Reizen op de Riksja-manier, wat betekent dat?

blog

Geschreven op
dinsdag 25 juli
Geschreven door
Delen op social media

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk even getrakteerd worden op een andere omgeving en loskomen van de ‘sleur van alledag’. De een zoekt avontuur, de ander zoekt ontspanning of misschien wil je wel een beetje van beide. Dat mag geen verrassing heten. Toch gaan we graag met Riksja een stapje verder. We kiezen niet voor vakanties waarin je veilig achter de hoge muren van je all-inclusive hotel blijft zitten, maar laten je graag proeven van de lokale cultuur – letterlijk en figuurlijk. We bieden geen groepsreizen aan, maar zorgen ervoor dat je helemaal je eigen avontuur kunt creëren tijdens een individuele rondreis. Wat je ook wilt doen en waar ter wereld je ook maar heen wilt gaan, een reis met Riksja betekent dat je een aantal zekerheden hebt. Dit is reizen op de Riksja-manier!

Riksja brengt je dichterbij

We nemen je graag mee naar het hart van je bestemming. Door in contact te komen met andere culturen doe je niet alleen nieuwe ervaringen op, maar reflecteer je bewust of onbewust ook op je eigen leven. Jeetje, wat leven sommige mensen anders! Maar uiteindelijk zijn we allemaal mensen van vlees en bloed. In contact komen met andere culturen zorgt vaak voor meer begrip onderling. Maar we hopen ook dat onze reizen je doen stilstaan bij wat je hebt en wat jou gelukkig maakt. Zo brengen we je niet alleen dichter bij de reisbestemming, maar ook een beetje dichter bij jezelf.

Net even anders

Natuurlijk begrijpen we dat je de highlights van een bestemming wel wilt zien; in China is de Chinese Muur een must-see en je slaat waarschijnlijk liever ook niet Machu Picchu over als je in Peru bent. Als doorgewinterde reizigers kennen we echter wel de reishacks, waardoor we ervoor kunnen zorgen dat jij die hoogtepunten op je eigen manier kunt beleven. Zo sta je op die muur niet tussen de drommen toeristen, maar kiezen we een plek waar weinig andere reizigers komen. Of bezoeken we een hoogtepunt op een rustig moment van de dag.

In Mexico kun je natuurlijk de populaire Mayaruïne Chitzen Itza bezoeken, maar je kunt ook dieper de jungle in naar de verlaten tempels van Calakmul. Of trek met een Navajo-indiaan te paard Monument Valley in en slaap op het randje van de Grand Canyon in Amerika. Waar je ook heen wilt, we zorgen dat je het land net even anders beleeft.

Voor reizigers, door reizigers

Om ervoor te zorgen dat je een reis kunt maken die aansluit op jouw wensen en die ervoor zorgt dat je het land écht leert kennen, kunnen we moeilijk onze tips uit de Lonely Planet halen. Dan heb je immers zeker de garantie dat je tussen drommen toeristen staat. Hoe achterhalen we dan de gaafste activiteiten en fijnste, knusse slaapplekken? Door er zelf actief naar op zoek te gaan!

Onze reisfanaten verkopen geen twintig bestemmingen per persoon, elke bestemmingsexpert is zelf (vaak meermalen) in zijn of haar land geweest. Onze Namibië-gek Sharony weet je alles over Namibië en Botswana te vertellen, onze Australië-fan Chantal deelt graag haar tips voor down under met je. Elke bestemming heeft z’n eigen expert, die zelf heeft getoetst of de slaapplekken en activiteiten bij ons passen. We geloven immers dat je kwaliteit levert als je écht weet wat je aanbiedt.

Haal meer uit je reis

Een reis die is toegespitst op jouw wensen: we zorgen ervoor dat jij de reis van je leven kunt maken. Je hebt zelf de vrijheid om te kiezen uit onze bouwstenen of rondreizen. Bouwstenen zijn korte reizen van drie of vier dagen met (lokaal) vervoer, knusse slaapplekken en vaak een activiteit. Daarnaast hebben we kant-en-klare rondreizen van één tot vier weken die zorgvuldig door ons zijn uitgezocht en je in no time op weg helpen naar een perfect gepland avontuur. Ook die reizen zijn altijd aanpasbaar:  een dagje langer of korter op een plek, een luxere slaapplek of een extra activiteit? Geen probleem! Je kiest zelf wat je wilt zien en beleven en op welke manier.

We willen al het moois behouden


Reizen is mooi, maar laat ook een voetafdruk achter. We vinden het dan ook niet meer dan logisch om iets terug te doen. Daarom steken we jaarlijks een deel van de winst in onze onafhankelijke stichting Soulventure, die daarmee wereldwijd hulpprojecten kan ondersteunen. Op vrijwel elke bestemming die we aanbieden is er een project dat op onze steun kan rekenen.
En natuurlijk kiezen we onze partners kritisch uit. We werken samen met partners en hoteleigenaren die het welzijn van hun land en hun personeel hoog in het vaandel hebben staan. We vinden het belangrijk dat het geld terugvloeit naar de mensen in plaats van naar de overheid en dat de kinderen van onze gidsen bijvoorbeeld naar school kunnen gaan.

CO2-compensatie

Maar dat is niet het enige: we compenseren we sinds 2016 100% van de CO2-uitstoot van elke Riksja-reis. Daarmee worden o.a. via de South Pole Group schone kooktoestellen uitgedeeld in Kenia en India.

Dierenwelzijn

We hebben in de afgelopen jaren alle olifantenritten afgeschaft. Nu lichten samen met World Animal protection alle projecten met wilde dieren in gevangenschap door. Zo weten we zeker dat we enkel samenwerken met instanties die dierenwelzijn voorop hebben staan.

Wakibi

Wil je als reiziger zelf ook een steentje bijdragen? Dat kan. Wanneer je een reis bij ons boekt, heb je de mogelijkheid om in een ondernemer te investeren. Met jouw €25,- kan iemand in Zuid-Amerika bijvoorbeeld een laptop kopen om te kunnen studeren. Of kan een Indiër investeren in zijn theehuis. Zodra hij z’n doel heeft bereikt, krijg jij je geld terug. Win-win, toch?