Menu background

Naar boven

Rondreis 6: Coast Cruise & Desert Drive

rondreis

 • Reisschema:
  Sydney - woestijnstadje - Ayers Rock - Kings Canyon Kloof - Devil's Marbels - Katherine Kloof - Kakadu National Park - zeilen bij Whitsundays - Fraser Island - Brisbane
 • Reisduur:
  29 dagen / 28 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 1639,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  fietstour in Sydney & dagtrip snorkelen op het Great Barrier Reef
 • Reiswijze:
  individuele camperreis
 • Beste reisperiode:
  mei – oktober (november – april regenseizoen in het noorden en noorden van de oostkust)
 • Vluchten:
  internationaal en binnenlands optioneel bij te boeken vanaf € 1709,- p.p.
✔ Individuele camperreis
✔ De ruige ongerepte Outback en de afwisselende oostkust
✔ Ervaar de vrijheid en uitgestrektheid
✔ Ontdek het Great Barrier Reef, Whitsundays en Fraser Island
camper - rondreis Australië
Decorative torn edge

Dag 1-4 Aankomst en verblijf Sydney

Na een lange vlucht kom je op dag 2 (meestal) ’s avonds aan in de wereldstad Sydney. Meteen voel je een fijne vibe want in deze heerlijk sfeervolle en zorgeloze metropool is voor ieder wat wils te vinden. Je vind verschillende invloeden uit diverse culturen en wereldsteden aangevuld met dat Australische ‘No Worries’ gevoel. Daarbij bijna het hele jaar door een aangenaam klimaat. De komende drie nachten verblijf je in een artistiek hotel in de wijk Paddington. Ga met de ferry door een van de mooiste havens van de wereld, slenter door de verschillende wijken. Bezoek het beroemde surfstrand Bondi Beach of winkel in de Rocks of Kings Cross. Het zijn slechts enkele voorbeelden om kennis te maken met Sydney.

 

Decorative torn edge

Op de vierde dag neem je zelf de ferry; onderweg geniet je van een panoramisch uitzicht op het Opera House, de Harbour Bridge en de skyline van de stad. Na een half uur kom je aan in Manly, een laid-back buitenwijk met een mooi surfstrand, omringd door indrukwekkende natuur. Je haalt je fiets op en bespreekt de route die je wilt nemen. De kaart waar de route opties duidelijk op staan aangegeven, krijg je uiteraard mee. In twee uur tijd maak je een leuke tocht over de promenade langs het strand naar het Sydney Harbour National Park. Vanaf het uitzichtpunt bij North Head kijk je uit over de ruige kustlijn. Van mei tot december is dit een uitstekende plek om walvissen te spotten. Van juli tot februari raden wij aan Little Manly Cove te bezoeken, waar een zeldzame kolonie pinguïns woont. Als het gaat schemeren komen ze het strand op gewaggeld, na een dagje vissen op zee. De rest van de middag is vrij en vanaf het strand zie je de zon ondergaan in de Stille Oceaan. Daarna neem je de veerboot terug naar Circular Quay en loop je zo de Rocks in voor talloze leuke eettentjes.

Decorative torn edge

Dag 5 Vlucht van Sydney naar Alice Springs

Vandaag is het tijd voor het eerste gedeelte van je Australië camperreis en vlieg je in de ochtend van Sydney naar het Rode Hart van Australië, Alice Springs. Bij aankomst haal je meteen de camper op en de rest van de dag heb je tijd om de stad te bezichtigen. ‘Alice’, zoals de ozzies het zelf liefkozend noemen, werd in 1871 gesticht als tussenstation voor de telegraaflijn van Adelaide naar Darwin. De rivier ‘Todd’ is vernoemd naar het toenmalige hoofd van de posterijen van South Australia, Charles Todd, de stad naar zijn vrouw Alice. In de jaren ’60 is Alice Springs uitgegroeid tot een toeristencentrum. Er is dan ook genoeg te zien en doen. Vanaf Anzac Hill heb je een mooi uitzicht over de stad, bezoek de Royal Flying Doctors Service, het oude telegraafkantoor of, wat wij zelf erg leuk vonden, The School of the Air waar je een les kunt volgen die kinderen op de Outbackboerderijen via de radio krijgen van hun lerares in Alice Springs. Heb je wat meer tijd te besteden, dan kun je hier ook een korte ballonvaart maken om de uitgestrekte woestijn eens van boven te zien. Bovendien is een wandeling door de diep uitgeslepen Standly Chasm en de Simpsons-kloof een beleving op zich.

Decorative torn edge

Dag 6 Alice Springs – Ayers Rock

Reisduur: circa 5.5 uur

Na de eerste nacht in je huis op wielen te hebben doorgebracht, vertrek je na het ontbijt via de James- en Waterhouse Ranges, Mount Connor en de zoutpannen naar ‘Uluru’, het Aboriginalwoord voor de bekende Ayers Rock. Als je wat laat vertrekt, neem dan een lunch mee voor onderweg. Zodra je de stad uitrijdt, zie je niets anders dan rode aarde en leegte om je heen. ’s Middags doemt aan de horizon het comfortabele tentenkamp van het Ayers Rock resort op. Heb je nog tijd, bezoek dan Kata Tjuta (de Olga’s) ofwel zo’n 28 ronde rotskoepels. De grootste, Mount Olga, torent zelfs 200 meter boven Ayers Rock uit. Rijd op tijd terug naar Ayers Rock voor een zonsondergang die je niet snel zult vergeten. Houd er rekening mee dat je niet alleen zult zijn voor dit schouwspel, het is erg populair bij reizigers. Daarna zet je je camper neer op het resort, het enige stukje bewoonde wereld hier en maak je je op voor een nacht onder de heldere sterrenhemel.

Decorative torn edge

Dag 7 Ayers Rock – Kings Canyon

Reisduur: circa 4 uur

Sta vandaag heel vroeg op om, na gisteren de zonsondergang, nu de bijzondere zonsopgang bij de 348 meter hoge Rock mee te maken. Bovendien ben je dan de tourgroepen voor en kun je een goed plekje uitzoeken. Langzaam zie je de Rock in allerlei kleuren veranderen. Het ene plaatje nog mooier dan de andere. Daarna kun je de klim naar de top maken, zo’n 1,6 kilometer en vrij steil omhoog. Zie je ervan af, dan houd je rekening met de cultuur van de Aboriginals. Zij beschouwen de berg als heilig en zijn dus, net als wij, geen voorstander van beklimmingen. In ieder geval is er tijd voor een wandeling rond de voet van de Rock. Tijdens de wandeling kom je langs oude Aboriginal grotten met bijzondere rotstekeningen en fascinerende rotsformaties. Ga je onder begeleiding van een Aboriginal gids, dan krijg je fascinerende verhalen uit de voor hun zo belangrijke ‘droomtijd’ te horen. Een eye-opener is ook het goed verzorgde Aboriginal museum in het Visitors Centre. Overnachten doe je het best op de camping bij Kings Canyon Resort op zo’n vier uur rijden vanaf Ayers Rock.

Decorative torn edge

Dag 8 Kings Canyon – Alice Springs

Reisduur: circa 6 uur

Opnieuw vroeg eropuit met je ‘huis op wielen zodat je al voor de ‘drukte’ bij de kleurrijke, twee kilometer lange Kings Canyon bent. Vanaf de camping is het nog ongeveer 35 kilometer rijden. De pastelkleurige, zandstenen wanden van de Canyon zijn zo’n 200 meter hoog en er groeien vele soorten planten, waaronder zeldzame varens. Je wandelt langs steile rotswanden en verschillende formaties met namen als ‘het Amfitheater’ en ‘The Lost City’. De rotsen lijken op de ruïnes van een verloren stad wat het een bijzondere dimensie geeft. In een enorm groene kloof ligt de ‘Garden of Eden’. In deze oase met palmen en waterbronnen midden in de woestijn kun je ’s zomers zelfs even zwemmen! Je hebt nog een lange rit voor de boeg, dus zorg ervoor dat je rond lunchtijd wegrijdt. Via Luritja Road en de Stuart Highway word je onderweg getrakteerd op golvende zandduinen en ruige woestijn. Uiteindelijk bereik je in de avond Alice Springs.

