Menu background
Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

10 slaapplekken waar we stapelverliefd op zijn

blog

Geschreven op
donderdag 8 juni
Geschreven door
Delen op social media

We willen niet zomaar in een of ander hotel slapen, maar juist overnachten op een plek waar je de sfeer van het land kunt proeven: een slaapplek die de reis bijzonder maakt. Het hoeft niet eens per se luxe te zijn, zolang het maar een beetje voelt als thuiskomen. Zijn we veeleisend? Wij denken van niet. We weten namelijk uit ervaring dat die plekken bestaan. Deze tien slaapplekken doen ons hart sneller kloppen!

1. Thailand ♥

Voor de kust van Zuid-Thailand, ver weg van alle drukte, ligt de Trang-archipel dat gevormd wordt door 47 eilandjes. Elk eiland is net even anders, maar onze favoriet is absoluut Ko Hai! De plek staat bekend als hét bounty-eilandje (ja, net als de reclame van de chocoladereep) van Zuid-Thailand. Ook verliefd zijn we op deze bungalow op het strand. Vanaf je veranda stap je zo op het spierwitte strand en met tien stappen lig je al in de helderblauwe zee.

Lees meer over Ko Hai of kijk voor meer eilandtips op Riksja Thailand.

2. Zuid-Afrika ♥

Zuid-Afrika heeft veel bijsondere plekkies, maar ook plekkies om gelyk verlief op te word, zoals dit houten chalet op palen in een privéreservaat bij Kruger. Alleen al om het uitzicht waren we meteen verkocht: je kijkt hier eindeloos ver de vlakte over. Je slaapt in je eigen boomhut, maar wees er wel snel bij: er zijn er slechts vijf.

Lees meer  over dit privéreservaat bij Kruger of ontdek meer bijsondere plekkies op Riksja Zuid-Afrika.

3. Vietnam ♥

Het is tegenwoordig helemaal hip: glamorous camping, oftewel ‘glamping’. Je kampeert wel in een tent, maar dan nét even wat luxer. Een comfortabel bed, genoeg ruimte en ’s ochtends wakker worden met uitzicht op het helderblauwe Lake Lak in Vietnam. Wie wil dat nou niet? In de omgeving van het meer is genoeg te doen. Zo hike je in zeven uur met een gids door de jungle naar een waterval, waar je vervolgens neerploft en een verfrissende duik neemt. Of fiets langs tropische plantages, waarna je ’s middags met een kajak over de weerspiegeling van de wolken op Lake Lak peddelt.

Lees meer over Lake Lak in Vietnam of raak verder geïnspireerd op Riksja Vietnam.

4. Indonesië ♥


In de binnenlanden van Bali, verstopt tussen de heuvels en in een dal van groene rijstterrassen, vind je Munduk. Dit knusse plaatsje ligt wat hoger, waardoor het hier lekker koel is. We zelf vonden het een heerlijke plek om wat langer te blijven, want je kunt hier ook prima wandelingen maken. Tussen de groene rijstterrassen vonden we een aantal knusse cottages. Ze zijn weliswaar eenvoudig (zonder airco en soms met een koude douche), maar wel ecovriendelijk. En het uitzicht? Oh … om verliefd op te worden!

Lees meer over Munduk of kijk voor meer tips op Riksja Indonesië.

5. Brazilië ♥

Zeg “Brazilië” en “dieren” en veel mensen denken aan de Amazone, maar in de Pantanal – het grootste moerasgebied ter wereld! –  heb je veel meer kans om wild te spotten. Hier vind je slangen, krokodillen, herten, wolven, knaagdieren, wasberen, gordeldieren, apen, miereneters en tientallen soorten (water)vogels, van kleine zwaluwtjes tot grote arapapegaaien, toekans en zelfs struisvogels. Hier werden we stapelverliefd op een lodge die onderdeel is van een grote ranch, waar cowboys nog steeds dagelijks bezig zijn met hun kuddes. Je slaapt in een comfortabele kamer die van alle gemakken is voorzien. De cowboys laten je graag het gebied zien waar ze hun hart aan verpacht hebben, bijvoorbeeld te paard.

