Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

7 redenen om een reis naar Afrika te maken

blog

Geschreven op
dinsdag 15 oktober
Geschreven door

Met ruim dertig miljoen(!) vierkante kilometer is Afrika het op een na grootste continent op aarde. Van de grootste woestijn ter wereld tot weelderige jungle en van de immense savanne tot uitgestrekte stranden, dit continent heeft het allemaal. Er zijn talloze redenen om direct een reis naar Afrika op je bucketlist te zetten, maar we zetten de zeven belangrijkste op een rij!

Voor ieder wat wils

Afrika is een continent waar gegarandeerd iedereen aan zijn trekken komt. In Marokko waan je je in een sprookje van Duizend-en-een-nacht (na amper vier uur vliegen!) en in Zuid-Afrika, Kenia en Tanzania hobbel je in een 4×4 door de bush om wildlife te spotten. Grote steden, eindeloze dorre vlaktes en jungle die groener dan groen is: wat je ook zoekt, in Afrika zul je het vinden.

Heerlijk eten

In vrijwel heel Afrika is het eten op hoog niveau. Leun lekker achterover terwijl je maaltijd voor je wordt klaargemaakt of duik zelf de keuken in voor een kookworkshop. Geniet van de velen geuren en smaken en vraag meteen – met een kladblok in je hand ­– het recept voor thuis! Afrika is redelijk vlees-georiënteerd, maar ook als vegetariër kom je er zeker aan je trekken. Bijvoorbeeld in Zuid-Afrika, waar je kunt genieten van bunny chow, chakalaka en overheerlijke butternutsoep. No meat? No problem!

Schitterende uit- en vergezichten

Omdat Afrika een van de meest veelzijdige continenten van de wereld is, kom je er allerlei natuurlandschappen tegen. De Kilimanjaro in Tanzania, de zandduinen van de Sossus- en Deadvlei in Namibië en natuurlijk Victoria Falls in Zimbabwe zijn nog maar een tipje van de sluier. Even een paar foto’s schieten als blijvende herinnering en dan vooral de camera weg en genieten maar, want op veel plekken in Afrika is het uitzicht zó mooi dat je alles helemaal in je op wilt nemen. Wij zetten tien van onze favorieten op een rij!

10x adembenemend mooie uitzichten in Afrika

De mooiste stranden

Denk jij bij mooie stranden ook aan exotische oorden en tropische bounty-eilanden? Think again. De kustlijn van Afrika is (bijna) eindeloos en dit continent herbergt ontzettend veel schitterende stranden! Het was moeilijk kiezen, maar toch hebben we het gedaan: we hebben tien van onze favoriete mooie stranden in Afrika verzameld.

10x de mooiste stranden van Afrika

Uiteenlopende culturen

Kasbah Marokko rondreis

In Afrika vind je alleen allerlei verschillende landen, met allerlei bijbehorende verschillende culturen. Klik met de Bosjesmannen in Namibië, ontdek prachtige paleizen en moskeeën in Marokko en ervaar Europese invloeden in Zuid-Afrika. Deel verhalen bij kampvuren en maak herinneringen die je voor altijd bij zullen blijven.

Safari, safari, safari

Afrika is natuurlijk hét continent voor safari! Maar wie aan safari denkt, denkt waarschijnlijk aan hobbelend in een Jeep de Big 5 spotten in een van de nationale parken in Zuid-Afrika. En dat terwijl er in heel Afrika veel meer mogelijkheden zijn om op safari te gaan! Niet alleen in een Jeep, maar ook in een kano, op een boot of zelfs lopend kun je in dit continent wildlife spotten. Van Kruger tot Kenia: wij zetten negen safari’s in Afrika voor je op een rij.<button>

9x op safari in Afrika

Geen jetlag

yoga

De meeste Afrikaans landen liggen in dezelfde tijdzone als Nederland, dus dat betekent weinig tot geen tijdverschil én dus geen last van een jetlag! Oké, misschien wel een beetje stijve spieren nadat je een aantal uren in het vliegtuig hebt gezeten, maar met een aantal simpele yoga-oefeningen die je gewoon in je vliegtuigstoel kunt doen stap je fris(ser) en fruitig(er) uit het vliegtuig.

5 yoga-oefeningen voor in het vliegtuig

Nog ‘even’ kiezen …

Tja, dan moet je wel nog een keuze maken tussen alle Afrikaanse landen … No stress. We helpen je graag op weg door de mooiste plekken in Afrika op een rij te zetten.

Bestemmingen in Afrika: we helpen je kiezen

 

background-pattern