Dit zijn de vijf mooiste landen voor natuurfotografie

blog

Geschreven op
maandag 18 maart
Geschreven door
Delen op social media

Natuurfotografen opgelet! Heb jij die edelherten op de Veluwe inmiddels al wel honderd keer vastgelegd, en ben je op zoek naar écht mooie locaties voor natuurfotografie? Dan is het tijd om internationaal te gaan. Deze vijf landen moet je als natuurfotograaf ooit in je leven hebben bezocht. Mét camera, natuurlijk!

Leeuwen voor de lens in Zuid-Afrika

De Big Five, ofwel de buffel, leeuw, luipaard, neushoorn en olifant, zijn dé vijf dieren die je als natuurfotograaf in Zuid-Afrika wilt spotten. Voor de ultieme mogelijkheid om die Grote Vijf te spotten slaap je in een safaritent in een Big Five Kruger-privéreservaat, waar de wilde dieren zomaar door het kamp kunnen lopen. De volgende ochtend ga je samen met een ervaren gids zowel te voet als per 4×4 op zoek naar wilde dieren. Telelens in de aanslag en turen maar! Zo kan je aan het einde van je reis een mooi fotoboek maken met al jouw zelfgeschoten plaatjes.

Zuid-Afrika bucketlist

Costa Rica: groen, groener, groenst

rondreis Costa Rica - dierenspotten

Wie Costa Rica zegt, zegt natuur. Meer dan dertig procent van de oppervlakte van het land is beschermd natuurgebied. Door de wisselende hoogte verandert het landschap snel, zelfs op relatief kleine oppervlaktes. In de jungle van Costa Rica spot je vooral apen, vogels, insecten, vlinders en amfibieën: klein maar fascinerend. Vooral door hun bijzondere schutkleuren zijn ze soms enorm lastig te spotten. Vergeet dus niet je macrolens én een goede dosis geduld mee te nemen.

Waarom naar Costa Rica?

Adembenemend Argentinië

Argentinië is een land van extremen: van de tropische regio rond de bulderende watervallen van Iguaçu tot de ijswereld van Patagonië, waar ‘de Zuidpool begint’. Daartussenin vind je wijnvelden, turkooisblauwe bergmeren, besneeuwde Andespieken en kolonies met miljoenen pinguïns en walvissen. Zoek je dus een land waar je (vrijwel) alles mee kunt maken, dan is Argentinië dé plek om naartoe te reizen. Dikke jas én shirt met korte mouwen in je koffer, evenals groothoeklenzen als telelenzen en je bent klaar om te gaan.

Dit zijn de highlights van Argentinië

Leg het Noorderlicht vast in IJsland

Het Noorderlicht zien staat op menig bucketlist en dat is niet zo gek ook: het lijkt wel een sprookje als je die groene strepen ziet dansen in de lucht. Reis daarom tussen oktober en maart naar IJsland, pak jezelf én je camera goed in en geniet van dat schitterende kleurenspektakel. Tip: in dit geval geldt echt, hoe breder, hoe beter. Uitsnijden kan altijd nog, dus zoek een mooie plek en fotografeer het Noorderlicht door een lichtgevoelige groothoeklens met zo lang mogelijke sluitertijd. O ja, als jij opwarmt in het heilzame water van de warmwaterbronnen in de Diamond Circle of de Golden Circle, zet je natúúrlijk je camera of telefoon aan voor een timelapse. Van het Noorderlicht wil je namelijk in zowel stilstaand als bewegend beeld hebben!

Naar Riksja IJsland

Foto’s met een tropisch tintje in Indonesië

Voor natuurfotografen is Indonesië dé plek om prachtige én bedreigde diersoorten te fotograferen, zoals orang-oetans op Sumatra, Komodo-varanen op het eiland Komodo en zwarte apen, neushoornvogels en spookdiertjes in het noorden van Sulawesi.

Maar niet alleen voor de dieren reis je af naar Indonesië, ook (of misschien wel juist) voor de landschappen. Van de zonsopkomst op de Bromovulkaan op Java naar fietsen tussen de rijstvelden in Ubud op Bali: Indonesië is magischer dan je je ooit kunt voorstellen. Net als voor Argentinië stop je voor je reis naar Indonesië zowel groothoeklenzen als telelenzen in je koffer. En uiteraard een macrolens, om tot in detail de schitterende tropische bloemen en planten die Indonesië rijk is vast te leggen. Onze reisspecialist Joël geeft je zijn tips voor een mooi fotoalbum.

Naar Riksja Indonesië

De wereld is jouw speeltuin

Als natuurfotograaf weet jij als geen ander: ieder land is fotogeniek op zijn eigen manier. Heb je bovenstaande landen al af kunnen vinken van jouw natuurfotografie-bucketlist, bekijk dan de rest van onze vijftig bestemmingen eens of lees meer over de tien meest fotogenieke bestemmingen.