Beste reistijd: mei

blog

Geschreven op
donderdag 25 oktober
Geschreven door
Delen op social media

Deze bestemmingen zijn in mei goed bereisbaar

Met het Nederlandse voorjaar weet je het maar nooit. Zo kan het in april nog vriezen en in mei stralend weer zijn, of juist andersom. Wil je verzekerd zijn van warm weer tijdens je reis, dan zul je toch echt de grens over moeten. Sommige bestemmingen zijn juist in mei extra bijzonder, omdat het daar dan perfect weer is om de bestemming te bezoeken.

Spanje

Mei is een heerlijke periode om in Spanje lekkere tapas te gaan eten, te flaneren door de straten van Sevilla en te proeven van het Andalusische buitenleven. De temperatuur loopt al op naar 25 graden.

Spanje

Maleisië

Maleisië kun je eigenlijk het hele jaar bezoeken, maar in de meiperiode kun je ook goed naar de oostkust van het land, waar kleine tropische eilanden liggen. En dat is een echte bonus, want de Perhentian-eilanden zijn ware bountypareltjes.

Maleisië

 Marokko

In Marokko schommelen de temperaturen in mei tussen de 24 en 30 graden. Je hebt nog geen last van snikheet weer en ook de woestijn is nu de nachten minder koud zijn mooi om te bezoeken. In Marokko waan je je werkelijk in het sprookje van 1001 nacht. Gelukkig heb je ook minder dagen nodig om het land te ontdekken.

Marokko

Namibië

namibie

Namibië is spectaculair in de droge periode van mei tot november. Een combinatie van Namibië en Botswana is in de maand mei ideaal. Liters water storten van de Victoria Falls en de natuur staat nog volop in bloei.

Namibië

Andere landen die in mei goed bereisbaar zijn:
Amerika Australië Belize Bolivia Botswana Brazilië Cambodja Canada China Colombia Costa Rica Cuba Ecuador Griekenland Guatemala IJsland India Indonesië Jamaica Japan Jordanië Laos Madagaskar Mexico Myanmar Nepal Nicaragua Panama Peru Portugal Suriname Thailand Tibet Vietnam  Zuid-Afrika

Wil je zeker weten dat je op tijd boekt en op de leukste plekken kunt slapen? Krijg geen spijt, boek op tijd! We hebben per bestemming voor je op een rij gezet hoe ver van tevoren je erbij moet zijn.
Ben je je nog aan het oriënteren en wil je insidertips van onze reisfanaten over jouw favoriete bestemming(en) ontvangen? Vraag dan alvast een inspiratiemail aan.