Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

De 5 gaafste plekken ter wereld om kerst te vieren

blog

Geschreven op
woensdag 23 december
Geschreven door

Zit je dan: wéér met die al half uitgevallen kerstboom in de hoek van de kamer. Wéér mini-slavinken of pannenkoekjes te bakken in je gourmetpannetje. En bovenal: wéér zonder witte kerst, hoe hard je White Christmas ook hebt gezongen de afgelopen weken. Ondanks deze terugkerende “kerstrituelen” ziet de kerst er dit jaar anders uit dan anders. In kleine kring en op afstand. Zin om daarom volgend jaar kerst eens op een écht bijzondere plek en manier te vieren? Wij zetten de vijf gaafste plekken ter wereld om kerst te vieren voor je op een rij!

We hopen natuurlijk dat reizen volgende kerst weer mogelijk is. Wil je op de hoogte blijven van grenzen die opengaan en landen die weer bereisbaar zijn? Meld je dan aan en wij geven je een seintje.

Bij de Kerstman thuis in Lapland

Met stip op nummer één: kerst vieren bij de Kerstman thuis. In Fins Lapland! Wat Madrid is voor Sinterklaas, is Rovaniemi voor de Kerstman. Alleen zul je in Madrid nooit de Sint tegenkomen, maar de Kerstman in Rovaniemi wel! Even buiten de stad ligt namelijk – exact op de poolcirkel – het Santa Park: een themapark (of eigenlijk themadorp) dat de woonplaats van de Kerstman is. Je kunt er zelfs brieven naartoe sturen. Een bezoekje waard tijdens je Lapland vakantie, maar stel je wel in op meerdere toeristen. De volgende dag glijd je met de sneeuwscooter of achter de huskyslee dwars door dikke sneeuw en heb je écht het gevoel in een sprookjeswereld te zijn.

Op de schaatsbaan in Central Park

Als er één plek ter wereld is dat gedurende de feestdagen helemaal omgetoverd is in een Winter Wonderland, dan is het New York City. De hele stad is in magische kerstsferen, natuurlijk inclusief kerstversiering! Talloze versierde straten en winkeletalages, de beroemde Rockefeller kerstboom – met meer dan 50.000 lichtjes – en natuurlijk de diverse openbare schaatsbanen middenin in de stad. De bekendste zijn de ijsbaan bij Rockefeller Center en de Wollman Rink in Central Park. Schaatsen huren, onderbinden en gaan! Waarschijnlijk kennen ze de term ‘koek-en-zopie’ alleen niet, maar dat moet je dan maar voor lief nemen.

Overigens is dat natuurlijk niet de enige reden om naar New York te gaan. Wij zetten onze beste tips voor The City That Never Sleeps op een rij!

Op het witte strand van Thailand

Bootjes Thailand

Op sneeuw met kerst hoef je tegenwoordig niet meer te hopen, dus dan pak je die witte kerst maar op een andere manier! Of je nu gaat duiken op Ko Tao, kerst viert met roze dolfijnen op Khanom of kiest voor het bekendste eiland in de Golf van ThailandKo Samui, je zit gegarandeerd met je voeten in het parelwitte zand. Zo wil iederéén wel een witte kerst, toch? Twijfel je nog wat nou precies het meest geschikte eiland is voor jou? Wij zetten de bekendste tropische eilanden uiteen.

Op Whitehaven Beach in Australië

Ga voor een dubbel witte kerst op een wit strand dat letterlijk wit in de naam heeft: Whitehaven Beach op Whitsunday Island. Dit wordt het allermooiste strand op aarde genoemd, en dat is niet voor niets. De stranden hier zijn pa-rel-wit. Zeg nou zelf: één blik op dat spierwitte zandstrand en je kunt toch niet wachten om er zelf met je voetjes in het zand te zitten?

Overigens heeft de naam van deze eilandengroep niets met een witte kerst te maken. Het was zeevaarder James Cook die de eilanden als eerste wist te ontdekken. Dat deed hij op Pinksteren (Whit Sunday in het Engels), en zo kregen deze paradijselijke eilanden hun naam. Hoe het ook zij, het zorgt in elk geval voor een witte kerst 2.0.

Tussen de leeuwen in Kenia

Oké, misschien niet écht tussen de leeuwen (blijf ook vooral wél in de Jeep zitten), maar beeld je even in hoe het zou zijn om kerst te vieren midden op de savanne van Kenia. Gaaf, toch? Kerstmuts op en even een kiekje maken met een brullende leeuw, jagende cheeta of tetterende olifant op de achtergrond, heb je meteen de kerstkaart voor volgend jaar alvast binnen. En daarna natuurlijk genieten van een onvergetelijke safari in de binnenlanden van Afrika.

Krijg geen spijt, want met onze flexibele voorwaarden boek je ook nu op tijd!

Volgend jaar kerst, dat duurt nog een eeuwigheid, toch? Ook buiten de kerst om zijn deze vijf bestemmingen gaaf! Wacht niet te lang met het boeken voor je 2021-reis om zeker te zijn van alle mooie plekjes. Maar hé, we zitten in een corona-pandemie en grenzen zijn gesloten. Juist, daarom hebben we een boekingsactie. We begrijpen namelijk dat het ten tijde van de corona-pandemie spannend en onzeker is om een reis te boeken. Toch willen we je heel graag weer in de reisstemming laten komen. Daarom bieden we je een unieke kans, door je financiële zekerheid te bieden, mét daarbij alle flexibiliteit die je op dit moment wenst.

background-pattern