Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

De nieuwe realiteit – woorden van oprichter Marius Appelman

blog

Geschreven op
donderdag 16 april
Geschreven door

Het gaat Riksja-oprichter Marius Appelman aan het hart wat er nu gebeurt met zijn mooie bedrijf; zowel voor de reizigers als voor onze collega’s. Graag deelt hij zijn blik op de nieuwe realiteit:

Wie Riksja een beetje kent zal zich kunnen verplaatsen in wat het voor ons betekent om opeens overvallen te zijn door het coronavirus. Riksja is een mensenbedrijf. Met honderdtwintig mensen in Leiden doen we alles samen. Onze mensen voelen veel connectie bij elkaar en lachen wat af.

Opeens is daar corona. Bijna iedereen werkt vanuit huis. Er zitten nog enkele mensen op kantoor, die daar cruciaal werk doen. Verder is het leeg, heel leeg. Het licht valt schuin door ons glazen dak op de kantinetafels waar niemand aan zit. Geen schaterlach in de gangen. Geen enthousiaste kreten vanuit de teamkamers.

Om de spirit van Riksja te voelen, moet je wat verder kijken. Een massale vrijdagborrel via het programma Teams, we wisselen verhalen uit, we bellen en videoconferencen dat het een lieve lust is. Er is zóveel te doen. Er zijn weekenden doorgehaald om alle reizigers terug te halen uit onze bestemmingen. Talloze mensen zijn omgeboekt. Er wordt geschakeld om het bedrijf financieel drijvende te houden. Allerlei scenario’s worden doorgerekend.

Solidariteit

Het is geweldig om de solidariteit te voelen bij onze reizigers. Bijna iedereen begrijpt dat omboeken naar een later moment in plaats van annuleren de enige manier is waarop wij kunnen overleven en werkt daar dan ook graag aan mee. Zo kunnen we de waarde van álle klanten garanderen en ons voortbestaan borgen.

Dat is wat er vooral blijft hangen bij mij. We gaan diep; onze mensen zitten thuis, onze klanten zitten nu ook thuis. Maar met z’n allen maken we er het beste van en creëren we een toekomst. Zovelen zijn solidair en daadkrachtiger dan ooit. Dan zie je toch het eerste licht achter die verre horizon, voorbij die golvende zee.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar,

Marius Appelman

background-pattern