Riksja Travel Bouw je eigen reis

Naar boven

Ultieme Vrijheid Riksja

8x roadtrippen waar je de ultieme vrijheid ervaart!

blog

Op reis gaan met een huurauto of camper is voor ons de ultieme vrijheid. Het liefst kiezen we voor een unieke roadtrip die het land echt laat zien en dat je kunt stoppen op de gaafste plekken. Dit is voor ons negen keer roadtrippen waar je de ultieme vrijheid ervaart!
Decorative torn edge
Ultieme vrijheid Amerika

USA in je eigen graffiti campervan

Het grote Amerika bereizen doe je volgens ons het best met eigen vervoer, maar hoe gaaf is het om te kunnen slapen in je eigen campervan? Na een paar dagen in San Francisco haal je jouw campervan op die ontworpen is door creatieve graffiti-artiesten uit LA. De campervan is voorzien van alle gemakken en je kunt er ideaal mee off the grid gaan.

De komende weken reis je van natuurpark naar natuurpark en slaap je op campings of in het “wild”. Ongeveer 28% van heel Amerika is federaal aangewezen land dus genoeg “wildkampeerplekken” om uit te kiezen. In je eentje wakker worden in de mooiste omgevingen is voor ons de ultieme vrijheid ervaren!

Ultieme vrijheid Zuid-Afrika

Kamperen in Zuid-Afrika

Je leest het goed, je kun kamperen in Zuid-Afrika en het is haast net zo makkelijk als in Frankrijk. Eenmaal aangekomen in Johannesburg haal je de 4×4 op en krijg je uitleg over de auto en de daktent. Nadat je inkopen hebt gedaan ga je het avontuur tegemoet, want dat is het gegarandeerd! De overnachtingen zijn alvast voor je geregeld, zodat je met een prettig gevoel de weg op gaat.

Je start met de Panoramaroute en bij het Krugerpark waar je overdag op zoek kunt naar de Big Five en ’s avonds je tent opzet tussen de dierengeluiden. De reis brengt je ook langs het bijzondere land Swaziland: een echt 4×4-land. Via bergwegen en prachtige uitzichten rijd je richting Hluhluwe, waar je meer wild kunt spotten. Via de kust en de indrukwekkende Drakensbergen rijd je terug naar Johannesburg. Doordat je deze reis met een 4×4-huurauto maakt heb je de ultieme vrijheid en kun je echt off the beaten track: over gravelroutes in de Drakensbergen, Swaziland en Kwazulu-Natal.

Rondje IJsland

Altijd al IJsland willen zien? Dan is een rondreis (letterlijk) ideaal met een 4×4. Je start in Reykjavik en slaat de komende weken niks van het land over. Zo ga je over de bekende Ring Road wat rond het hele eiland gaat, maar je wilt voornamelijk over de binnenwegen gaan. IJsland kun je het beste ervaren over de hobbelige lavawegen waar jouw 4×4 ideaal voor is.

Tijdens je reis rijd je langs de watervallen en geisers van de Golden Circle, over de vulkaanroute naar Vík en kun je zeehonden spotten in Hvammstangi. Hoe verder de reis gaat, hoe rustiger het ook wordt. Zeker als je de binnenwegen neemt heb je het gevoel dat je helemaal alleen op het eiland bent en er van alles te ontdekken is. Dat is voor ons echt ultieme vrijheid!

Roadtrip Downunder

Als je een reis door Australië maakt, kun dit het mooist doen met een camper. Reis door de Outback op je eigen tempo en stop wanneer je wilt om te lunchen bij de mooiste uitzichten. Australië is een enorm land, maar met de camper zie je veel van het land doordat je veel stops maakt en tegelijk een afstand overbrugt. Voor ons is een roadtrip door de ruige Outback en langs de verfrissende oostkust een ideale afwisselende reis tussen droogte, tropen en steden.

Samen met je huis of wielen reis je door bijvoorbeeld Alice Springs, waar je kampeert in de uitgestrekte woestijn, en neem je een duik in de kristalheldere thermale baden bij Mataranka. Of wat dacht je van koala’s spotten op Magnetic Island? Natuurlijk mogen we de steden Sydney en Brisbane niet overslaan, dus hier starten en eindigen we. Zo reis je met je camper langs aardig wat moois, maar het mooiste is misschien wel het samenstellen van je eigen camperreis met onze bouwstenen. Zo kun je op jouw eigen manier de ultieme vrijheid in Australië ervaren!

