Naar boven

Thailand beeld bij een tempel

Tien redenen om op vakantie naar Thailand te gaan

blog

Aaaah, een Thailand vakantie, redenen genoeg! Alleen al bij de naam denken we aan toeterende tuktuks , gouden tempels en heerlijke curries in Bangkok. Eigenlijk zou iedereen minstens één keer in zijn leven naar Thailand moeten. Tenminste, dat vinden wij. En vergeet alle clichés , een Thailand vakantie heeft véél meer te bieden dan je op het eerste oog zou denken. Ben jij nog niet helemaal overtuigd? We geven je tien redenen waarom Thailand echt op je bucketlist hoort. Tel je even mee?
Decorative torn edge
Geschreven op
zondag 20 januari
Geschreven door
thailand
Toeristen die poseren bij de beelden van een tempel in Bangkok

Thailand vakantie reden #1 Pagodes, tempels en stoepa’s

Laten we dan toch maar wel met een cliché beginnen: de blinkende gouden tempels. Je vindt ze overal, maar de eerste introductie is meestal al in hoofdstad Bangkok. Je hebt hier het koninklijke Grand Palace van koning Bhumibol, met een kleurrijke tempel vol spiegelglas en gouden mozaïeken. Aan de andere kant van de weg ligt Wat Pho, dat vooral bekend is omdat het de grootste liggende Boeddha van Thailand herbergt. Het beeld bestaat compleet uit goud en alleen al zijn voeten zijn drie meter hoog. Wow! Een van de redenen om een vakantie Thailand te boeken.

Thailand vakantie reden #2 Het geweldige eten en hippe rooftopbars

We kunnen er niet omheen: het Thaise eten is fantastisch. Kokossoepjes, milde en pittige curries, geroerbakte kip met cashewnoten en pad thai-noedels met verse taugé en pinda’s. We krijgen al honger door er alleen maar over te schrijven! Bijkomend voordeel: een maaltijd is hartstikke goedkoop. Voor € 4,- de man eet je je buik al rond, mét een drankje erbij. Wil je meer leren over de Thaise keuken? Dan kun je een kookles volgen in Chiang Mai.
Thailand is bovendien heel hip. Zo heb je in Bangkok veel rooftop-bars, waarvan bar Sirocco toch wel het meest indrukwekkend is. Deze heeft al een aantal keer  in de top vijf van meest bijzondere bars ter wereld gestaan en werd ook gebruikt als filmset voor de film ‘The Hangover 2’. Een must-see als je in Bangkok bent.

Heerlijk Thais eten
Een monnik in Luang Prabang

Thailand vakantie reden #3 Vriendelijke bevolking ontmoeten

Thailand heet niet voor niks het Land van de Glimlach. Toegegeven, dat komt deels voort uit het feit dat veel Thai niet zo goed Engels spreken en daarom altijd vrolijk glimlachen ter compensatie, maar ze zijn ook écht heel vriendelijk. De Thai verwelkomen graag reizigers in hun land en doen er alles aan om het je naar je zin te maken. De vriendelijkheid is een van de beste redenen om een vakantie Thailand te ondernemen.

Thailand vakantie reden #4 Ongerepte plekken, ze bestaan nog

Veel mensen denken dat Thailand een platgelopen bestemming is vol busladingen toeristen. Maar wist je dat er nog genoeg plekken zijn waar nauwelijks reizigers komen? Zo gaat minder dan tien procent van de reizigers naar de oostelijke provincie Isaan. En dus kun je hier ongestoord op safari in Khao Yai National Park, slapen in een homestay of een doorsteek maken richting het ongerepte buurland Laos.

Op bezoek bij Thaise locals in een homestay
Thaise stamvrouwen die aan het koken zijn

Thailand vakantie reden #5 Trekking langs kleurrijke bergstammen

Over vriendelijke stammen gesproken, die vind je in het noorden van Thailand in een groen heuvelgebied. Ondertussen zijn ook hier de televisies en mobiele telefoons doorgedrongen, maar je krijgt er nog steeds een kijkje in het leven waar de mensen wonen in houten huizen op palen, de kippen en varkentjes vrolijk rondscharrelen onder het huis en je je tanden kunt poetsen aan de rand van de rivier. Even back to basic.

Thailand vakantie reden #6 Een gunstig prijsniveau

Ook geen onbelangrijke: Thailand is een goedkoop land, waar je voor €4,- uit eten kunt, voor €30,- een binnenlandse vlucht neemt en voor €50,- slaapt in een hotel waar je in Europa het driedubbele voor zou betalen. Dat maakt dat je net wat meer vakantie krijg voor je geld en dat is altijd prettig.

Toerist op het Thaise strand met een kokosnoot
Backpacker bij een trein in Thailand

Thailand vakantie reden #7 Goed geregeld openbaar vervoer

In Thailand kun je in alle uithoeken van het land komen per openbaar vervoer. In de stad kom je makkelijk van A naar B per tuktuk of taxi voor omgerekend een paar euro. Tussen steden doe je dat per lokale bus of lokale trein en voor de grote afstanden vliegen lowcost airlines als AirAsia voor een paar tientjes op en neer.

Thailand vakantie reden #8 De stranden!

Jeetje, we zijn al bij nummer 8 en hebben nog steeds niets gezegd over de Thaise stranden, terwijl die fantastisch zijn! Feesteilanden, rustige bountyeilanden, stranden vol restaurants en zonnebedjes, stranden waar je de enige reiziger bent: in Thailand vind je voor ieder wat wils. Palmbomen, wit strand en een blauwe zee zijn gegarandeerd.

Toeristen zitten aan het Thaise strand met boten
Toeristen die gaan snorkelen bij Ko Tao

Thailand vakantie reden #9 De bonte onderwaterwereld

Nadat je twee of drie weken lang alle hoogtepunten boven water hebt verkend, wordt het tijd om even onder te duiken. Met een snorkel op kun je de kleurrijke koralen en vissen van Zuid-Thailand gaan verkennen. Anemonen, nemovisjes, ongevaarlijke haaien en schildpadden, je vindt het hier allemaal. Thailand is zelfs een van de goedkoopste plekken ter wereld om je PADI-duikbrevet te halen!

Thailand vakantie reden #10 De geweldige slaapplekken

Eigenlijk zijn de slaapplekken in Thailand al een feestje op zich. Zo slaap je in Bangkok in een centraal gelegen hotel op loopafstand restaurants en winkels. In het noorden logeer je tijdens een trekking bij de lokale bevolking, zodat je de levenswijze van de dorpbewoners van dichtbij meemaakt. Op de eilanden in het zuiden slaap je in een bungalow op het strand. En het leukste van alles is dat deze slaapplekken ook heel betaalbaar zijn.

Nu wel overtuigd? Ga dan zelf aan de slag en bouw je eigen Thailand-reis.

Een Thaise bungalow op het prachtige strand

Meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern