Dit zijn onze drie favoriete stranden

blog

Geschreven op
dinsdag 22 januari
Geschreven door
Delen op social media

Warm zand onder je voeten, een helderblauwe zee, wuivende palmbomen en de zon op je bol … Natuurlijk wil je op vakantie veel zien en beleven, maar óók een beetje ontspannen aan een tropisch strand. Toch? Gewoon om dat het zo fijn is! Dit zijn onze favoriete tropische stranden.

Tropisch paradijs Tulum, Mexico

Hier val je door het geruis van de zee in slaap. Je slaapt in Mexicaans Tulum namelijk niet in de buurt van de zee, maar óp het parelwitte strand. ’s Ochtends open je de deuren van je huisje en neem je een duik in zee. In je warme handdoek geniet je van de ultieme rust, waarna je op je slippers richting een lekkere desayuno fuerte (stevig ontbijt!) stiefelt. Liever iets actiever? Gelukkig kun je hier ook volop genieten van cultuur. Het schiereiland bulkt van de historische bouwwerken, je vindt er een Maya-ruïne en kunt in de jungle de tempels van Coba beklimmen.

Naar Riksja Mexico

Magisch mooi Maleisië

Zoek je het prototype bountystrand, waarbij je geen filter voor je foto hoeft te gebruiken? Ga dan naar de Maleisische Perhentian Islands. Hier schommel je boven zee en zie je honderden tropische visjes zwemmen. Door de jungle wandel je van baai naar baai en kun je bij Pulau Perhentian snorkelen over een prachtig koraalrif bewonderen.

Naar Riksja Maleisië

Onderwater bij de Whitsunday Islands, Australië

Whitsundays, Australie

Er zijn weinig plekken in de wereld te bedenken waar het uitzicht onder en boven water bijna net zo mooi is. Bij het beroemdste koraalrif ter wereld kunnen wij toch echt niet kiezen. De Great Barrier Reef is een waar paradijs voor duikers en snorkelliefhebbers. Een witter strand dan Whitsunday Islands bestaat waarschijnlijk ook niet. Wit wordt bovendien nóg witter als het omzoomd wordt door een felgroen regenwoud aan de ene kant en een en aan de andere kant een zee die zó helderblauw is dat je met het blote oog het onderwaterleven ziet zwemmen.

Naar Riksja Australië

Benieuwd naar onze favoriete accommodaties? Dit zijn tien slaapplekken waar we stapelverliefd op zijn!