Decorative torn edge

Dag 9 Alice Springs – Tennant Creek

Reisduur: circa 6 uur

Vandaag vertrek je vanuit Alice Springs in noordelijke richting waar het inmiddels bekende beeld van uitgestrektheid weer op je netvlies verschijnt. Gauw genoeg kom je aan bij de Steenbokskeerkring waar je even fotostop in kunt lassen. Daarna verder noordwaarts naar de bijzondere Devils Marbles (duivelsdobbelstenen); een interessante rood-granieten rotsformatie die, volgens een Aboriginal mythe, over een groot gebied is ‘uitgestrooid’ door de ‘Rainbow Serpent’. Vanaf hier is het niet ver meer naar Mary Ann dam, waar je in de zomer goed kunt zwemmen, en Tennant Creek, rond 1930 hét centrum van de Australische goldrush. Tennant Creek is je overnachtingsplaats voor vanavond.

Decorative torn edge

Dag 10 Tennant Creek – Mataranka

Reisduur: circa 6.5 uur

Maak je op voor weer een lange reisdag. Deze ochtend rijd je, via het monument voor John Flynn oprichter van de Royal Flying Doctors Service, naar het Outbackstation Daly Waters. Je bevind je nu echt in ‘cattle country’ dus het is oppassen geblazen voor overstekend vee. Midden in dit gebied ligt Daly Waters dat meer dan 100 jaar geleden werd opgericht voor de cowboys die met hun kuddes rondtrokken. Tot op de dag van vandaag doet het nog steeds dienst als bank/postkantoor en politiebureau. In de pub ga je als het ware terug in de tijd en nuttig je een stevige maaltijd net zoals de cowboys van vroeger. Vervolgens gaat de tocht verder naar Mataranka, dat sinds 1967 een reservaat is. Een duik in de uitnodigende, kristalheldere thermale baden is een verademing. De bron heeft een temperatuur van ongeveer 34º C en er stroomt dagelijks maar liefst 22,5 miljoen liter water door. Wij vonden dit een prima plekje om je kamp op te slaan.

Decorative torn edge

Dag 11 Mataranka – Katherine

Reisduur: circa 1.5 uur

Vanuit Mataranka is het ongeveer 1,5 uur rijden naar Nitmiluk National Park. Hier ligt ook de indrukwekkende Katherine Gorge (eigenlijk zijn het dertien kloven over 12 kilometer verspreid). Het park is een paradijs voor de wandelaars onder ons. Er zijn verschillende trails die veelal leiden tot een verfrissende duik in een van de vele poeltjes. Naast wandelen kun je er een relaxte bootcruise (ca. Au$ 45,- voor twee uur) of een wat sportievere kanotrip (ca. Au$ 55,- per tweepersoonskano voor een halve dag) maken. Vanuit je kano voel je de gorge steeds groter en jezelf steeds kleiner worden. Bovendien is het een leuke manier om zoetwaterkrokodillen te spotten die zichzelf opwarmen op de oevers van de rivier. Blijf hier dus nog een nachtje of reis al eerder door naar het Kakadu Nationaal Park.

Decorative torn edge

Dag 12 Katherine – Kakadu National Park

Reisduur: circa 1.5 uur

Je hebt voldoende tijd om ‘Kakadu’ te bezoeken. Omdat er voor ieder wat wils te vinden is, geven we hieronder wat informatie over verschillende bezienswaardigheden. Het park heeft vele ‘gezichten en zet afhankelijk van ieder seizoen een ander gezicht op. Ubirr Rock: een spectaculaire rotsformatie met Aboriginal tekeningen uit verschillende perioden; de oudste tekeningen zijn ca. 20.000 jaar oud. Nourlangie Rock: een belangrijke plaats uit de Dreamtime periode voor de Aboriginals waar je de haast mystieke sfeer kunt voelen. Het is een langwerpige rode rots van zandsteen met zwarte, oranje en witte strepen waar je getrakteerd wordt op indrukwekkende vergezichten. Barramundi Gorge: in deze diep uitgesleten kloof ligt een bron waar je goed kunt zwemmen. Mamukala Wetlands: een uitgestrekt moerasgebied met een goede toegankelijke vogelobservatieposten. Fogg Dam: een billabong en ideale plaats om vogels en enorme waterlelies te ‘spotten’.

