Riksja Travel Bouw je eigen reis

Naar boven

10x adembenemend mooie uitzichten in Afrika

blog

Van weelderige jungle tot kurkdroge woestijnen: Afrika is een van de meest veelzijdige continenten van de wereld. Even een paar foto’s schieten als blijvende herinnering en dan vooral de camera weg en genieten maar, want op deze plekken in Afrika is het uitzicht zó mooi dat je alles helemaal in je op wilt nemen. Wij zetten tien van onze favorieten op een rij!
Decorative torn edge

Panoramaroute in Zuid-Afrika

panoramaroute

De Panoramaroute in Zuid-Afrika ligt op zo’n vier uur rijden van Johannesburg en loopt door een schitterend natuurgebied. De route neemt je mee door prachtige valleien, over indrukwekkende berglandschappen en langs bijzondere, natuurlijk gevormde bezienswaardigheden. Een aaneenschakeling van (soms letterlijk) hoogtepunten die je met je eigen huurauto aflegt!

Kilimanjaro in Tanzania

Kilimanjaro

Met 5895 meter is de Kilimanjaro de hoogste berg van Afrika en een van de hoogste bergen ter wereld. Het is niet te beschrijven wat je voelt als je na dagen klimmen op het dak van Afrika staat. Het is een uitdaging die het uiterste van jezelf vraagt, maar waar je rijkelijk voor wordt beloond. Ben jij een avonturier die wel in is voor een flinke klim, dan hóórt de Kilimanjaro op jouw bucketlist!

Zandduinen van de Sossus- en Deadvlei in Namibië

Sossusvlei

In de Sossus- en Deadvlei in Namibië vind je de beroemde zandduinen die scherp aftekenen tegen een knalblauwe lucht. Slof door het zand naar de top en kijk uit over een duinenzee tot voorbij de horizon. Er zijn maar weinig plekken op aarde waar je het gevoel hebt in een ansichtkaart te lopen, maar dit is er absoluut eentje van.

Fish River Canyon in Namibië

Fish River Canyon

De Fish River Canyon in Namibië is de op een na langste canyon ter wereld, na de Grand Canyon in de Verenigde Staten. De kloof is circa 160 km lang, tot 27 km breed en is op sommige plaatsen tot 550 meter diep. Wandel langs de rand van de kloof naar de verschillende uitkijkpunten en geniet keer op keer van een adembenemend uitzicht. Extra tip: ga vroeg! Wanneer de zon langzaam omhoog kruipt en de omgeving onderdompelt in een oranje gloed weet je meteen weer hoe prachtig de natuur kan zijn.

Waarom je verder nog Namibië af zou willen reizen? Omdat het uniek, onvergetelijk en veelzijdig is. Onze Namibië-fans overtuigen je graag waarom Namibië vandaag nog op je bucketlist moet!

Victoria Falls in Zimbabwe

Victoria Falls

Net over de uiterste noordoostgrens van Botswana, op de grens van Zimbabwe en Zambia, vind je de Victoria Falls: de grootste en meest spectaculaire waterval van Afrika. Een reis door Zuidelijk Afrika is eigenlijk niet compleet zonder het gedonder en gebrul van de watervallen van dichtbij te hebben meegemaakt. De lokale bevolking noemt het ‘Mosi-oa-Tunya’: ‘de rook die dondert’. De enorme hoeveelheid waterdamp (poncho mee!) geeft een rookwolk die van ver is te zien en het kabaal van het vallende water klinkt als een luid gedonder. Elkaar verstaan zul je hier niet, maar deze denderende waterval spreekt gelukkig voor zichzelf.

Meer weten over al het moois dat Botswana te bieden heeft? We zetten de vijf must-do’s in dit prachtige land voor je op een rij!

Tsingy Rouge in Madagaskar

Tsingy Rouge Madagaskar

De Tsingy Rouge in het noorden van Madagaskar is een relatief klein gebied, bestaande uit prachtige rode (vandaar dus ook rouge) rotsformaties. De rotsformaties hebben een indrukwekkend kleurenpalet: van crème tot bijna donkerrood. Deze fotogenieke kunstwerken van Moeder Natuur bestaan uit broos zandsteen, zijn pas vijftig jaar oud en zijn ontstaan als gevolg van ontbossing en erosie. Wandel met een gids naar de twee beste panoramische uitkijkpunten en geniet van het uitzicht!

Waarom je verder nog naar Madagaskar wilt reizen? We geven je niet één, niet twee, maar maar liefst vier redenen.

Mount Toubkal in Marokko

Mount Toubkal

Waar de Kilimanjaro de hoogste berg van heel Afrika is, is de Toubkal in Marokko met zijn 4167 meter het ‘kleine’ maar desondanks bijzonder pittige broertje. Heb je een goede conditie en ben je wel in voor een flinke klim, dan is de Toubkal-trekking waarbij je in drie dagen naar de top klimt een echte aanrader. Je inspanning wordt beloond met uitzicht op het Saghrogebergte in het oosten, het Sirouagebergte in het westen en de Haouz-vlakte in het noorden. Op een heldere dag kun je zelfs Marrakech zien liggen.

Niet écht een klimmer, maar wil je wel weten wat Marokko te bieden heeft? Bekijk dan vooral onze Marokko-must-do’s!

Tafelberg in Zuid-Afrika

tafelberg

Het is even een flinke klim, maar de Tafelberg in Zuid-Afrika biedt je een uitzicht met een hoofdletter u. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over Kaapstad en omgeving! Terug kun je eveneens lopen, of ga lekker zitten en pak de kabelbaan naar beneden. Zuid-Afrika is trouwens ook een geweldige bestemming voor een huwelijksreis! Samen de Tafelberg beklimmen en vervolgens dubbel genieten van het uitzicht – van de omgeving én van je lief. Geweldig, toch? Reiziger Karlijn deed het en vertelt er je graag alles over!

Kaap de Goede Hoop in Zuid-Afrika

Kaap de goede hoop

We blijven nog even in Zuid-Afrika, want in dit lijstje mag de Kaap de Goede Hoop natuurlijk niet ontbreken! Kaap de Goede Hoop is het meest zuidelijk gelegen punt van het Kaapse Schiereiland. Het is de plek waar de Atlantische en Indische Oceaan elkaar ontmoeten en waar jij een schitterend uitzicht hebt over de ongerepte Afrikaanse natuur, ruige kliffen, rotsen en bergen. Trek vervolgens vanuit Kaapstad de wildernis in en rijd (een stuk van) Route 62: een regionale weg dwars door het achterland van Zuid-Afrika waarbij je om de paar minuten gegarandeerd hardop ‘wauw’ zult zeggen.

Waterberg Plateau in Namibië

Waterberg

Last but not least: het Waterberg Plateau in Namibië. Dit is eigenlijk een zandstenen plateau van 200 meter hoogte, met veel groene natuur en prachtige bloemen en planten. Je vindt er meer dan 200 vogelsoorten en allerlei zeldzame wilde dieren die je nergens anders zult zien.

Ben je bang dat Namibië al snel gaat vervelen? We kunnen ons het niet voorstellen, maar dan kun je altijd nog Namibië combineren met Botswana! We geven je tien redenen waarom je naar Namibië en Botswana af zou willen reizen.

Ben je benieuwd naar de mooiste stranden in Afrika? U vraagt, wij draaien: we hebben er tien stuks in de aanbieding.
Zoek je het graag dichter bij huis? Bekijk onze bestemmingen in Europa zoals IJsland, Lapland, Italië, Spanje, Portugal of Griekenland.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

background-pattern