Naar boven

Rondreizen Canarische eilanden

Unieke individuele rondreizen

Canarische eilanden rondreis

Kant-en-klaar of pas ze gerust aan, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’. Met onze flexibele rondreizen op de Canarische eilanden hebben we je werk uit handen genomen en de beste reisroutes alvast voor je uitgestippeld. Ook de slaapplekken zijn al geregeld. Bel of mail ons gerust: de Spanje-specialisten helpen je graag op weg met jouw rondreis door Spanje.

Unieke overnachtingen zijn geregeld
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Je reist individueel met een huurauto
Onze collega's staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring

Individuele rondreizen in de Canarische eilanden

Bekijk ook onze andere regio

Rondreis Canarische eilanden: Veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd voor een Canarische eilanden rondreis?

De Canarische eilanden kun je het hele jaar door goed bezoeken! In de winter komen de temperaturen regelmatig nog boven de 20 graden uit, in de zomer zorgt de zeewind op veel plekken voor wat verkoeling. Omdat de eilanden zelf bergachtig en vulkanisch van oorsprong zijn, heb je vaak meerdere microklimaten per eiland. Zo kan het aan de noordkant van Tenerife heel groen en koel zijn, terwijl je aan de zuidkust hogere temperaturen en een veel drogere omgeving treft. Bekijk onze klimaat-pagina voor meer informatie over het klimaat in Spanje.

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor een Canarische eilanden reis?

Voor de eilanden is een geldig paspoort of geldig Nederlandse/Belgische identiteitskaart vereist. Het Nederlandse rijbewijs is hier ook geldig.

Reis ik bij Riksja Canarische eilanden in een groep of individueel?

Wanneer je naar de Canarische eilanden reist, doe je dit voornamelijk individueel. Bij sommige excursies in je reisplan reis je enkel met jouw reisgezelschap, en soms kan het ook in een klein internationaal gezelschap plaatsvinden. Bijvoorbeeld wanneer je dolfijnen en orka’s gaat spotten aan de Costa de la Luz. Na deze mooie ervaring ga je uiteraard weer samen op pad en trek je je eigen plan.

Ook al reis je zelfstandig, ter plaatse heb je 24/7 ondersteuning van ons team in Nederland en onze lokale partner op de eilanden. Je staat er dus nooit alleen voor.

Hoe reis je op de Canarische eilanden?

Je reis start meestal in Tenerife, na een vlucht van ongeveer 4,5 uur. Tijdens je rondreis op de Canarische eilanden reis je met een huurauto. Hierdoor heb je veel vrijheid en kun je onderweg stoppen bij knusse dorpjes. Wanneer je meerdere eilanden wilt bezoeken maak je ook gebruik van de ferry. Wij zorgen ervoor dat de ferry tickets van te voren geboekt zijn, zodat je alleen nog maar hoeft te genieten van de mooie boottocht.

Wat eten ze op de Canarische eilanden?

Net als op het vaste land van Spanje, genieten ze op de eilanden van een klein licht ontbijt. Vaak niet meer dan een kop koffie en iets zoets erbij. Ook hier is de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag. Meestal wordt de lunch tussen 14:00 en 16:00 genuttigd. Tijdens de lunch wordt er veel gegeten in verschillende gangen, daarom is het diner vaak pas tussen 20:00 en 22:00 uur. De autenthieke Canarische keuken heeft al het goede van de Spaanse keuken, met klassiekers als paella, gazpacho en tapa’s. En dat alles verrijkt met exotische ingrediënten uit de Arabische, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse keuken.

Hoe betaal je op de eilanden?

In Spanje worden bankpassen en creditcards vrijwel overal geaccepteerd. Let wel, in sommige kleine winkeltjes of restaurantjes is het alleen mogelijk om met contant geld te betalen. Het is dus wel handig altijd wat contant geld op zak te hebben tijdens je Canarische eilanden rondreis. Fooi is vaak inbegrepen op de hotel- of restaurantrekening. Een fooi van ongeveer 5% is gebruikelijk, afhankelijk van het type restaurant. Je kan het bedrag naar boven afronden of het kleine wisselgeld laten liggen.

background-pattern