Naar boven

Hoe reis je door Marokko?

Vervoer & verblijf

Huurauto Marokko

Vervoer in Marokko

Huurauto

De prettigste manier om je rondreis Marokko mee te starten, want het geeft je alle vrijheid. In het begin wellicht eventjes wennen, maar als je in Nederland kunt autorijden dan kun je ook in Marokko autorijden. De hoofdwegen zijn zeer goed geasfalteerd en alles is duidelijk aangegeven. Wel is autohuur in vergelijking met andere landen relatief duur, ongeveer € 50,- per dag. Maar door tussen de koningssteden gebruik te maken van andere soorten vervoer, kun je behoorlijk wat geld besparen. Kijk voor meer informatie op onze autohuurpagina.

Bus

Mocht je het niet zien zitten om de afstanden tussen de Marokko-bouwstenen met een huurauto af te leggen, dan is een lijnbus een goed alternatief. Je kunt reizen vanaf Casablanca naar Rabat, Meknes, Fes en Marrakech, al is de trein op dit traject wel wat gemakkelijker. Vanuit Marrakech vertrekken er bussen naar de strandplaatsen Agadir en Essaouira. Vooraf kunnen wij de buskaartjes voor je regelen. Deze reserveren wij bij Supratours en CTM. Dit zijn de meest betrouwbare bus maatschappijen met goede kwaliteit bussen. De lokale overheidsbussen raden we je af. De rijstijl van de chauffeurs laat te wensen over, de bussen zijn van slechte kwaliteit en ze rijden bijna nooit op tijd.

Bus - openbaar vervoer in Marokko
Trein in Marokko

Trein

Marokko heeft een beperkt maar goed aangelegd spoorwegnet. Wij vinden de trein het meest ideale vervoersmiddel om vanuit Casablanca of Marrakech, waar de meeste vluchten aankomen, door te reizen naar en tussen de verschillende koningssteden Rabat, Meknes en Fes. Vooraf kunnen wij de treinkaartjes al voor je regelen zodat je plaats gereserveerd is.

Privé transfers

Onze airport transfers worden standaard uitgevoerd door privé transfers. Ook tijdens onze bouwsteen ‘Achter de poortjes van de koningssteden’ maken we hier standaard gebruik van omdat dit logistiek het meest voor de hand ligt en je het meeste uit deze bouwsteen haalt. Wil je op andere trajecten gebruik maken van privé vervoer laat het ons even weten dan kunnen we je een prijsindicatie geven. Het spreekt wellicht voor zich dat meerdaagse privé transfers relatief hoge kosten met zich meebrengt, maar als je bijvoorbeeld met z’n vieren of zessen reist, kan dit zeker aantrekkelijk zijn.

Auto in de woestijn in Marokko
Taxi in Marokko

Taxi

Je hebt twee soorten taxi’s in Marokko. Een petit taxi (zie foto) en een grand taxi. Een petit taxi, de naam zegt het al, is een kleine taxi die voornamelijk in de steden rijdt. Iedere stad heeft ook zo z’n eigen kleur. De petit taxi’s in Rabat zijn bijvoorbeeld blauw, in Marrakech gebroken wit en rood in Meknes. Het is het ideale vervoersmiddel in de stad, waar je met maximaal drie personen in kan. Een gemiddeld ritje kost je één a twee euro.

De grand taxi’s rijden zowel in de stad als tussen de steden en/of dorpen en zijn veelal oude Mercedes modellen en nemen maximaal zes mensen mee. Soms best wel even proppen dus. Veel backpackers gebruiken de grand taxi’s om relatief goedkoop van A naar B te komen. Voor iedere taxi geldt, spreek van te voren duidelijk een prijs af zodat je achteraf geen gezeur krijgt. In de meeste reisgidsen en vooral de betere, zoals de Rough Guide, Footprint of Lonely Planet kun je lezen wat je ongeveer kwijt bent voor welke afstand.

background-pattern