Naar boven

Over Riksja Marokko

Marokko reisspecialisten

Over Riksja Marokko

Riksja Marokko is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze Marokko-bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze Marokko-rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Mariska van Tongeren

Bestemmingsexpert Marokko

Marokko is voor mij… een land waar ik heel graag regelmatig kom. Met mijn dochter heb ik inmiddels meerdere reizen gemaakt en nog steeds verbazen we ons hoeveel er te zien is. Ik vind het heerlijk om in alle vrijheid met een huurauto door het land te rijden. Spontaan onderweg te stoppen in een dorpje waar de ezeltjes door straten lopen en de tajines op het vuur buiten staan te pruttelen. Soms is het net alsof de tijd hier heeft stil gestaan. Voor alle leeftijden is Marokko een belevenis.

Marokko reisspecialist

Anne Lichtert

Bestemmingsexpert Marokko

Reizen is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader vloog voor zijn werk als zzp’er de wereld over en nam daarbij regelmatig zijn gezin op sleeptouw, wat wij natuurlijk allesbehalve vervelend vonden. Mijn eerste “eigen” verre reis was naar Brazilië, waar ik samen met mijn vriend vanuit het bruisende Rio de Janeiro naar de relaxte provincie Bahia toerde.
Het is niet bij deze reis gebleven. Zo stond het jaar 2018 voor mij in het teken van het diverse continent Afrika. Ik verbleef een half jaar voor studie in Zuid-Afrika en reisde voor een vakantie naar Marokko. Mij heeft het land van 1001 nachten, kleurrijke souks, geurige eetkraampjes en de rode woestijn bijzonder verrast. Als echte natuurliefhebber en bergfanaat vond ik het vooral heerlijk om door het Altasgebergte te rijden, waar af en toe een Berber met zijn bonte gezelschap geiten en schapen de weg overstak.

Onze partner ter plaatse

In Marokko werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Marokko-reis, in goede handen bent.

Lokale partners Marokko
Riksja travel logo

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021

We zijn zo ongelooflijk trots en dankbaar dat we ook in dit bizarre jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie hebben gewonnen. Onze reizigers beoordeelden onze reizen met een 9,0. Dankjewel voor het vertrouwen!

De Reisgraag Awards is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan reisorganisaties gebaseerd op reviews van klanten. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd door Reisgraag en op basis van deze reviews worden de winnaars van de Reisgraag Award gekozen.
De reviews van de klanten bepalen de winnaars en daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche in Nederland.

Reisgraagaward - Riksja
background-pattern