Decorative torn edge

Dag 13 Kakadu National Park

Mary River Wetlands: moerasgebied met lagunes en veel watervogels. Krokodillen zijn hier in grote getale vertegenwoordigd en dus een goede plaats voor een ‘Croc Cruise’ (makkelijk ter plaatse te boeken). Jabiru: plaatsje dat oorspronkelijk is gebouwd om mijnwerkers te huisvesten. Nu is het de belangrijkste plaats in het park voor bijvoorbeeld medische hulp, benzine en boodschappen. Net erbuiten liggen verschillende goudzoekplaatsen. Vlakbij Jabiru ligt het uitgebreide Bowali Visitor information center: hier vind je veel informatie over het park en wat dit betekend(e) voor de Aboriginals. Een bezoek hieraan is zeker de moeite waard om het park naar waarde te schatten. Jim Jim en Twin Falls: de meest indrukwekkende watervallen van Kakadu, alleen bereikbaar in het droge seizoen per 4WD (en Twin Falls per boot). Gunlom Falls: mooie lange watervallen in Zuidelijk Kakadu, waarbij je in de door erosie uitgeholde gaten in de rots op verschillende plateaus kan zwemmen.

Decorative torn edge

Dag 14 Kakadu National Park – Darwin

Reisduur: circa 2 uur

Na het ontbijt ga je op weg naar Darwin. Met een grootte van een gemiddelde Nederlandse provinciestad is Darwin de hoofdstad van het Northern Territory. Je voelt dat je midden in de tropen zit: palmen, een drukkende warmte, draaiende fans boven de veranda’s en een leven dat maar langzaam op gang komt. Na de cycloon van 1974, die de stad bijna plat legde, is de stad helemaal opnieuw opgebouwd. Er hangt een gemoedelijke sfeer en je ziet overal reizigers van de meest uiteenlopende nationaliteiten, maar ook veel Aboriginals die naar de stad zijn getrokken. ’s Avonds rijd je naar Mindil Beach voor de Sunset Markets. Je kunt hier allerlei leuke souveniers kopen en er zijn genoeg kraampjes waar je je honger kunt stillen met allerlei wereldgerechten. Een aparte ervaring is een filmpje kijken in een van de oudste openluchtbioscopen van Australië. In je luie stoel zak je onderuit. Met een bak popcorn op schoot en de heldere sterrenhemel boven je ga je op in de film.

Decorative torn edge

Dag 15-16 Vlucht Darwin – Palm Cove verblijf

Op dag 15 heb je de hele dag nog te besteden in Darwin. ’s Avonds vlieg je naar tropisch Queensland en word je naar Palm Cove gebracht. Ook hier is het goed voelbaar dat je in de tropen bent: binnen is het lekker koel door de zoemende airco en eenmaal buiten komt de plakkende warmte je tegemoet. De dag na aankomst is helemaal ter vrije besteding. Je hebt alle tijd om te relaxen aan het strand en de omgeving te verkennen. Er worden veel excursies aangeboden. Boeken is simpel: wij kunnen dit reserveren of als je nog niet weet wat je graag wilt doen, dan is een telefoontje de dag ervoor voldoende. Maak bijvoorbeeld een snorkel/duiktrip in het kleurrijke Great Barrier Reef, ga sportief riverraften op de Tully Rivir, reis met de Scenic Railway door schilderachtige bergen naar Kuranda in het groen regenwoud of bezoek de Atherton Tablelands in vulkanisch platteland, er is keuze genoeg. Maar misschien wil je wel gewoon slenteren langs boutique- en surfshops of relaxen in knusse eethuisjes met een exotisch cocktail.

Decorative torn edge

Dag 17 Dagtrip snorkelen op het Great Barrier Reef

Vandaag staat in het teken van de kleurrijke onderwaterwereld van het Great Barrier Reef. Met ruim 2000 kilometer lengte wordt dit rif beschouwd als het grootste levende organisme ter wereld. Je schijnt het zelfs vanaf de maan te kunnen zien.
Tijdens de boottocht leg de kapitein aan om te kunnen snorkelen. Je snorkelmateriaal (inbegrepen) ligt al klaar. Zelfs als je al vaker gesnorkeld hebt, is het hier een ervaring die je niet snel vergeet: je ziet prachtig koraal, vele kleurige vissen en misschien zelfs zeldzame zeeschildpadden. Je kunt ook (tegen een toeslag) een (introductie)duik maken. Ben je gediplomeerd duiker, neem dan wel je certificaat mee. Rond het middaguur stil je je honger met een uitgebreid lunchbuffet met veel vers fruit. Daarna kun je op het dek uitbuiken en genieten van het zonnetje. Tegen het einde van de middag meert de boot weer aan bij de haven en word je teruggebracht naar je hotel in Palm Cove.

