5 landen waar je nú naartoe wilt voor de roadtrip van je leven

blog

Geschreven op
dinsdag 29 januari
Geschreven door
Delen op social media

Bagage in de kofferbak, lekkere playlist met meezingers aan, riemen vast en gaan! Tijdens een roadtrip ligt de wereld aan je voeten. Je bepaalt zelf hoe laat je ’s morgens vertrekt, stopt onderweg waar en wanneer je wilt en bent van niemand afhankelijk. Staat het maken van een roadtrip ook bij jou hoog op je bucketlist, maar ben je er nog niet uit qua bestemming? Dan is nu hét moment om te gaan plannen, want dit zijn de vijf gaafste bestemmingen voor een roadtrip.

Op avontuur in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika roadtrip olifant

Glooiende heuvels met rieten hutjes, leeuwen op nog geen meter van je auto en ’s ochtends zomaar een impala of springbok zien als je de veranda van je privéchalet op palen op stapt. Zuid-Afrika heeft zóveel moois te bieden. En als je met de auto Zuid-Afrika ontdekt, heb je onderweg alle vrijheid. De wegen zijn goed onderhouden en de bewegwijzering is duidelijk. Kun je in Nederland rijden, dan red je je in Zuid-Afrika ook meer dan prima. Het enige verschil is alleen dat je even moet wennen aan het links rijden. O ja, en in Nederland kom je op straat af en toe een verdwaalde huiskat tegen, maar in Zuid-Afrika steekt soms een nét iets grotere katachtige de weg over … Zolang je maar niet de auto uit gaat om ‘m te aaien, kan je niets gebeuren.

10 redenen om naar Zuid-Afrika te gaan

God bless America

amerika juli

Groot, groter, grootst. Als er één land is dat perfect is voor een roadtrip, dan is het Amerika wel. De wegen zijn er breed en de bewegwijzering is goed. Een extra voordeel van een roadtrip door Amerika is dat je huurauto een automaat is. Dat is wellicht even wennen als je thuis een handgeschakelde auto hebt staan, maar één keer rijden door de steile straten van San Francisco en je wilt nooit meer anders. Ook tijdens tripjes door sfeervolle plaatsjes, langs knusse inns met schommelstoelen op de veranda en door glooiend landschap in Noordoost-Amerika is zo’n automaat ontzettend handig. Liever iets meer zon? Ontdek dan hoe Sunshine State Florida aan haar naam komt. Niet je zonnebril vergeten!

10 redenen waarom Amerika op je bucketlist hoort

G’day mate! Koala’s spotten in Australië

Vraag iedere roadtripper in spe naar zijn bucketlist top drie en je hoort sowieso: Australië. We begrijpen het maar al te goed. Van het helderblauwe Great Barrief Reef en de groene jungle van Daintree tot het vuurrode Ayers Rock en het kleurrijke Melbourne: in Australië val je van de ene kleurschakering in de andere. Aangezien het land letterlijk aan de andere kant van de wereld ligt, ga je er niet echt (of eigenlijk: echt niet) voor een lang weekend heen. Tijd dus om zo veel mogelijk te zien, met de auto natuurlijk! En rijden door Australië is easy peasy. De wegen zijn goed, het is er veilig en je hebt de vrijheid om te bepalen hoe laat je vertrekt, waar je stopt en welke route je rijdt.

Geniet van de sfeer van bruisend Sydney en ervaar de leegte van de Outback. Slaap in je camper onder de sterren en speur naar koala’s en wallaby’s op Magnetic Island. Spot krokodillen in de wetlands en snorkel in het Great Barrier Reef: the Ozzie life is waiting for ya!

Dit is waarom Australië op je bucketlist hoort

Tussen de tuktuks in Thailand

Thailand is zo’n land waar je op slag verliefd op wordt. En ook al denk je misschien bij Thailand eerst aan scooters en tuktuks, autorijden in Thailand is heel goed te doen! Zelf rijden zorgt ervoor dat je je reis lekker in je eigen tempo maakt, en het verkeer in Noord- en Zuid-Thailand is een stuk rustiger. Perfect voor een roadtrip, dus.

Maak kennis met uitgestrekte palmplantages, spectaculaire baaien en groene jungle in het zuiden van Thailand, waarbij je het Thaise leven leert kennen buiten de toeristische plaatsen. Of verken het gebied langs de grens van Myanmar en Laos, de ‘Gouden Driehoek’ in Noord-Thailand. Ontdek de natuur, de nog zeer traditioneel levende bergstammen, de tempels en de markten … In Thailand kijk je je ogen uit, maar vergeet niet om ze vooral op de weg te houden!

10 redenen om naar Thailand te gaan

Vamos, amigo: Cuba wacht op je

autohuur cuba

Rondrijden in Cuba op eigen houtje is leuk, avontuurlijker dan per bus en bovendien veilig. Eenmaal de stad uit is het verkeer rustig; weinig Cubanen bezitten zelf een auto. En, extra handig: Cuba is het enige land in dit lijstje waarin het niet verplicht is om een internationaal rijbewijs te hebben als je een auto wilt huren. Kortom: een roadtrip door Cuba mag in dit lijstje absoluut niet ontbreken.

Dus, wat wordt het? Havana, Trinidad en de tabaksvelden? Of liever met de voeten in het zand aan de kust? Of eigenlijk het liefst allemaal? Ach, waarom ook niet! Je huurauto staat afgetankt en wel voor je. Je hoeft ‘m alleen nog maar te starten en weg te rijden. Geniet van alle prachtige aspecten die La Isla Bonita te bieden heeft!

Waarom Cuba nog steeds op je bucketlist hoort

Geen zorg bij een lekke band

Als je een roadtrip bij ons boekt, boek je niet alleen een unieke, onvergetelijke reis. We zorgen ervoor dat je volledig zorgeloos op reis gaat. Zo boeken we je huurauto alvast voor je en zorgen we ervoor dat deze klaarstaat zodra je aankomt. We regelen natuurlijk het scherpste tarief en onze collega’s ter plaatse staan altijd voor je klaar. Want in ons koude kikkerlandje heb je misschien niet zo snel een lekke band, maar als je onverhoopt tóch iets te hard door zo’n pothole in Cuba rijdt, wil je het liefst zo snel mogelijk weer onderweg zijn… Dat regelen we voor je. Of zoals ze in Australië zouden zeggen: no worries, mate!