Beste reistijd: februari

blog

Geschreven op
donderdag 25 oktober
Geschreven door
Delen op social media

Deze bestemmingen zijn in februari goed bereisbaar

Februari is de maand waarbij het zuiden van Nederland lekker staat te hossen tijdens carnaval. Dat is natuurlijk niet iedereen z’n ding en meestal is het weer ook nog eens om te huilen. We kunnen ons dan ook goed voorstellen dat je veel liever vertoeft onder een tropisch zonnetje. Niet ieder land is een goede optie in februari, omdat het op veel plekken nog flink koud kan zijn. Daarom hebben we de bestemmingen voor je op een rij gezet waar je in februari wél heen kunt gaan.

Australië

australie-daphne

Als het bij ons winter is, kun je prima Down Under duiken voor wat zomerse zonnestralen. In het noorden is het in februari nog regenseizoen, maar de stranden aan de zuidoostkust en Tasmanië kun je nu perfect bezoeken. In februari of maart vindt in Sydney de Mardi Gras plaats met uitbundige feesten en een gay parade; leuk om mee te pikken.

Australië

Zuid-Argentinië en Chili

Argentinie rondreis - trekkingDecember tot april is voor Patagonië de beste reisperiode. Koud is het hier wel nog steeds met zo’n vijf graden, maar dat wil je ook met een landschap van gletsjers en drijvende stukken ijs. Ook leuk: rondom Santiago de Chile worden in februari en maart de druiven geoogst om wijn mee te maken.

Argentinië & Chili

Myanmar

Februari is een ideale maand om de onontdekte schatkast van Zuidoost-Azië te verkennen. Het is in Myanmar dan de koelste en droogste periode, waardoor ook een bezoek aan het strand van Ngapali mogelijk is – in de zomermaanden spoel je daar namelijk letterlijk weg.

Myanmar

Andere landen die ook goed te bereizen zijn in februari:
Amerika Belize Bhutan Brazilië Cambodja Canada Colombia Costa Rica Cuba Ecuador Florida Guatemala IJsland India Indonesië Jamaica Kenia Laos Lapland Maleisië Marokko Mexico Nepal Nicaragua Nieuw-Zeeland Panama Sri Lanka Tanzania Thailand Vietnam Zuid-Afrika

Wil je zeker weten dat je op tijd boekt en op de leukste plekken kunt slapen? Krijg geen spijt, boek op tijd! We hebben per bestemming voor je op een rij gezet hoe ver van tevoren je erbij moet zijn.
Ben je je nog aan het oriënteren en wil je insidertips van onze reisfanaten over jouw favoriete bestemming(en) ontvangen? Vraag dan alvast een inspiratiemail aan.