Decorative torn edge

Dag 18 Palm Cove – Mission Beach – Townsville

Reisduur: circa 4.5 uur

Vandaag word je naar Cairns gebracht waar je tweede campertrip door Australië van start gaat; dit keer aan de bruisende oostkust. Deze regio staat met name bekend om de suikerriet. Onderweg zie je dan ook veel plantages waar deze grote groene stengels worden verbouwd. Een deel van de route brengt je dwars door het regenwoud. Via een kleine omweg kun je eventueel onderweg het Paronella Park bezoeken. In een dicht begroeid groen bos vind je hier de haast betoverende ruines van een Spaansachtig kasteel. Overstromingen, branden en de vochtige tropen hebben ervoor gezorgd dat het overgroeid is met mos zodat het middeleeuws aandoet. Rijd voorzichtig verder en pas op voor overstekende cassowaries: grote vogels die lijken op emoe’s, maar dan iets kleurrijker. In Mission Beach kun je ze bijna niet over het hoofd zien.

Decorative torn edge

Dag 19 Townsville – Airlie Beach

Reisduur: circa 3 uur

In de ochtend neem je de ferry naar Magnetic Island. De camper mag helaas niet mee en parkeer je bij de haven. Het eiland is aan de rand gehuld in grote grijze keien die verdwijnen in de zee. ‘Maggie’ is een waar paradijs waar het spotten van rock wallabies, vleermuizen, possums en de knuffelige koalabeer geen probleem is. De stranden van Picnic en Horseshoe Bay nodigen uit om je handdoekje uit te rollen en het nationale park biedt goede bushwalks voor de actieve wandelaar. Heb je meer tijd, slaap dan een nacht op het eiland.
Townsville is het centrum van de suikerrietteelt en ligt aan de voet van de 290 meter hoge Castle Hill. Het voetgangersgebied Flinders Street Mall vormt het hart van de stad. Aan het einde van Flinders Street komt je bij het Reef HQ aquarium, waar je veel leert over het Great Barrier Reef en door de onderwatertunnels als het ware door het levende koraal en kleurrijke vissen wandelt.

Decorative torn edge

Dag 20 – 21 Airlie Beach

Airlie Beach is een populaire watersportplaats, heeft een grote jachthaven maar vormt vooral de uitvalsbasis voor trips naar de betoverende Whitsunday eilanden. Er is een gezellige hoofdstraat met winkeltjes, surfshops, bars en restaurants. Er hangt een gemoedelijke sfeer en uit de pub klinken de bekende noten van onder andere de Beach Boys. Alles in Airlie draait om de watersport en er is een ruime keus uit boottrips, cruises en vistrips op het Great Barrier Reef.

Zelf maakten we een tweedaagse excursie naar de Whitsunday eilanden want dat is toch wel de reden dat je hier verblijft. Lekker zeilen met de wind door je haren op een catamaran, zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water en genoeg tijd om te relaxen op het poederwitte strand van Whitehaven Beach.

Decorative torn edge

Dag 22 Airlie Beach – Mackay

Reisduur: circa 2 uur

Vandaag hoef je niet ver te rijden naar Mackay. We stopten onderweg bij het Eungella National Park. Dit park is een van de beste plaatsen om het schuwe vogelbekdier te spotten. Een bochtige weg door het woud voert je steeds hoger de bergen in. Je ziet uitgestrekte vergezichten (Eungella betekent niet voor niets ‘land van de wolken’) en uiteindelijk kom je bij een van de ingangen van het park bij Broken River. Eungella biedt veel wandelmogelijkheden door het tropische regenwoud en er ‘wonen’ verschillende unieke diersoorten zoals de broedkikker. Daarna rijd je door naar Mackay, een tropische stad met veel palmen langs de lanen vooral rondom het in het centrum gelegen Queen’s Park. Het is de plek om je over te geven aan de favoriete bezigheid van de Aussies: sportief bezig zijn aan het strand en in zee. Verder zijn de botanische tuinen en het orchideeën huis in Queen’s Park de moeite waard.

Decorative torn edge

Dag 23-24 Mackay – Yeppoon – Hervey Bay

Reisduur: circa 8 uur

Stap weer op tijd in de camper en verlaat het zonnige Mackay. Via de Bruce Highway die je verder zuidwaarts volgt, kom je ongeveer vijf uur (incl. stops) later aan in de kustplaats Yeppoon. Onderweg is niet zoveel te zien dus je kunt goed doorrijden. Neem in Yeppoon een duik in zee of bezoek in de middag bijvoorbeeld Great Keppel Island met de ferry vanuit Rosslyn Bay (kosten ca. AU$ 32,-pp, let op de laatste ferry gaat terug naar het vaste land om 16.30 uur).

