Naar boven

Palmvallei Tafraoute - Berbers Marokko

In de verborgen palmvallei

bouwsteen

 • Reisschema:
  Tafraoute
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  wandeltocht in de vallei
 • Reissom:
  € 140,- p.p. bij 2 personen
✓ Kijkje in het traditionele leven van de mensen in de palmvallei

✓ Overnacht in een hotel in de stijl van een traditioneel huis

✓ Wandeling met één van de zonen langs kleine bergdorpjes in de omgeving
Palmvallei Tafraoute - Berbers Marokko
Decorative torn edge

Dag 1: Aankomst Tafraoute

Reistijd: circa 3 uur

Vanuit Agadir of Taroudant zak je verder af richting het zuiden en rijd je door uitgestrekte vlaktes richting het anti-Atlas gebergte. De weg kronkelt omhoog en over bergweggetjes en laaggebergte rijd je richting de Ameln Valley en de stad Tafraoute. De berghellingen zijn een aaneenschakeling van Argyl boomgaarden. Van de olijfachtige vrucht wordt een kostbare en heilzame olie geperst, één die je ’s ochtends ook bij je ontbijt zal vinden. Na ongeveer drie uur rijden nader je de Ameln Valley, die ook niet zomaar de naam Paradise Valley draagt. Het is de combinatie van immense bergwanden, bizarre rotspartijen en een vruchtbare palmoase die Tafraoute zo bijzonder maken. Je duikt hier terug in de tijd. Zo’n vijf kilometer voor Tafraoute sla je linksaf de onverharde weg in naar het dorpje Oumesnat waar je na tien minuutjes hobbelen aankomt.

Decorative torn edge

Je verblijft hier op een bijzonder plekje. Je verblijft in het authentieke huis van Abdsalam en zijn twee zoons Rachid en Mustafa. Zij besloten zo’n vijftien jaar geleden om hun traditionele huis in oorspronkelijke staat te houden en een stukje verderop te gaan wonen. Bezoekers kunnen zo een kijkje nemen in het traditionele leven van de mensen in de Ameln Valley. Naast het traditionele huis is het eenvoudige en knusse gastenonderkomen waar je zelf twee nachten doorbrengt. Na een kopje muntthee in de woonkamer laten Rachid en Mustafa graag het huis zien en vertellen je alles over het leven van weleer. In de middag kun je op eigen houtje rondwandelen in het dorpje. ’s Avonds wordt er heerlijk voor je gekookt door de dames van de familie en voel je je echt ‘part of the family’.

Decorative torn edge

Dag 2 – Tafraoute – Amelm vallei

Na het ontbijt neemt Rachid of Mustafa je mee langs een aantal dorpen die aan de voet van het imposante oranje gebergte liggen. Je kunt hier een kijkje nemen in het leven van de bewoners van de Anti Atlas. Het leukste is dat dit absoluut geen toeristische wandeling is, maar alles is echt en onbedorven. Verwacht dan ook geen spektakel, maar de puurheid zoals het is. Rachid of Musatafa vertelt je graag over het leven hier. Na een uur of twee a drie ben je weer terug en kun je op het dakterras van la maison d’hôte van het prachtige uitzicht over de Ameln Vallei genieten. In de middag kun je er zelf op uit trekken.

Decorative torn edge

Door het met ronde rotsen bezaaide landschap rijd je richting de colored rocks. Als uit het niets zie je in één keer de immense blauwe, paarse en roze rotsen die de Belgische kunstenaar Jean Verame een ‘likje’ verf heeft gegeven. Je kunt ze makkelijk met de auto bereiken, maar je kunt ook een fiets huren bij Richie, een vriendelijke Duitser die hier al enige tijd woont. Je kunt naar hem vragen in één van de winkels in de hoofdstraat. Voor een halve dag ben je niet meer dan vier euro kwijt.

Voordat je terugrijdt naar Oumesnat, rijd dan nog even door naar de indrukwekkende Ait Mansour kloof. Het is maar een kleine drie kwartier verderop. Als je de kloof inrijdt, kom je terecht in een palmoase waar je de auto kunt parkeren op het pleintje voor de rivier. Er hangt hier een heel relaxed sfeertje en hier en daar zie je een huis verscholen tussen de palmen. Als je een kwartiertje doorloopt zie je aan je rechterhand een openlucht café, Chez Messaoud. Een lekker plekje waar je op de houten banken in de tuin wat kunt drinken. Al kronkelend rijd je weer terug naar Tafraoute. Wellicht heb je inmiddels trek gekregen. Als je naar het kleine centrum van Tafraoute rijdt zie je het café restaurant Etoile d’Agadir. Voor nog geen vier euro heb je een tajine waar je je vingers bij af likt. Probeer zeker die met pruimen en amandelen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Tafraoute

Na het ontbijt en het laatste kopje thee van Rachid op het dakterras neem je afscheid van de familie en vervolg je de reis richting het noorden. Je rijdt over bochtige wegen en via kleine dorpjes dwars door het anti-Atlas gebergte.

Het is heerlijk om na de berglucht te genieten van de frisse zeelucht. Neem eens een kijkje op onze Uitwaaien aan zee bouwsteen. Essaouira is een kleine authentieke vissersplaats tussen Casablanca en Agadir, waar de wind altijd waait. Het is een heerlijke plek voor zonliefhebbers, een paradijs voor wind- en kitesurfers en visliefhebbers snoepen uit de zee. Je slaapt in één van de door ons geselecteerde riad. Voor ons is Essaouira het leukste plekje in Marokko om je reis mee af te sluiten of juist te beginnen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

In de verborgen palmvallei

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Uitzicht strand Essaouira Marokko
bouwsteen

Uitwaaien aan zee in Essaouira

 • Essaouira
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 130,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern