Riksja Travel Bouw je eigen reis

Naar boven

strand costa rica

6x winter- en herfstbestemmingen

blog

Of nu gek bent op de winter of liever nog de zon opzoekt, wij hebben zes bestemmingen op een rij gezet waar je gegarandeerd geen najaarsdip van krijgt. Van de zonnige Canarische eilanden tot safari-avontuur in Zuid-Afrika en de ultieme winter in Lapland. Pak je koffers dus maar weer in voor je volgende avontuur.
Decorative torn edge

1. Marokko

marokko najaarbestemming

Het is slechts een paar uur vliegen, maar in Marokko waan je je meteen in een hele andere wereld. Slenter door de souks waar de geur van Oosterse specerijen en kruiden je tegemoet komt. Leer het échte Marokko kennen in een van de vele bergdorpjes in de valleien en sta met je voeten in het rode zand van de eindeloze vlaktes van de woestijn. Het najaar is een van de beste reisperioden om Marokko te bezoeken. De temperaturen zijn aangenaam, tussen de 24 en 30 graden en ’s avonds geniet je nog lang buiten op het terras van een verse muntthee.

2. Madeira

Madeira-uitzicht-Jeanette

Hikers en avonturiers wisten het al langer, Madeira is veel meer dan het bloemeneiland voor actieve ouderen. Van surfen tot canyoning en walvissen spotten. Madeira is niet saai en omdat het eiland een eeuwige lente kent, is dit de perfecte bestemming om te ontdekken dit najaar. De temperaturen liggen gemiddeld op zo’n 20 tot 23 graden en ook het zeewater blijft een aangename temperatuur houden. Wij vinden een nieuwjaarsduik hier al een veel beter idee dan in onze koude Noordzee.

We hebben kleinschalige accommodaties dicht bij de natuur geregeld en zelfs een food tour met een local door Funchal.

3. Zuid-Afrika

Zuid-Afrika: het land van safari’s, een ruige kustlijn, de Tuinroute, wijnvelden en natuurlijk Kaapstad. Wij zijn dol op dit land en dromen hier graag bij weg tijdens de donkere dagen. Wist je dat de seizoenen daar net andersom zijn dan hier. Ook is er nauwelijks tijdsverschil waardoor je ook voor een kortere reisperiode dit land kunt bezoeken. Als je nu nog niet genoeg redenen hebt om deze winter Zuid-Afrika te ontdekken, dan weten wij het ook niet meer.

Tijdens je reis verblijf je in kleinschalige en lokaal gerunde accommodaties net even van het gebaande pad. Zo kiezen wij er bewust voor om te overnachten in privéreservaten .

4. IJsland

Ijsland waterval in het najaar

Als je gek bent op actie, avontuur en een ruig landschap, dan is IJsland dé bestemming om dit najaar of in de winter te ontdekken. Wij vinden dit het meest ongerepte stukje Europa waar je als outdoor-fanaat je hart kunt ophalen. Sta met ijzers onder je schoenen midden op een gletsjer, spot vanaf het water orka’s en ga in de avond op zoek naar het noorderlicht! Wist je dat je juist in de herfst en winter de grootste kans hebt om dit te zien? Pak je pen er dus maar alvast bij om deze bucketlist-ervaring af te vinken.

5. De Canarische eilanden

Tenerife

De Canarische eilanden zijn de zonnige verrassing in de Atlantische Oceaan. Juist in de winter lopen hier de temperaturen op tot wel 25 graden en schijnt de zon nog volop. Niet zo gek dus dat veel mensen deze eilanden weten te vinden. Toch is het ons gelukt om verder te kijken dan de grote appartementencomplexen zodat jij deze eilanden kunt leren kennen van het gebaande pad. Wat dacht je van eilandhoppen bijvoorbeeld?

6. Lapland

Als je ergens de ultieme winter kunt beleven, dan is dat wel hier! Stel je voor: je wordt wakker in je houten cabin midden in de bossen van Lapland. Je doet de gordijnen open en kijkt uit over een winters landschap waar bomen doorhangen door een flink pak sneeuw en meren bevroren zijn. Je moet dit verkennen! Stap op een slee en maak een husky-tocht door dit winterwonderland, pak de sneeuwscooter en rijd naar de top van een berg en slaap in ijshotels of misschien wel je eigen iglo. Dit Lapland avontuur vergeet je nóóit meer!

Onze favoriete najaarsreizen5 dagen Marokko
✓ Geschikt voor een klein budget
✓ Maak een kamelentocht
✓ Overnacht in de woestijn
✓ Reis met eigen huurauto3 weken Zuid-Afrika
✓ Het mooiste van Zuid-Afrika in één reis
✓ Veel vrijheid
✓ Slaap in traditionele rondavels
✓ Reis met eigen huurauto2 weken rondje IJsland
✓ Riksja’s Choice
✓ Verken de Vatnajökull-gletsjer
✓ Spot zeehonden in Hvammstangi
✓ Reis met eigen huurauto3 weken Canarische eilanden
✓ Reis langs vulkanen en terrastrappen
✓ Ideale zonbestemming in de winter!
✓ Slaap in kleinschalige hotels
✓ Reis met eigen huurauto

Lees ook andere blogs:

background-pattern