Naar boven

Marokko korte reis Marrakech Essaouira

Merhaba Marokko

rondreis

 • Reisschema:
  Marrakech, Essaouira
 • Reisduur:
  5 dagen
 • Reissom:
  vanaf € 435,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  fietsexcursie door medina Marrakech
 • Vervoer:
  luchthaven transfers en busvervoer Marrakech-Essaouira
 • Vluchten:
  vluchten optioneel bij te boeken
✓ In vijf dagen Marrakech en het vissersplaatsje Essaouira bezoeken

✓ Reizen per bus

✓ Fiets door de medina van Marrakech

✓ Optionele excursie: In het leven van een Marokkaanse visser
Marokko korte reis Marrakech Essaouira
Decorative torn edge

Dag 1 – Amsterdam – Marrakech

Reistijd: circa 30 min.

Merhaba en welkom in Marrakech! Nadat je je bagage hebt terug gevonden en de eerste dirhams hebt gepind loopt je de aankomsthal uit waar je transfer staat te wachten. In ongeveer 30 minuten brengt de chauffeur je naar het centrum van Marrakech. Marrakech staat bekend om het bruisende en mysterische Djemaa el Fna plein en de daarachter liggende medina vol met kleurrijke sjaal, gekleurde lampen en kruiden. Daarom hebben wij onze accommodaties geselecteerd op hun nabij van het plein en de medina. Het hotel is gebouwd in de stijl van een riad en de kamers zijn eenvoudig maar sfeervol. Je kunt ook voor onze special stay accommodatie kiezen, een sfeervolle riad middenin de medina. Laat het ons gerust weten als je liever in een riad verblijft. Ook is er een dakterras met zachte kussens waar je in weg kunt zakken met uitzicht over de stad. Bij helder weer zie je het Atlasgebergte met de besneeuwde toppen liggen.

Marrakech bezoek je voornamelijk voor de kleurrijke souks en de het Djemaa el Fna plein met straatartiesten, al zijn de tropische tuinen van de Jardin Majorelle en het Bahia paleis ook zeker de moeite waard. Omdat je hier de bekende oosterse sfeer vindt, hebben wij ervoor gekozen om juist hier te verblijven en niet in de moderne buitenwijken.

Decorative torn edge

Direct aan het plein grenzen de souks, een wirwar van straatjes waar je werkelijk alles kunt kopen. Vandaag is het leuk om alvast even te sfeer te snuiven en wat te shoppen. Wil je lekker ontspannen, breng dan een bezoekje aan een hammam: een typisch Marokkaans badhuis.

Het Djemaa el Fna plein is ’s avonds omgetoverd tot een groot openlucht restaurant. Er staan tientallen rokende eettentjes met simpele tafels waar je zo kunt aanschuiven. Bij kraampje nummer 14 moet je zijn voor verse vis, bij 55 en daar recht tegenover 97 voor kebabs (vleesspiesen) en gegrilde groenten. Marrakech is een populaire reisbestemming. Je zult merken dat straatverkopers graag een graantje van het toerisme meepikken en je vaak nogal opdringerig benaderen voor de verkoop van hun waren. Je kunt hier dan ook goed je onderhandelingstechnieken toepassen. Geef ook duidelijk aan te geven wanneer je gewoon even wilt rondkijken.

Decorative torn edge

Dag 2 – Marrakech – fietstocht

Je begint deze dag vroeg, zodat je voor de drukte en de hitte op de fiets kunt stappen. Met een taxi reis je zelf naar het nieuwe gedeelte van Marrakech, Gueliz genaamd, om daar de Engelssprekende gids te ontmoeten en een fiets uit te zoeken. Na een korte kennismaking met de rest van de (kleine) groep kan je helm op en kun je op pad. Een helm dragen is verplicht in Marokko, dus zelfs wij als fietsfanaten moeten eraan geloven. Met de actieve fietstocht fiets je door groene parken in Gueliz, langs de rode stadsmuren van de medina om vervolgens de onder één van de vele poortjes te duiken en richting de medina te fietsen.

Decorative torn edge

Je rijdt samen met de gids door de kleine en onbekende straatjes op zoek naar de verborgen tombes van de zeven heiligen van Marrakech. Het viel ons ontzettend mee hoe makkelijk het is om door de kleinere straatjes te fietsen en met hulp van je fietsbel en een glimlach gaan de locals zo voor je opzij. Tijdens de route bezoek je ook de kruidenmarkt van Marrakech en natuurlijk stop je ook bij het Djemaa El Fna plein.

De laatste stop van deze fietstocht is bij een lokale familie waar je warm welkom wordt geheten in hun huis met Marokkaanse thee. Zij vertellen je de laatste geheimen over de zeven groentes voor in couscous, uiteraard niet zonder een proefmoment. Vanuit hier fiets je weer terug naar het begin punt en heb je de rest van de middag om zelf in te vullen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Marrakech – Essaouira

Reistijd: circa 4 uur

Vandaag vertrek je met de bus naar Essaouira. Mocht je meer tijd hebben, dan kun je je verblijf in Marrakech met een nacht verlengen en nog een dagexcursie naar het Atlasgebergte maken. De reis naar Essaouira duurt ongeveer vier uur en wij regelen het buskaartje voor je. Essaouira is een klein, authentiek vissersplaatsje tussen Casablanca en Agadir, waar de wind altijd waait. Het is een heerlijke plek voor zonliefhebbers, een walhalla voor shop-aholics, een paradijs voor wind- en kitesurfers. Visliefhebbers kunnen hier ook hun hart op halen met de verse aanvoer vanuit de zee. Het is een thuishaven voor vrolijke muzikanten en creatieve kunstenaars die hier hun winkeltjes hebben. Je slaap in één van de door ons geselecteerde riads. Deze is centraal gelegen in de medina en op loopafstand van het strand. Ze zijn allemaal vrij gemakkelijk te vinden, maar je kunt het beste aan één van de mannen met de blauwe duwkarren vragen of ze je bagage willen inladen en je naar je riad brengen. Je betaald hiervoor niet meer dan twee euro.

Decorative torn edge

Ben je een zonaanbidder, wandel dan links van de haven naar het brede zandstrand. Bij de parasols kun je voor drie euro een strandbed huren. In Essaouira waait het altijd. De ene dag harder dan de andere, maar windstil is het hier nooit. Door de altijd aanwezige wind is het een paradijs voor wind- en kitesurfers. Je kunt bij één van de surfshops materiaal huren en eventueel ook lessen nemen.

Ben je niet echt een strandliefhebber ga dan zeker het centrum in. Het straatbeeld is een mix van westerse bezoekers en lokale mensen die hun boodschappen doen. Je kunt eindeloos dwalen door de kleine straten. Een walhalla als je van het snuffelen naar souvenirs houdt. Essaouira is het centrum voor lokale muziek en kunst. Je ziet hier dan ook net even wat andere spullen dan in bijvoorbeeld Fes of Marrakech. Na het shoppen kun je op het ‘Prince Moulay’ plein voor de haven genieten van de zon en een ijsje van ‘Gelateria Dolce Freddo’.

Decorative torn edge

Dag 4 – Essaouira

’s Ochtends kun je uitslapen en rustig je ontbijt nuttigen op het dakterras van je riad. Wij wandelden vanmorgen naar de vissershaven. Aan het einde van de ochtend komen de houten blauwe bootjes binnen varen met verse vis. De vis wordt direct op straat verkocht, Alle vis die je hier ziet, zwom vanochtend nog rond in de Atlantische Oceaan verser kan je het dus niet krijgen. Je kunt er één uitzoeken en als je zegt dat je hem direct op wilt eten, maken ze hem voor je schoen. De visboer heeft een harde gil en er komt iemand aangelopen die de vis op een schaal legt en je wenkt mee te komen. Achter in de hoek vind je een restaurant waar je eigen vis op de gril wordt gelegd. Voor ongeveer acht euro heb je een heerlijke vis, tomatensalade en een mandje brood. Je zit hier midden tussen de locals die het merkbaar leuk vinden dat je hier komt eten.

Decorative torn edge

Ben je geïnteresseerd in kunst? Essaouira is al enige jaren het centrum voor hedendaagse schilderkunst en beeldhouwers. Mooie kunstwerken kun je bewonderen in La Petite Galerie, Association Tilal en bij Galerie d’art Frederic Damgaard.

Voor een mooie zonsondergang wandelden wij naar de oude kasbah, tegenover het plein. Vanaf hier kijk je uit over de grillige rotskust met de zonsondergang. Er zijn veel restaurantjes in Essaouira. Wij raden je ‘La Licorne’ aan (26 Rue Scala). Wel iets duurder dan de meeste restaurants, maar je likt dan ook echt je vingers af bij zowel de Marokkaanse als Franse gerechten.

Decorative torn edge

Dag 5 – Essaouira – Marrakech – Amsterdam

Reistijd: 4 uur naar de luchthaven

Helaas komt er alweer een einde aan je reis. Afhankelijk van je terugvlucht vertrek je vandaag na het ontbijt weer richting de luchthaven van Marrakech. Omdat het nog zo’n 3,5 uur naar de luchthaven is vertrekt je 6 uur van tevoren vanuit Essaouira met een privé-transfers zodat je op tijd op de luchthaven bent. Wissel hier je laatst dirhams in voor euro’s en dan is het tijd om terug te vliegen.

Decorative torn edge
torn-edge

Merhaba Marokko

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Essaouira Comfort Riad overnachting
Essaouira Comfort Riad overnachting
Essaouira Comfort Riad overnachting
Overnachting Marrakech Riad
Overnachting Marrakech Riad
Overnachting Marrakech Riad
Essaouira Comfort Riad overnachting
Overnachting Marrakech Riad
Essaouira Comfort Riad overnachting
Variant
1

Verblijf in special stay accommodaties

 • Reissom:
  vanaf € 485,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  4 overnachting met ontbijt in een riad, transfer van en naar Marrakech luchthaven, buskaartje Marrakech - Essaouira

Wil je meer sfeer tijdens je reis dan kun je ook kiezen voor een verblijf in onze comfort riads. Het is lastig uit te leggen wat precies het verschil is, want dit zit met name in gevoel. Onze comfort riads zijn ingericht mer meer oog voor details. Ze geven je net dat extra wauw gevoel. Dit kan zitten in een ruime kamer, bijzondere badkamer, veel Marokkaanse lampen of juist een groter dakterras.

Decorative torn edge
background-pattern