Naar boven

Beste reisroute voor Marokko

Algemene informatie

Reizen langs de koningssteden

De meeste mensen vliegen aan op Casablanca en bezoeken dan eerst de koningssteden Rabat, Meknes en Fes. Deze kun je onderling het beste bereizen door gebruik te maken van diverse vervoersmiddelen: trein en privé transfer(s). Het vervoer en uiteraard ook de overnachtingen worden geregeld in onze bouwsteen: Achter de poortjes van de koningssteden.

Marokko rondreis

Van Fes naar Marrakech via de woestijn en de Dades vallei

Na het bezoeken van de koningssteden kun je doorreizen naar Marrakech. Wanneer je meer van Marokko wilt zien, kun je vanaf Fes door reizen naar de woestijnduinen van Merzouga in het zuidoosten en daarna door reizen naar Marrakech. Je kunt dit het beste met een huurauto doen.

De vele indrukken maken moe, kunnen we uit eigen ervaring vertellen. We plannen dan ook extra overnachtingen in om ook tijdens de reis te ontspannen. De afstand naar Marrakech is te groot om in een keer te overbruggen, maar ook het landschap is veel te fascinerend om ongemoeid te laten. Onderweg rijd je via de Todra Gorge naar de Dades Vallei met z’n waanzinnige uitzichten en bizarre rotsformaties. Hier slaap je een nachtje en rijd je verder naar de Kashba (oud ‘fort’) van Ait Benhaddou. Vanaf hier is het de volgende dag een kleine zes uur rijden op een prachtige weg dwars over het Atlas gebergte naar Marrakech.

De bovenstaande route hebben wij onderverdeeld in twee bouwstenen: Karavaan naar de woestijn (twee nachten, drie dagen) en Kashba’s en dadelvalleien (tevens twee nachten en drie dagen).

Vanuit Marrakech kun je met een touringcar door reizen naar het strand van Agadir aan de westkust van Marokko. Ben jij niet zo van de grotere badplaatsen, dan raden we Essaouira aan, dat ietsje noordelijker ligt en dus ook makkelijk te combineren is met Marrakech. Essaouira is een echt Marokkaans vissersdorpje met een vleugje toerisme waar je ook lekker kunt zonnen, al waait het er wel een ‘beetje’. Volgens ons is Essaouira één van de leukste plekjes van Marokko. De overnachtingen en excursies worden allemaal voor je geregeld in onze bouwstenen: Uitwaaien aan zee en lekker luieren in Agadir. Je kunt ook door reizen naar Agadir of Essaouira na je bezoek aan bijvoorbeeld de woestijn. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met onze reisspecialisten

Bootjes in Essaouira - Marokko
Merzouga - Marokko schaduw kameel

Van Marrakesh naar de Sahara

Vertrek je vanuit Marrakech, dan heb je twee opties: de woestijnduinen bij Zagora en Mhamid of de woestijn bij Merzouga. Wanneer je één week de tijd hebt is de woestijn bij Zagora en Mhamid de beste keuze. Je reist dan vanaf Marrakech dwars over het Atlas gebergte naar de Kashba (oud ‘fort’) van Ait Ben Haddou. Hier hebben we een bijzonder plekje gevonden aan de rivier om te overnachten en heb je een super uitzicht op de kashba. De volgende ochtend rijd je door één van de grootse palm/oases. Meer informatie vind je bij onze bouwsteen De Sahara begint hier. Wanneer je iets langer de tijd hebt kun je ook naar de woestijnduinen bij Merzouga reizen via de Dades vallei. De overnachtingen en excursies worden voor je geregeld in onze bouwsteen: Karavaan naar de woestijnduinen.

Wanneer je voldoende tijd hebt, dan raden we je zeker aan om tijdens je reis Taroudant en Paradise Valley bij het stadje Tafraoute te bezoeken. Deze plaatsen zijn bereikbaar vanuit Marrakech, Agadir en de woestijn bij Zagora. Je moet hier dan ongeveer drie dagen voor uit trekken. Je verblijft hier in een echt traditioneel Marokkaans huis van Abdsalam en zijn twee zoons Rachid en Mustafa. Zij nemen je mee naar een aantal dorpen die aan de voet van het imposante oranje gebergte liggen. Je kunt je hier verwonderen over de immense bergwanden, bizzare rotspartijen en mooie palmoases. Je duikt met deze bouwsteen echt even terug in de tijd. Kijk voor meer informatie even op: bij berbers in de verborgen palmvallei.

Tafraout Marokko
background-pattern