Menu background

Naar boven

Uitwaaien aan zee

bouwsteen

 • Reisschema:
  Essaouira
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Optionele excursie: in het leven van een Marokkaanse visser
 • Reissom:
  € 108,- p.p. bij 2 personen
✓ Overnacht in een stijlvolle riad in de medina

✓ Goede plek om je reis afsluiten en uit te waaien

✓ Optionele excursie: In het leven van een Marokkaanse visser
Essaouira Marokko lunch
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Essaouira

Essaouira kan je zowel per bus als met eigen huurauto bereiken. Vanaf Marrakech en Agadir doe je er ongeveer drie en een half uur over. De bus zet je af voor de poort aan de zuidzijde. Indien je met de auto komt dan kun je deze hier parkeren. Je betaalt bij de parkeerwacht zes à zeven euro per vierentwintig uur. Het is vrij gemakkelijk te vinden, maar vraag eventueel een man met een blauwe duwkar of hij je bagage wil inladen en je naar je Riad brengt. Spreek wel eerst een prijs af (max twee euro).

Je slaapt de komende nacht in een typisch Marokkaanse verblijf, namelijk een riad. Dit zijn oude woonhuizen omgebouwd tot accommodatie. De oude sfeer zit nog in het huis; een scheve trap, de patio met (soms) fontein, ongelijke kamers, houten deuren, bogen, poorten en nisjes met gekleurde kussens. Al onze riads zijn centraal gelegen in de medina en op loopafstand van het strand. Je ontbijt op het dakterras terwijl beneden de medina langzaam tot leven komt.

Decorative torn edge

Ben je een zonaanbidder, wandel dan links van de haven naar het brede zandstrand. Bij de parasols kun je voor drie euro een strandbed huren. In Essaouira waait het altijd. De ene dag harder dan de andere, maar windstil is het hier nooit. Door de altijd aanwezige wind is het een paradijs voor wind- en kitesurfers. Je kunt bij één van de surfshops materiaal huren en eventueel ook lessen nemen.

Ben je niet echt een strandliefhebber ga dan zeker het centrum in. Het straatbeeld is een mix van westerse bezoekers en lokale mensen die hun boodschappen doen. Je kunt eindeloos dwalen door de kleine straten. Een walhalla als je van het snuffelen naar souvenirs houdt. Essaouira is het centrum voor lokale muziek en kunst. Je ziet hier dan ook net even wat andere spullen dan in bijvoorbeeld Fes of Marrakech. Na het shoppen kun je op het ‘Prince Moulay’ plein voor de haven genieten van de zon en een ijsje van ‘Gelateria Dolce Freddo’.

Decorative torn edge

Dag 2 – Essaouira Marokko

’s Ochtends kun je uitslapen en rustig je ontbijt nuttigen op het dakterras van je riad. Wij wandelden vanmorgen naar de vissershaven. Aan het eind van de ochtend komen de houten blauwe bootjes binnen varen met verse vis. De vis wordt direct op straat verkocht. Ook vinden wij de fish market een bezoekje waard. Alle vis die je hier ziet, zwom vanochtend nog rond in de Atlantische Oceaan; verser kan je het dus niet krijgen. Je kunt er één uitzoeken en als je zegt dat je ‘m direct op wilt eten, maken ze ‘m voor je schoon. De visboer geeft een harde gil en er komt iemand aangelopen die de vis op een schaal legt en je wenkt mee te komen. Achter in de hoek vind je een restaurant waar je eigen vis op de gril wordt gelegd. Voor ongeveer acht euro heb je een heerlijk vis, tomatensalade en een mandje brood. Je zit hier midden tussen de locals die het merkbaar leuk vinden dat je hier komt eten.

Decorative torn edge

Ben je geïnteresseerd in kunst? Essaouira is al enige jaren het centrum voor hedendaagse schilderkunst en beeldhouwers. Mooie kunstwerken kun je bewonderen in La Petite Galerie, Association Tilal en bij Galerie d’art Frederic Damgaard.

Voor een mooie zonsondergang wandelden wij naar de oude kasbah, tegenover het plein. Vanaf hier kijk je uit over de grillige rotskust met de zonsondergang. Er zijn veel restaurantjes in Essaouira. Wij raden je ‘La Licorne’ aan (26 Rue Scala). Wel iets duurder dan de meeste restaurants, maar je likt dan ook echt je vingers af bij zowel de Marokkaanse als Franse gerechten.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Essaouira

Na je ontbijt check je uit en laat je dit knusse vissersplaats achter je. Omdat je hier waarschijnlijk aan het einde van je reis verblijft, raden we je aan je verblijf met een extra nacht te verlengen. Je hebt hier dan twee volle dagen. Mocht je dit willen, laat het ons even weten bij je reisaanvraag.

Vanuit Essaouira rijd je met een tourbus naar Marrakech. Ben je hier eerder in je reis nog niet geweest, dan is het zeker een aanrader. In de bouwsteen Zoeven door de souks nemen we je mee naar de achterstraatjes van de souks waar je de geheimen van de Marokkaanse keuken ontdekt.

Of reis verder naar Agadir, dé badplaats van Marokko, met een Europese uitstraling.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Uitwaaien aan zee

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

marokko essaouria riad comfort terras
marokko essaouria riad comfort woonkamer
Variant
1

Uitwaaien aan zee - Comfort riad

 • Reissom:
  € 130,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een extra comfortabele riad met ontbijt

Onze standaard riads in deze bouwsteen zijn knus en gezellig en hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding. Wil je meer sfeer dan kun je hier kiezen voor onze comfort riads. Het is moeilijk uitleggen wat precies het verschil is, want dit zit met name in gevoel. Onze comfort riads zijn ingericht met meer oog voor details. Ze geven je net even dat extra wauw gevoel. Dit kan zitten in een ruime kamer, bijzondere badkamer, veel Marokkaanse lampen of juist een mozaïeken muurtje.

Decorative torn edge
Variant
2

Excursie: In het leven van een Marokkaanse visser

 • Reissom:
  € 55,- p.p.
 • Inbegrepen:
  Wandeling met privé gids, entree fort, lunch en muntthee

Wil je letterlijk en figuurlijk eens proeven van het leven in een vissersdorpje, ga dan op stap met onze gids die vol verhalen zit en plekjes kent in Essaouira die je zelf niet snel zult vinden. In de vissershaven zie je hoe de verse vangst binnenkomt en op de markt kopen jullie samen couscous en olijven voor de Marokkaanse salade. Hij neemt je mee naar een binnenplaats waar de lokale vissers tonijn en sardientjes grillen op een houtvuur. Je mag meedoen als je wilt en hier je salade maken. Natuurlijk komt er ook weer een pot muntthee op tafel. Op deze binnenplaats is geen andere toerist te zien. Hier proost je tussen de locals op het goede leven in Marokko.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Zoeven door de souks

 • Marrakech
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 162,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Marokko strand Agadir
bouwsteen

Lekker luieren in Agadir

 • Agadir
 • 3 dagen, 2 nachten
 • € 125,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
marokko palm oase
bouwsteen

In de verborgen palmvallei

 • Tafraoute
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 123,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern