Naar boven

Inspiratie voor je vakantie in Marokko

Chefchaouen, vakantie Marokko
Op slecht een paar uur vliegen stap je in een compleet andere wereld en maak je je zelf even helemaal los van je dagelijkse bezigheden. Marokko is een heerlijke plek wanneer je op zoek bent naar prachtige cultuur, natuur en zelfs wanneer je heerlijk wilt ontspannen aan de kust. Wij hebben de beste plekjes in Marokko alvast voor je uitgezocht. Wij zijn een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepjes. Geen massa dus. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Marokko reis samen.
Decorative torn edge
Thee drinken in Koningssteden Marokko
Kamelentocht door woestijn Marokko
Chefchaouen Marokko
Hammam Koningssteden Marokko
Taroudant markt
Bootjes Essaouira Marokko
Lokale man met kameel in Marokko
Poorten in Marokko
Marrakech kookles
Tafraoute Marokko

Onze favoriete plekken

Slapen onder de sterren

Je kunt natuurlijk Marokko per auto ontdekken maar volgens ons is een bezoekje aan dit land is toch niet helemaal compleet als je niet bij de woestijn bent geweest. Hier hobbel je per kameel in een rustig tempo over de zandduinen van de Sahara. Wij maakten hier een van de mooiste zonsondergangen mee. Op het moment dat de zon nog net niet achter de woestijn verdween veranderde de kleuren van de woestijn zich in een gouden gloed, een magisch uitzicht. Wij aten samen met onze lokale gids en enkele andere reizigers een lekkere tajine en we sliepen die nacht onder de sterrenhemel. Dat was een bijzondere nacht. De volgende ochtend stonden we weer vroeg op om de zonsopgang te bekijken wat weer een heel nieuw zicht gaf.

Merzouga - Marokko thee drinken
Fez - Marokko wandeling

Verdwaal in de straatjes van Fes

Je verdwaalt gemakkelijk in de souks van Fes want het ene kleine straatje loopt verder in het volgende nog kleinere straatje. Zo sta je opeens in een doodlopende straat of word je weg geblokkeerd door een groepje schattige kittens, hoe was je hier ook alweer terecht gekomen? Wij vonden het dan ook erg fijn dat we Mohammed hadden, onze Marokkaanse gids die alle straatjes op zijn duim kent. Hij loodst je langs de leukste plekken en laat je het echte Fes zien waar lokale ambachten hard werken. Zo zie je hoe sjaals en kleden worden gemaakt, ga je op bezoek bij de lokale bakker waar ze in een dorpsoven hun brood bakken en bezoek je de leerlooierijen. Een ervaring als geen ander want wat wij niet wisten was dat leerlooierijen zo konden stinken, gelukkig kregen we wat munt voor de stank. Wij hadden het niet willen missen ondanks de minder prettige geurbeleving!

Magisch Chefchaouen

Heb je langer de tijd en wil je net even van de gebaande padden dan is Chefchaouen absoluut een bezoek waard! Als je denkt aan Chefchaouen dan denk je aan blauw, want deze medina is volledig gekleurd in alle tinten blauw. Als dat niet bijzonder genoeg is, wordt het stadje omringt door groene bergen, waar je uitstekend kunt wandelen. Er hangt een hele fijne sfeer in het plaatsje omdat het vergelijken met de koningssteden heel rustig is. Ga je naar Chefchaouen neem dan absoluut je camera mee, want je zal de mooiste plaatjes maken!

Chefchaouen - Marokko

Laat je inspireren door onze blogs

background-pattern