Naar boven

Vakantie Madagaskar

Vier redenen waarom je ècht naar Madagaskar moet gaan

blog

Madagaskar, ook wel het ‘rode eiland’ genoemd, is zo groot als Frankrijk en waarschijnlijk een van de bijzonderste bestemmingen die je ooit zult bezoeken. Maar waarom zou je met Riksja Travel naar Madagaskar reizen? Nou, dat vertellen we je! We geven je niet één, niet twee, maar liefst vier redenen.
Decorative torn edge

De dieren

In Madagaskar leven tal van bijzondere diersoorten die je nergens anders ter wereld tegen zult komen. Lemuren, fretkatten, tomaatkikkers, kameleons en bladneusslangen, je kunt het zo gek niet bedenken of Madagaskar heeft ze. Een afstammeling van de lemuur is de dansende sifaka; deze kun je zien in het Andasibe Nationaal Park. De dieren houden hun korte armpjes boven het hoofd terwijl ze zijwaarts voortspringen, waardoor het net ballerina’s lijken. Echt dansend dus… Hoe leuk is dat?

De natuur

Niet alleen de dieren zijn uniek, hetzelfde geldt voor de natuur. Door de geïsoleerde ligging van het eiland komen veel plantensoorten nergens anders voor. Noem het de Galapagos van Afrika! De baobabbomen zijn misschien wel het bekendste voorbeeld van one of a kind flora; het land telt maar liefst zeven verschillende typen. Zo gaaf als je ze in een lange rij ziet staan op de Allée des Baobabs! Probeer je armen maar eens om een van de reuzen heen te slaan. Ook kom je tijdens je Madagaskar-reis afwisselende soorten landschappen tegen: tropisch regenwoud, vulkanisch gebergte, roodbruine aarde, woestijngebied, savannes, steppe en vruchtbare rijstvelden. Elk nationaal park kent weer een ander landschap, waardoor je nooit uitgekeken raakt.

De cultuur

De cultuur op Madagaskar is een mix van diverse Afrikaanse en Aziatische landen. Er zijn maar liefst achttien inheemse stammen die ieder hun eigen gebruiken kennen. Een overeenkomstige traditie die de meeste stammen kennen, is het ritueel van Famadihana: de herbegrafenis. Eens in de zeven maanden worden de doden uit hun familiegraf gehaald. Om respect te tonen vieren de Malagassiërs feest en dansen ze om de graven heen. De overledenen krijgen nieuwe zwachtels en voorwerpen mee. Als reiziger kun je dit ritueel bijwonen: een onvergetelijke gebeurtenis!

De stranden

Als je tussen juni en augustus naar Madagaskar reist, moet je echt een van de parelwitte stranden bezoeken. De zee is perfect voor snorkelen en duiken, maar ook heel bekend om de walvissen die in de zomermaanden langs trekken. Tijdens een walvistocht kun je deze dieren op een paar meter afstand zien.

We combineren in de Madagaskar reizen deze vier met elkaar waarbij je een fijne afwisseling hebt tussen activiteiten en rust.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen

background-pattern