Menu background

Naar boven

Into the desert

rondreis

 • Reisschema:
  Kasbah van Ait Benhadou – Ouarzazate – woestijnstad Zagora – woestijn van M’hamid – Ouarzazate
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reissom:
  € 198,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  Woestijnovernachting Zagora
 • Huurauto:
  Huurauto optioneel bij te boeken vanaf €95,- p.p.
 • Vluchten:
  Vluchten optioneel bij te boeken
✓ Geschikt voor een klein budget
✓ Veel vrijheid
✓ Kamelentocht en overnachting in de woestijn
✓ Reis met eigen huurauto
Kamelentocht woestijn
Decorative torn edge

Dag 1 – Marrakech – Ait Benhaddou

Reistijd: circa 4,5 uur

Vandaag verlaat je je zelf geboekte hotel in Marrakech en haal je de auto vroeg op bij de verhuurmaatschappij. Vind je het fijn als wij het verblijf in Marrakech voor je regelen? Laat het ons weten. Het is even wennen, maar wie in Nederland kan rijden, kan ook in Marokko rijden. Als je eenmaal de stad uit bent wordt het rustiger. Je rijdt door het Atlasgebergte via de bergpas Tizi-n-Tichka. Onderweg zie je prachtige uitzichten en besneeuwde bergtoppen in de verte. Uiteindelijk kom je aan in Ait Benhaddou waar je de beroemde kasbah vindt. Je overnacht in een kleinschalig hotel gebouwd in kasbah-stijl. Het heeft sfeervolle kamers en een lekker zwembad. Het terras heeft uitzicht op de kasbah van Ait Benhaddou.

Decorative torn edge

Dag 2 – Ait Benhadou – Ouarzazate – Zagora

Reistijd: circa 5,5 uur

Heb je gister geen tijd meer gehad om de kasbah te bezoeken dan kan dat deze ochtend nog voordat je doorreist. Daarna vervolg je je reis verder naar het zuiden. Onderweg kun je in Ouarzazate een korte stop maken om te tanken, te pinnen of wat snacks halen voor onderweg. Wanneer je Ouarzazate verlaat verandert het landschap in de groene vruchtbare valleien van Marokko: je passeert de Draa Vallei. De Draa Vallei is één van de grootste oases vol met palmbomen. Zodra je de poorten van Zagora zie weet je dat je er bijna bent. Je overnacht in een oasis hotel gelegen tussen de palmbomen, inclusief zwembad.

Decorative torn edge

Dag 3 – Zagora – M’Hamid

Reistijd: circa 2 uur

Deze ochtend kun je zelf bepalen wat je gaat doen. Ga nog even ontspannen bij het zwembad of  ontdek nog wat van de omgeving. In de middag reis je door de palm-oase naar de M’hamid woestijn: voor de meeste reizigers het hoogtepunt van de reis. M’hamid ligt aan de rand van de woestijn. Hier stap je op de kameel en slof je door het zand de woestijn in. Al hobbelend zie je de zon ondergaan. Uiteindelijk kom je aan bij je bivak; een kamp van tenten. De zon zie je zakken achter de oranje gekleurde duinen. Als het donker begint te worden beginnen de kamelenjongens met het klaarmaken van het diner. Onder de sterrenhemel geniet je van een traditionele maaltijd. Vanavond slaap je in een bedoeïenentent of als je het warm genoeg is sleep je gewoon je matras de koele buitenlucht in!

Decorative torn edge

Dag 4 – M’hamid – Ouarzazate

Reistijd: circa 6 uur

’s Ochtends kun je één van de duinen rondom het kamp beklimmen voor het mooiste uitzicht. Wanneer de zon opkomt zie je de kleuren in de woestijn veranderen; een prachtig gezicht. Een kop thee staat voor je klaar. Daarna klim je je kameel weer op. Aangekomen aan de rand van de woestijn stap je weer je auto in. Vervolgens reis je terug richting Marrakech. Je onderbreekt de reis met een overnachting in Ouarzazate. Onderweg passeer je uitgestrekte landschappen, kleine dorpjes en palm-oases. Na circa zes uur komt je aan in Ouarzazate. De stad zelf is niet zo bijzonder, maar mocht je het leuk vinden dan kun je de filmstudio’s bezoeken waar The Gladiator en The Mummy zijn opgenomen.

Decorative torn edge

Dag 5 – Ouarzazate – Marrakech

Reistijd: circa 5,5 uur

Na het ontbijt reis je door de semi-woestijn richting het Atlasgebergte. Na ongeveer een uur rijd je de bergen in en beginnen de bergachtige wegen van de Atlas. Uiteindelijk kom je weer in Marrakech aan. Je levert je huurauto in bij het verhuurbedrijf en overnacht in je eigen geboekte hotel in Marrakech. Mocht je dit liever via ons regelen laat het ons weten.

Decorative torn edge
torn-edge

Into the desert

Onze slaapplekken