Eilanden Thailand: Ko Samui, Ko Phangan of Ko Tao?

blog

Geschreven op
zaterdag 2 februari
Geschreven door
Eva Derks
Delen op social media

Na een bijzondere rondreis door Thailand, wil je graag ontspannen afsluiten op een tropisch eiland. Alleen zijn er zoveel verschillende eilanden, dat je opeens voor een moeilijke keuze komt te staan. Wanneer je in de zomerperiode een reis naar Thailand gaat maken, raden we je aan om naar de eilanden aan de zuidoostkust te gaan. Ook hier kan af en toe een bui vallen vanwege het regenseizoen, maar over het algemeen krijgen deze eilanden niet de volle laag zoals de eilanden aan de zuidwestkust van Thailand. Je hebt de keuze tussen Ko Samui, Ko Phangan en Ko Tao. Wij zetten graag de verschillen tussen deze eilanden voor je op een rijtje. Benieuwd waar deze eilanden liggen? Bekijk onze Thailand-kaart.

Ko Samui

Ko Samui is een van de grootste en meest ontwikkelde eilanden in Thailand. Door zijn veelzijdigheid is Ko Samui al een bestemming op zich. Het is er toeristisch, maar daardoor is er wel van alles te beleven. Van drukke winkelstraatjes voor de winkelliefhebbers tot aan watervallen en tempels, je hoeft je er geen moment te vervelen. Heb je genoeg van de gezellige drukte, dan trek je je terug bij je hotel: onze accommodaties liggen op een rustige plek. Neem lekker een duik in je zwembad aan het strand of geniet van een ontspannende massage en een kleurrijke cocktail.

Ko Phangan

Het relaxte en tropische eilandgevoel vind je zeker op Ko Phangan. Ondanks dat dit eiland voornamelijk onder jongeren bekend staat om de fullmoon party, zal je hier geen last van hebben. Onze accommodaties liggen hier namelijk ver vandaan. Wil je toch graag naar de fullmoon party, dan hebben we ook een hotel bij de feestdrukte.

Het eiland heeft nog veel meer te bieden. Het is er namelijk erg groen en heuvelachtig. Ben je een echte avonturier en niet bang aangelegd? Dan kan je ook heel leuk het eiland verkennen met bijvoorbeeld een scooter. Je vindt hier namelijk veel afgelegen baaien. Op Ko Phangan vind je hier en daar een winkel en een barretje, maar een stuk minder dan op Ko Samui.

Ko Tao

Ben je gek op duiken of snorkelen of wil je dit graag een keer proberen? Dan is Ko Tao waarschijnlijk jouw ideale bestemming! Dit kleine eiland ten noorden van Ko Samui en Ko Phangan staat namelijk bekend om haar mooie koraalriffen, perfect voor een duik- of snorkelavontuur. Daarnaast is Ko Tao een goede bestemming om uit te rusten en terug te kijken op je rondreis door Thailand. Je hotel ligt rustig, maar er is een klein dorpje in de buurt waar je bijvoorbeeld met een taxi naartoe kan.

Wil je een van deze eilanden combineren met een nog vrijwel onontdekte kustplaats met witte zandstranden? Neem dan een kijkje bij de bouwsteen: