Naar boven

Overnachten in Marokko

Vervoer & verblijf

Overnachten Marokko
Fes - Morokko riad

Waar slaap je in Marokko?

Tijdens je reis met Riksja Marokko slaap je in sfeervolle accommodaties die passen bij de plaats waar je op dat moment bent. Wij hebben voor onze Marokko-bouwstenen gezocht naar kleinschalige accommodaties en afwisseling in de reis. Zo slaap je de ene nacht in een stadshotelletje met kitscherige tegels en de volgende nacht in een echt berberhotel met uitzicht op het binnenland van Marokko. In de bergen en de woestijn kiezen we voor een eenvoudige overnachting in een tent van kamelenhaar of trekkershut.

De accommodaties die we gebruiken tijdens onze Marokko-rondreizen hebben we zelf bezocht en uitgekozen. Hierbij letten we op de juiste combinatie van ligging, sfeer, servicegerichtheid en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Onze ervaren reisspecialisten helpen je graag bij het combineren van de leukste plekjes. Hieronder vind je een impressie van de accommodaties die wij in onze reizen hebben opgenomen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

Karakteristieke accommodaties

Veel van onze accommodaties vallen in deze categorie. Ze zijn kleinschalig, schoon, comfortabel en hebben een goede locatie. We kiezen voor een eigen kamer met eigen badkamer. Voldoende comfort vinden wij onmisbaar tijdens een reis. In deze categorie vind je verschillende type accommodaties en andere sferen. Dit is afhankelijk van de plek waar je bent. In de steden kiezen we voor een stadshotelletje, in het binnenland voor een uit leem opgetrokken berber hotel en bij de woestijn voor knusse lodge met palm-oase.

In de meeste van onze bouwstenen gaan we uit van accommodaties uit deze categorie. Enkele voorbeelden hiervan zijn: ‘Achter de poortjes van de Koningssteden’, ‘Kashba’s en dadelvalleien’ en ‘Lekker luieren in Agadir’.

Overnachten Marokko, karakteristieke accommodaties

Overnachten Marokko, karakteristieke accommodaties

Special stay

Op sommige plekken kun je kiezen voor een special stay optie. Dit zijn bijzondere plekjes die wat duurder zijn dan we normaal aanbieden, maar ze zijn dan ook wel echt sfeervoller dan de normale accommodaties. Het betreft meestal zogenaamde Riads; woningen van rijke handelslieden die zijn omgebouwd tot kleine paleisjes. Ze hebben enkele kamers, een binnentuin of dakterras en zijn gedecoreerd met poorten, bogen, mozaïek, olielampjes en kleurrijke kussens. Om je Marokko vakantie compleet te maken, raden we je aan om af en toe in onze special stay Riads te verblijven.

Naast het upgraden van bouwstenen hebben we ook bouwstenen die volledig special stay zijn. Enkele voorbeelden: ‘Witte plaza’s, blauwe medina’s’ en ‘Uitwaaien aan zee’.

Overnachten Marokko, special stay

Overnachten Marokko, special stay

Beleef het simpel

Een simpele overnachting, maar een ultieme beleving, als je het ons vraagt. Bij sommige overnachtingen heb je basis faciliteiten zoals tijdens je woestijnovernachting of een trekking in de bergen. Je slaapt in de middle of nowhere in een tent van kamelenhaar of een berghut met stoof en gedeelde badkamer. Ook in de bouwsteen ‘Bij berbers in de verborgen palmvallei’ slaap je in een eenvoudig plekje. Het traditioneel berberhuis dat is omgebouwd tot hotel gaf ons een goed beeld van hoe de Berbers wonen.

Enkele andere voorbeelden zijn: ‘Karavaan naar de woestijnduinen’, ‘De Sahara begint hier’ en ‘Atlasdorpjes berbertrail’.

Overnachten Marokko, beleef het simpel

Overnachten Marokko, beleef het simpel

background-pattern