen in Monument Valley of staar in de diepte op de rand van de Grand Canyon. Of ga juist iets meer richting het noordwesten en bezoek Yellowstone, het oudste nationale park van Amerika, de enorme rotsformatie Devils Tower of Mount Rushmore. Kortom: nationale parken genoeg in Amerika, je moet alleen nog ‘even kiezen’ welke jij wilt bezoeken …

Op naar West-Amerika

2. Kamperen in het wild in Namibië

Etosha Namibië - bestemmingen 2020

Het leuke van Etosha National Park in Namibië is dat je er zelf rond kunt rijden. Dat, én de natuurlijke bronnen waar dorstige zebra’s, onhandig gebukte giraffen en stoffige neushoorns komen drinken. Op amper een paar meter van zo’n waterpoel kun je slapen in een safaribungalow, midden in het park. ’s Nachts wordt het water verlicht en kun je tot in de late uurtjes wild spotten. Tijdens je rondreis door Namibië wil je dit absoluut niet missen!

Op naar Etosha

3. Op safari in het Krugerpark in Zuid-Afrika

Safari Zuid-Afrika - vakantie 2020

De Big Five spot je natuurlijk op allerlei plekken in Zuid-Afrika, bijvoorbeeld in Pilanesberg. Toch, een écht ultieme safaribeleving vind je in net buiten het Krugerpark. Hier slaap je in een knusse bushlodge in een privéreservaat, waar zebra’s en giraffen langs je balkon wandelen. ’s Ochtends vroeg neemt een ranger je mee en trek je met een jeep een Big Five-reservaat in, waar je leert om wild te spotten. Handig, want hierna mag je met je eigen auto het Krugerpark in! Als dat geen safari op z’n best wordt …

Op safari in Zuid-Afrika

4. Kajakken tussen de Rocky Mountains in Canada

Kajak Canada

Een spectaculair landschap van grillige bergen, eindeloze bossen en bizar blauwe meren, dat zijn de Rocky Mountains in Canada. Al dit moois van Moeder Natuur ervaar je nóg beter vanuit een kano op een van deze bergmeren. Meestal begin je je reis in het bruisende Vancouver, waarna de rust van de Rocky Mountains je extra goed zal bevallen. Al peddelend door een sprookjesachtig decor, weerkaatsen de witte wolken en besneeuwde bergtoppen op het gladde wateroppervlak. Kajakken in Canada is een ervaring om niet snel te vergeten.

Op naar de Rocky Mountains

5. River Kwai in Thailand

Thailand River kwai
Jouw avontuur door Centraal-Thailand is niet compleet zonder een bezoek aan de River Kwai. Het liefst natuurlijk zonder tussen hordes andere reizigers te zitten. En dat kan! Vanuit Bangkok reis je naar de Hellfire Pass, de kloof die werd uitgehakt voor de Birmese Dodenspoorlijn. Vervolgens vaar je met een bootje over de River Kwai naar je slaapplaats voor de nacht: een door olielampen verlichte jungleraft. Even afkoelen doe je door een duik te nemen midden in de jungle onder de Erawan-watervallen en als je weer helemaal opgedroogd bent boemel je een stuk over de beruchte dodenspoorlijn. Een bijzondere, indrukwekkende en vooral unieke ervaring is gegarandeerd.

Op naar de River Kwai

En, waar gaat jouw reis volgend jaar naartoe? Als je nog niet zeker weet hoe je deze bouwstenen met andere bouwstenen combineert, dan helpen we je graag met puzzelen. Onze reisfanaten zijn al vaak in ‘hun’ land geweest en helpen je een reis uit te stippelen op basis van jouw reiswensen. Je moet alleen wel eerst een keuze maken uit onze 48 bestemmingen, maar met onze bestemmingswijzer komt ook dat vast goed.

Dit vind je wellicht ook interessant:

Als het op de ultieme reiservaring aankomt, wil je liever geen concessies doen. Wil jij de reis van je dromen maken, met alle leuke slaapplekken en de mogelijkheid om zelf te reizen? Boek dan op tijd. Hier vind je een overzicht van onze bestemmingen en ons advies wanneer je ze het beste kunt boeken om de grootste kans te hebben om al je wensen verwezenlijkt te zien. Wil je weten welke bestemmingen in welke maand het best te bezoeken zijn? Bekijk dan de beste reistijd per maand.