Exotisch Costa Rica

Heb je geen zeeën van tijd, maar wil je wel naar een exotische bestemming? Dan is een roadtrip door Costa Rica een heerlijke optie. Samen met je 4×4 rijd je door het land zonder je druk te hoeven maken over hoe je ergens komt en hoe lang het duurt. De navigatie is geregeld, je weet elke dag wat je te wachten staat en de reisafstanden zijn kort.

Tijdens je reis rijd je van slaapplek naar slaapplek, maar kun je stoppen bij de plekken die je zelf tegenkomt en bij de activiteiten die wij voor je geregeld hebben. Zo beklim je vulkanen en ga je opzoek naar nachtdieren in de jungle, maar kun je ook een dorpje inrijden om lekker lokaal te lunchen. Zo kom je op een unieke manier in contact met het land en de mensen. Dit is de ultieme vrijheid in Costa Rica!

Roadtrip Thailand

De Gouden Driehoek

Een reis naar Thailand is bij de bekendere plekken gemakkelijk te bereizen met treinen, bussen of tuktuks. In Noord-Thailand zijn er minder opties voor vervoer, maar is wel veel te ontdekken! Wij zeggen: stap in een huurauto en rijd rond in de omgeving. Door het vele groen, bergen en de Mekong rivier is het hier prachtig en is er voldoende te doen.

Eenmaal uit Chiang Mai gereden, ga je richting de Gouden Driehoek dat de natuurlijke grens met Thailand, Myanmar en Laos aanduidt. Onderweg stop je om te wandelen in de natuur, te zwemmen bij watervallen en te leren over de vroeger grootste drugsroute ter wereld. Want hoe mooi de omgeving ook is bestond het vroeger veel uit opiumplantages en drugshandel. Zo heb je tijdens deze ultieme vrijheid roadtrip een flinke combinatie in een korte tijd.

Ultieme vrijheid Canada

Camper in Canada?

Een roadtrip door Canada staat bij vele op de bucketlist en het land is zo divers en ruim dat je het gevoel van ultieme vrijheid al snel vindt. De keuze hoe je gaat rijden is het lastigste, een camper of een auto?

– Als je reist met de camper moet je boodschappen doen, elke avond je bed opmaken en allerlei andere zaken in de gaten houden (gas, accu, water, toilet).
– Met een camper door de nauwe straatjes van Tofino of Telegraph Cove manoeuvreren is niet makkelijk. Met een auto heb je meer bewegingsvrijheid, je gaat makkelijker nog even naar een uitzichtpunt, ’s avonds naar het centrum voor een restaurantje/barretje etc.
– Een camper heeft het voordeel dat je kunt slapen waar je wilt. In de praktijk kampeer je meestal 1 of 2 nachten wild en zoek je verder toch een campground. Dat voelt veilig, zeker met beren in de omgeving.

Tot slot: een auto is goedkoper dan een camper, helemaal in het hoogseizoen. We hebben uitgerekend dat het verschil dan zo’n €55,- per dag is als je huur, verzekering, overnachtingskosten en andere bijkomende kosten naast elkaar zet.

Namibië met de daktent

Een reis naar Namibië is gegarandeerd avontuur vol met wilde dieren, de kliktaal van de bosjesmannen en een boottocht in een uitgeholde boomstam, maar het kan nog gaver! Huur een kampeerauto waardoor je slaapt in de mooiste omgeving, vol in de natuur en in een daktent. Je rijdt met een 4×4 door het land en klapt ‘s avonds je tentje op het dak uit, zo kampeer je haast dagelijks onder de sterrenhemel.

Met Riksja kunnen haast alle Namibië-rondreizen aangepast worden naar kampeerreizen waar je het avontuur echt aangaat. Zo reis je weg van de massa en op een unieke manier. Je kunt het ook combineren met Botswana zodat je nog langer van het kamperen kunt genieten. De wegen zijn vaak gravelwegen en je voelt je dagelijks in the middle of nowhere, de ultieme vrijheid van Afrika.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

background-pattern