Lees meer over de Pantanal of laat je verleiden op Riksja Brazilië.

6. China ♥

Beijing heeft de Verboden Stad, het plein van de Hemelse Vrede, de Lamatempel en nabij de stad ook nog het Zomerpaleis en een deel van de Chinese Muur. Maar wat de stad ook heeft, zijn oude hutongwijken! Veel van deze wijken zijn vlak voor de Olympische Spelen neergehaald, maar gelukkig staan er nog een aantal overeind. Hutongs zijn traditionele wijken die bestaan uit heel kleine huisjes van doorgaans slechts één etage en waarvan de sanitaire voorzieningen vaak zijn gedeeld. Je kunt je bijna niet voorstellen dat hele gezinnen nog steeds op zo’n klein oppervlak leven. Achter een hoge muur vonden we een typisch courtyard hotel. Een klein paleisje, dus je slaapt niet zoals je buren, maar wel bijzonder om even onderdeel uit te maken van de hutong en zijn bewoners.

Lees meer over Beijing of laat je verder verrassen op Riksja China.

7. Marokko ♥


Over paleisjes verscholen achter hoge deuren gesproken, daar kennen we er nog wel een paar van! Wat dacht je van onze riads in Marrakech, verstopt in de gigantische medina? De mozaïeken, de kleurrijke muren en knusse zitjes maken deze plek een oase na de drukte in de souks. Veel riads hebben een dakterras, zodat je van de zon kunt genieten van het uitzicht over de stad. Door de ligging binnen de stadsmuren wandel je in een paar minuten naar het levendige Djemaa El Fna-plein.

Lees meer over Marrakech of word verliefd op Riksja Marokko.

8. Cuba ♥

Slapen bij die ene oom en tante die al jaren in het verre Cuba wonen: zo voelt een overnachting in een casa particular. Een gastvrij gezin staat klaar om je in hun eigen huis te ontvangen. De bedden zijn verschoond, er liggen schone handdoeken klaar en de gastvrouw laat je zien waar je alles kunt vinden. Je maakt contact met de Cubanen, ziet hoe ze leven, je leert wat woordjes Spaans en als je wilt, krijg je ook nog ’s avonds een heerlijk diner voorgeschoteld! Het is misschien niet eens de casa per se, maar wel de mensen die we in ons hart hebben gesloten.

Lees meer over onze casa’s in Cuba of voel de passie op Riksja Cuba.

9. India ♥

Slapen in India is een beleving op zich. Zo kun je in tal van Maharadja-paleizen en oude forten slapen. Elke kamer is net even anders ingericht en vaak staat het meubilair van vroeger er nog. Ga je naar Kerala in Zuid-India, bezoek dan ook de backwaters en slaap een nachtje op een authentieke houseboat, een omgebouwde rijstboot. Al varend zie je het leven aan de oevers langzaam voorbijtrekken; mensen die aan het werk zijn op de rijstvelden, kinderen die in het water spelen en kooplui met handelswaar op bootjes. Wij krijgen zelfs weer kriebels in onze buik als we aan deze overnachting terugdenken!

Lees meer over de backwaters van Kerala en onze houseboat of snuffel verder op Riksja India.

10. Mexico ♥

We eindigen dit rijtje weer op het strand, nu bij het Mexicaanse Tulum. Onontdekt is Tulum niet meer, maar behalve de doorgaande weg achter het strand is er geen souvenirstraat of nachtleven. Wel heeft het een spierwit strand. Hier werden we stapelverliefd op een paar posada’s, direct op het strand. Alleen je deur maar open hoeven te doen en direct in het zand staan, we houden er van!

Lees meer over Tulum of laat je hart sneller kloppen op Riksja Mexico.