Duurzaam en verantwoord reizen zonder meer te betalen? Veel makkelijker dan je denkt!

blog

Geschreven op
dinsdag 23 juli
Geschreven door
Delen op social media

Dat reizen fantastisch is, dat hoeven we jou natuurlijk niet te vertellen. Maar we weten stiekem ook allemaal dat de wereld verkennen ook zo z’n schadelijke gevolgen heeft en daar willen we als reisorganisatie de ogen niet voor sluiten. Daarom zijn we constant op zoek naar manieren om de positieve impact van onze reizen zo groot mogelijk te maken. Duurzaamheid zit in ons DNA en we doen er dan ook alles aan om onze reizen zo verantwoord mogelijk te organiseren. Hoe we dat doen? Nou, zo!

Je reis wordt volledig CO2-gecompenseerd

efficiente kooktoestellen

Boek je een reis bij ons, dan compenseren wij de CO2-uitstoot van je vlucht én je rondreis. Want hoewel wij geloven dat reizen een belangrijke positieve impact kan hebben op de wereld, sluiten we onze ogen niet voor de schade die toegebracht wordt door de uitstoot van de vliegtuigen, boten, auto’s en bussen waarmee we reizen. We vinden het belangrijk om als reisorganisatie onze verantwoordelijkheid hiervoor te nemen en kiezen er dan ook voor om de volledige CO2-uitstoot van jouw reis (landarrangement én vlucht, indien bij ons geboekt) te compenseren – en zoveel mogelijk nog in hetzelfde jaar. Jij betaalt als reiziger hiervoor trouwens niets extra’s: wij nemen deze compensatie voor onze rekening. Het compenseren van CO2 doen we onder andere door te investeren in verschillende duurzame energieprojecten van de South Pole Group: een bedrijf dat op een efficiënte manier verschillende CO2-reducerende projecten in de wereld start en ondersteunt. Dit komt niet alleen de natuur ten goede, maar ook de lokale bevolking. Zij kunnen hierdoor immers leven in een schonere omgeving.

Zo dragen we bijvoorbeeld bij aan het verspreiden van efficiënte kooktoestellen in India en steunen we in Vietnam een project dat door middel van een waterkrachtcentrale duurzame energie opwekt uit de rivier. En jij dus ook, want onze steun komt voort uit jouw reizen.

Kies voor een duurzaam (én leuker!) vervoermiddel

Treinreis Sri Lanka

Je ontkomt er meestal niet aan om náár je volgende vakantiebestemming met het vliegtuig te reizen. Maar óp de bestemming zijn de vervoersmiddelen (bijna) eindeloos. Daarbij reis je, als je kiest voor lokaal vervoer, samen met de bewoners. Dat zorgt niet alleen voor dat je duurzamer en verantwoorder reist, maar dat je ook kans hebt om nieuwe mensen te ontmoeten en meer te proeven van de sfeer van het land. Benieuwd waar je allemaal uit kunt kiezen? We hebben zes voorbeelden van duurzame vervoermiddelen voor je op een rij gezet!

Slaap in duurzame hotelletjes en gave ecolodges

Khao Sok hotel Riksja Travel

Een slaapplek met een hart, waarbij de eigenaren zich inzetten voor de lokale gemeenschap, zich bezighouden met natuurbehoud of op een andere manier positieve impact op de wereld hebben. Overal ter wereld vind je dit soort overnachtingen: van een bed bij de mensen thuis of een simpele kampeerplek tot casas particulares, community-based lodges en ecolodges midden in de natuur. Je hoeft geen uren over het internet te struinen om deze plekken te vinden: dat werk hebben wij al voor je gedaan – neem maar eens een kijkje bij deze zes voorbeelden van hotels met een hart! Reis je met ons, dan slaap je per definitie duurzaam en verantwoord en draag je automatisch je steentje bij aan een mooiere wereld. Dan is de keuze snel gemaakt, toch?

Ga voor gave én duurzame activiteiten

thailand Bangkok fietsen

Op vakantie wil je natuurlijk naast ontspannen zoveel mogelijk doen, zien en beleven. Gelukkig kan zelfs dát op veel plekken op een duurzame, verantwoorde manier, bijvoorbeeld door een gave fietstocht te maken door de rijstvelden in Vietnam of een kanotocht door de jungle van Costa Rica. Ga eten bij de mensen thuis of maak een trekking met een lokale gids. De mogelijkheden zijn eindeloos; bekijk deze zes voorbeelden maar eens.

Duurzaam is niet direct duurder

Wat het nog fijner maakt: vaak zijn deze slaapplekken, activiteiten en manieren van vervoer niet eens duurder dan een ‘gewone’ slaapplek of activiteit. Je krijgt er een unieke, bijzondere ervaring voor terug, draagt bij aan een betere wereld, ontmoet mensen die je anders nooit ontmoet had en ziet plekken die je anders nooit had gezien. Dus, wat houdt je nog tegen?!

Inspiratie nodig voor het boeken van je duurzame reis?

Wil je hulp bij het uitkiezen van een duurzaam hotel of activiteit? Daar helpen we je natuurlijk graag bij. Onze bestemmingsexperts zijn al vaak in ‘hun’ land geweest en hebben de overnachtingen en activiteiten eigenhandig getest en uitgekozen. Gebruik onze bestemmingswijzer om in drie stappen te bepalen waar jouw volgende reis naartoe gaat!