5 redenen om naar Japan in de winter te gaan

blog

Geschreven op
dinsdag 31 december
Geschreven door
Acato
Delen op social media

Naar Japan in de Winter? Nu doen!

Waar veel reizigers ervoor kiezen om in het voorjaar naar Japan te gaan om de kersenbloesem te zien, of juist het najaar kiezen voor de herfstkleuren, kunnen wij juist de winter aanraden om Japan te bezoeken. En ga je deze winter nog, dan ben je de drukte van de Olympische Spelen voor én krijg je een gratis excursie in januari of februari 2020*.

Japan heeft milde winters. Heb je geen problemen met een reis in je winterjas, sjaal en handschoenen, dan geniet je in Japan in de winter van de rust en een helder blauwe hemel.

sneeuwapen-japan

#1 Sneeuwapen

Je kent de beelden wellicht van National Geographic? In de winter komen de beroemde Japanse sneeuwapen genieten van het warme water in de bronnen. Zelf bezocht ik Japan in de kerstvakantie. Toen ik aankwam was net de eerste sneeuw gevallen. Wat een geluk! Na een korte wandeling door het National Park zie je het stomende water al opdoemen. Je bent hier zeker niet de enige, dus zorg dat je er vroeg bent. De Japanse makaken vermaken zich gedurende het jaar prima diep in het National Park en als er geen sneeuw ligt, zul je ze dan ook niet tegenkomen. Maar als het kouder wordt en er sneeuw ligt, zoeken ze de warme baden op. Vanuit Matsumoto bezoek je de sneeuwapen in de winter met onze uitgebreide tips en trics die je ontvangt voor vertrek.

#2 Besneeuwde daken van Shirakawago

In de zomer is de regio Shirakawago een plaatje, maar in de winter is ook schilderachtig. De charme van deze regio zijn de kleine dorpen waarvan de huizen in een unieke architectonische stijl zijn gebouwd: de gassho-zukuri stijl onderscheidt zich door de rieten daken van A-vormig ontwerp. Ogimachi is de meest bekende plek en het is makkelijk om hier te komen. De regio trekt veel bezoekers en vooral tijdens het weekend kan het heel druk zijn. Maar het is zeker een bezoek waard, omdat het je een goede indruk geeft van het landelijke leven en de cultuur van de regio.

Terwijl de meeste reizigers dit UNESCO-erfgoed aan het eind van de dag verlaten, kun je hier ook blijven slapen, in een traditionele bed & breakfast, een Minshuku. Een minshuku is vrij simpel van opzet: je hebt een privé slaapkamer in Japanse stijl, dat wil zeggen dat je slaapt op Tatami matten. Je Japanse gastheer/-vrouw, die meestal gebrekkig Engels spreekt, zal je een heerlijke Japanse maaltijd bieden. Het ontbijt en het diner zijn inbegrepen. Het is dus een eenvoudige, maar wel echt een unieke overnachting.

#3 Minder drukte én meer kans op droog en zonnig weer

Terwijl de populaire periode’s in het voorjaar en najaar veel bezoekers trekken naar Japan en ook de zomervakantie een veelgekozen reisperiode is, is de winter juist een oase van rust. Houd je van fotograferen, dan heb je bijzonder veel kans op foto’s met heldere blauwe lucht. Ook is de kans dat je de Fuji vulkaan ziet groter, omdat je minder kans hebt op bewolking. Japan heeft verschillende klimaatzones. In Tokyo is het in de winter vaak boven het vriespunt. Dus kleed je warm aan met veel laagjes, dan ben over al op voorbereid.

Matsumoto in de Japanse Alpen, een fijne plek om in de winter de heldere berglucht op te snuiven.

Praktische informatie

#4 Badderen in onsen

Het hele jaar door is het goed toeven in de typisch Japanse onsen. Het badderen in dit gloeiend hete bronwater is een goed gebruik in Japan, en zeker in de winter heerlijk opwarmen. In veel ryokans en minshuku’s vind je deze onsen. En in sommige plaatsen vind je openbare baden.

Waar vind je deze onsen tijdens je Japan reis met Riksja Japan? Bijvoorbeeld bij je hotel in Hakone, in de Kiso Vallei, in Kyoto, op de heilige berg Koyasan of op het eiland Miyajima.

#5 Verwarmde toiletbrillen

Het is in het begin een beetje wennen, maar een verwarmde toiletbril is zeker in de winter geen overbodige luxe. Nooit gedacht dat ik het na thuiskomst een beetje zou missen. Overal waar ik kwam tijdens mijn Japan-reis in de winter, kon ik neerploffen op een warme toiletbril. Zelfs tijdens lange wandeltochten door de natuur verbaasde ik mij erover hoe schoon de toiletten zijn. En ook in the middle of nowhere zijn de toiletbrillen verwarmd. Hoe kom je erop!

*actievoorwaarden van de gratis excursie tijdens je Japan reis in de winter.

  • de gratis excursie is een keuze uit één van de geselecteerde gratis excursies hieronder.
  • de actie is niet geldig op reeds gemaakt boekingen.
  • bij een boeking van drie of meer bouwstenen.
  • de excursie is niet inwisselbaar voor geld.
  • heb je vragen of opmerkingen over deze actie, stel ze aan de Japan-specialisten van Riksja Travel.

Geselecteerde Japan excursies:

  • Theeceremonie in Kyoto
  • Dansvoorstelling in geishdistrict Gion