De volgende dag maak je een lange rit dus het is het beter vroeg te vertrekken. Vanuit Yeppoon rijd je over de highway door agrarisch gebied via Bundaberg (waar de bekende rum vandaan komt) en Gladstone naar Hervey Bay (ca. 430 kilometer). Geniet van de mooie route langs de Capricorn Coast.

Decorative torn edge

Dag 25 Hervey Bay

Hervey Bay is de uitvalsbasis voor een dagtrip naar Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld. De meest optimale manier voor een bezoek, is een georganiseerde dagtrip, makkelijk ter plaatse te boeken. Alleen 4WD voertuigen zijn toegestaan op dit eiland dat sinds 1993 op de Wereld Erfgoedlijst staat. Het unieke aan dit eiland is dat het, op een paar kleine rotspunten na, compleet bestaat uit zand en bijna 40 zoetwatermeren. De zogenaamde ‘walking tracks’, zoals bij de meren van smaragd groen Wabby en turquoise McKenzie zijn ideaal voor wandelingen. De perfecte plek om walvissen, dolfijnen, haaien en schildpadden te spotten is op de rotspunt van Indian Head. Aan Seventy-five-mile-beach vind je het veel gefotografeerde Maheno Shipwreck, Eli Creek waar je lekker kunt dobberen en de Pinnacles, hoge zandsteenformaties in allerlei natuurlijke kleuren. Je kunt ter plaatse ook een rondvlucht boven het eiland maken (ca. AU$ 80,- pp).

Decorative torn edge

Dag 26 Hervey Bay – Noosa

Reisduur: circa 2.5 uur

Het sfeervolle plaatsje Noosa Heads vonden wij een van de leukste en gezelligste plekjes aan de Sunshine Coast. Altijd al een surfles willen nemen? Dan zit je in dit surfmekka helemaal goed. In Noosa zitten verschillende surfscholen die lessen aanbieden voor beginners maar ook de wat gevorderden onder ons. Het plaatsje straalt een mix uit van de Australische ‘no worries’ mentaliteit, een mediteraans sfeertje maar ook een goede portie elegantie. Nog niet genoeg geshopt, waag je dan op trendy Hastings Street waar je zoveel kunt shoppen als je wil. Maar gewoon lekker relaxen met een goed boek in je luie stoel voor je camper is natuurlijk ook een aantrekkelijke gedachte. Je bepaalt immers zelf hoe je je dag invult.

Decorative torn edge

Dag 27 Noosa – Brisbane

Reisduur: circa 2 uur

Je reis Down Under loopt langzaam aan tegen het einde. Vandaag kun je al verder naar het zuiden rijden via de Bruce Highway. Of maak, zoals wij deden, een side trip naar de Glashouse Mountains. In dit ‘Jurassic park-achtig’ gebied doemen 16 vulkanische rotsen op in weelderig groen waardoor het lijkt alsof je naar een schilderij kijkt. Ze hebben tot op de dag van vandaag een belangrijke spirituele betekenis voor de Aboriginals. Daarnaast is een bezoek aan de nabij gelegen en inmiddels bekende ‘Australia Zoo’ van Crocodile Hunter Steve Irwin een leuke aanvulling op je reis. Het blijft natuurlijk een dierentuin maar op een interactieve en educatieve manier kom je veel te weten over de Australische flora en fauna. Overnacht vanavond in de buurt van Brisbane zodat je deze stad nog kunt bekijken en je morgen niet veel meer hoeft te rijden.

Decorative torn edge

Dag 28 -29 Brisbane – Amsterdam

Op de dag van vertrek rijd je naar het camperdepot in Brisbane zo ongeveer halverwege op weg naar de luchthaven. Nadat je de camper weer in hebt geleverd, neem je een taxi naar de luchthaven voor je vlucht terug naar Amsterdam.

Ben je enthousiast geworden door deze rondreis maar wil je graag zelf je eigen Australië camperreis samenstellen? Dat kan in combinatie met minimaal twee van onze bouwstenen. Klik hier voor een overzicht van onze campers in Australië.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken