De 5 gaafste plekken ter wereld om kerst te vieren

blog

Geschreven op
vrijdag 20 december
Geschreven door
Delen op social media

Zit je dan: wéér met die al half uitgevallen kerstboom in de hoek van de kamer. Wéér mini-slavinken of pannenkoekjes te bakken in je gourmetpannetje. En bovenal: wéér zonder witte kerst, hoe hard je White Christmas ook hebt gezongen de afgelopen weken. Zin om volgend jaar kerst eens op een écht bijzondere plek te vieren? Wij zetten de vijf gaafste plekken ter wereld om kerst te vieren voor je op een rij!

Bij de Kerstman thuis in Lapland

Met stip op nummer één: kerst vieren bij de Kerstman thuis. In Fins Lapland! Wat Madrid is voor Sinterklaas, is Rovaniemi voor de Kerstman. Alleen zul je in Madrid nooit de Sint tegenkomen, maar de Kerstman in Rovaniemi wel! Even buiten de stad ligt namelijk – exact op de poolcirkel – het Santa Park: een themapark (of eigenlijk themadorp) dat de woonplaats van de Kerstman is. Je kunt er zelfs brieven naartoe sturen. Een bezoekje waard, maar stel je wel in op hordes toeristen. De volgende dag glijd je met de sneeuwscooter of achter de huskyslee dwars door dikke sneeuw en heb je écht het gevoel in een sprookjeswereld te zijn. Niet voor niets is Lapland een van de populairste bestemmingen voor 2020.

Naar Riksja Lapland

Op de schaatsbaan in Central Park

Als er één plek ter wereld is dat gedurende de feestdagen helemaal omgetoverd is in een Winter Wonderland, dan is het New York City. De hele stad is in magische kerstsferen, natuurlijk inclusief kerstversiering! Talloze versierde straten en winkeletalages, de beroemde Rockefeller kerstboom – met meer dan 50.000 lichtjes – en natuurlijk de diverse openbare schaatsbanen middenin in de stad. De bekendste zijn de ijsbaan bij Rockefeller Center en de Wollman Rink in Central Park. Schaatsen huren, onderbinden en gaan! Waarschijnlijk kennen ze de term ‘koek-en-zopie’ alleen niet, maar dat moet je dan maar voor lief nemen.

Overigens is dat natuurlijk niet de enige reden om naar New York te gaan. Wij zetten onze beste tips voor The City That Never Sleeps op een rij!

8x doen in New York City

Op het witte strand van Thailand

Bootjes Thailand

Op sneeuw met kerst hoef je tegenwoordig niet meer te hopen, dus dan pak je die witte kerst maar op een andere manier! Of je nu gaat duiken op Ko Tao, kerst viert met roze dolfijnen op Khanom of kiest voor het bekendste eiland in de Golf van Thailand: Ko Samui, je zit gegarandeerd met je voeten in het parelwitte zand. Zo wil iederéén wel een witte kerst, toch?Twijfel je nog wat nou precies het meest geschikte eiland is voor jou? Wij zetten de bekendste tropische eilanden uiteen.

Ko Samui, Ko Phangan of Ko Tao?

Op Whitehaven Beach in Australië

Ga voor een dubbel witte kerst op een wit strand dat letterlijk wit in de naam heeft: Whitehaven Beach op Whitsunday Island. Dit wordt het allermooiste strand op aarde genoemd, en dat is niet voor niets. De stranden hier zijn pa-rel-wit. Zeg nou zelf: één blik op dat spierwitte zandstrand en je kunt toch niet wachten om er zelf met je voetjes in het zand te zitten?

Overigens heeft de naam van deze eilandengroep niets met een witte kerst te maken. Het was zeevaarder James Cook die de eilanden als eerste wist te ontdekken. Dat deed hij op Pinksteren (Whit Sunday in het Engels), en zo kregen deze paradijselijke eilanden hun naam. Hoe het ook zij, het zorgt in elk geval voor een witte kerst 2.0.

4 redenen waarom Australië op je bucketlist hoort

Tussen de leeuwen in Kenia

Oké, misschien niet écht tussen de leeuwen (blijf ook vooral wél in de Jeep zitten), maar beeld je even in hoe het zou zijn om kerst te vieren midden op de savanne van Kenia. Gaaf, toch? Kerstmuts op en even een kiekje maken met een brullende leeuw, jagende cheeta of tetterende olifant op de achtergrond, heb je meteen de kerstkaart voor volgend jaar alvast binnen. En daarna natuurlijk genieten van een onvergetelijke safari in de binnenlanden van Afrika.

Top 10 waarom Kenia en Tanzania

Krijg geen spijt, boek op tijd

Volgend jaar kerst, dat duurt nog een eeuwigheid, toch? Het zal je verbazen hoe snel het jaar voorbijvliegt. Om er zeker van te zijn dat alle activiteiten en accommodaties voor jouw geplande reis nog beschikbaar zijn, is het verstandig (zeg maar gerust: essentieel) om op tijd je reis te boeken. Maar wanneer is op tijd, en wanneer is te laat? Dat verschilt per bestemming. Wij hebben een handig overzicht opgesteld hoelang van tevoren je moet boeken en waarom vroegboeken slim is om te doen. Zo weet je zeker dat je niet misgrijpt en jouw gewilde accommodaties en activiteiten nog te boeken zijn!

Wil je een individuele verre reis maken, ontdek dat een van onze 50 bestemmingen of lees het blog:

Wanneer moet je welke bestemming boeken?