Naar boven

Individuele rondreis Marokko - Karavaan

Sahara

blog

Hier vind je informatie over één van de hoogtepunten tijdens je reis in Marokko: de Sahara! Ben je benieuwd wat je kunt verwachten van de kamelentocht en het slapen in de woestijn? Of wil je juist weten hoe je de Sahara het beste kunt combineren? Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over het slapen in de woestijn.
Decorative torn edge

Sahara in Marokko

De Sahara kun je bereiken vanuit Fes of Marrakech met je eigen huurauto. Marokko kent twee of eigenlijk drie Sahara’s. De Erg Chebbi woestijn bij Merzouga waar je de prachtig rood gekleurde zandduinen vind. De M’Hamid woestijn bij Zagora is een goed alternatief als je geen tijd hebt om de Erg Chebbi woestijn te bezoeken. En de minder bekende Erg Chegaga woestijn waar de zandoppervlakte het grootste is en de duinen hoger zijn dan elders.

Per kameel of 4×4 trek je tijdens je rondreis door Marokko de woestijn in voor een overnachting in een bedoeïenentent onder de sterrenhemel. Klim de zandduinen op om de prachtige zonsopkomst-en ondergang te zien. Je neemt alleen een rugtas mee voor de nacht. In de winter kan het ’s nachts flink koud worden en is een extra warme trui en broek zeker aan te raden. In de zomer is het juist warm en kun je zelfs je matras naar buiten slepen om echt onder de sterrenhemel te slapen.

Kamelentocht woestijn - Marokko 21 dagen

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

Straten van Marrakech
bouwsteen

Achter de poortjes van de Koningssteden

  • Rabat – Meknes - Fes
  • 6 dagen / 5 nachten
  • € 435,- p.p. bij 2 volwassenen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Wandeling door Fes, Koningssteden Marokko
bouwsteen

Fes: dwalen over ambachtspad

  • Fes
  • 3 dagen / 2 nachten
  • € 215,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Individuele rondreis Marokko - Ait Benhaddou
rondreis

Koningssteden en zandduinen

  • Casablanca – hoofdstad Rabat – Meknes – ambachtenstad Fes – Errachidia – woestijnstad Erfoud – rode woestijn van Merzouga – Todra Gorge – verborgen Dades Vallei – Ouarzazate – kasbah van Ait Benhaddou - kleurrijk Marrakech
  • 12 dagen / 11 nachten
  • vanaf € 820,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
background-pattern