Naar boven

Trekking Atlasgebergte

Atlasdorpjes Berbertrail

bouwsteen

 • Reisschema:
  Marrakech – Imlil – Tizi Oussem – Imlil - Marrakech
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  trekking met gids en draagezels
 • Reissom:
  € 250,- p.p. bij 2 personen
✓ Driedaagse trekking met een ervaren gids door de bergdorpen van het Atlasgebergte

✓ Overnacht in zeer eenvoudige berghutten middenin de natuur

✓ Nodig een gemiddelde conditie, goede wandelschoenen en een gezonde portie doorzettingsvermogen
Trekking Atlas gebergte Marokko
Decorative torn edge

Dag 1: Marrakech – Imlil – Tizi Oussem

Reistijd: 1,5 uur vanaf Marrakech per (mini)bus – circa 5 uur trekking

In Marrakech word je met een auto of minibus opgehaald door onze Engelstalige gids. Vanuit de Haouz-vlakte rondom Marrakech zie je het Atlasgebergte met de meer dan vierduizend meter hoge toppen voor je opdoemen. Na ongeveer anderhalf uur kom je aan in de marktplaats Asni. Als je hier op zaterdag bent, is er een lokale markt en komen de bergbewoners letterlijk van heinde en verre om inkopen te doen.

Vanaf Asni is het nog een kleine twintig kilometer naar het bergdorp Imi Oughlad, het vertrekpunt van je trekking op 1375 meter hoogte. Nadat alle bagage is opgeladen op muildieren begin je met de trek. Tot op de dag van vandaag zie je lokale boeren het land bewerken met eenvoudige middelen. Tijdens de oogsttijd helpt de hele familie mee om alle gewassen te plukken en naar huis te dragen. Dit is het échte Marokko.

Decorative torn edge

Neem voor onderweg voldoende water en wat energierepen of noten mee, want de lunchplek ligt pas na de hoogste pas van vandaag. De route gaat in het begin vooral omhoog. Al snel laat je de vallei achter je en als je achterom kijkt, wordt het uitzicht steeds imponerender. Dichtbij de pas kom je geen dorpen meer tegen, alleen nog herders met hun schapen en geiten die de schaarse bergvegetatie wegknabbelen. Op de Tizi ’n Tacht pas, op 2100 meter hoogte, heb je een weids uitzicht op het hooggebergte.

Een half uur verderop kom je bij een bron. Hier kun je even rustig bijkomen en genieten van het uitzicht terwijl de gids een eenvoudige, maar lekkere lunch voorbereid. Na de lunch is het nog ongeveer anderhalf uur lopen naar het dorpje Tizi Oussem dat op 1722 meter ligt. Je inspanning wordt rijkelijk beloond door het uitzicht op de Azzedane vallei met zijn opvallende landbouwterrassen. In Tizi Oussem slaap je in een eenvoudige gîte met uitzicht op de vallei. Je overnacht in één van de kleine salons waar vier à zes mensen kunnen slapen. Voor je wegdommelt, kun je een bezoek brengen aan de eigen hammam (lokaal badhuis) terwijl er een typische lokale maaltijd wordt bereid.

Decorative torn edge

Dag 2 – Tizi Oussem – Imlil (of Aremd)

Reistijd: circa 5 uur trekking

Na het ontbijt is het tijd om de veters weer stevig te strikken. Het pad kronkelt in ongeveer anderhalf uur langs eeuwenoude jeneverbesbomen naar de M’Zig-pas op 2490 meter. Je hebt hier een panoramisch uitzicht met aan de ene kant de (besneeuwde) toppen van de Hoge Atlas en beneden je de groene valleien rondom het dorpje Imlil. De rest van de route daal je rustig af. Je slaapt in de buurt van Imlil in een eenvoudige gîte met gemeenschappelijke salons. Je kunt hier een verkwikkende (warme) douche nemen en vervolgens, onder het genot van een muntthee, de dorpsbewoners rustig gadeslaan.

Decorative torn edge

Dag 3 – Imlil (of Aremd) – Marrakech

Reistijd: circa 45 minuten te voet en 1,5 uur naar Marrakech per (mini)bus

Na het ontbijt loop je ’s ochtends, in een kleine drie kwartier terug naar Imlil. Hier staat een (mini)busje of jeep voor je klaar die je in anderhalf uur terugbrengt naar het bruisende Marrakech waar je aankomt in een compleet andere wereld.

Aangezien de bouwsteen eindigt in Marrakech, kun je de bouwsteen Couscous proeven in de souks hierop aan laten sluiten. Deze bouwsteen zit vol met kleuren en geuren. Op Marrakech word je verliefd, en zoals je weet: liefde gaat door de maag. We nemen je mee naar de achterstraatjes van de souks waar je het echte Marrakech beleeft en de geheimen van de Marokkaanse keuken ontdekt.

Decorative torn edge
torn-edge

Atlasdorpjes Berbertrail

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Trekking Atlas gebergte Marokko
Variant
1

Atlasdorpjes Berbertrail - 4 dagen

 • Reissom:
  € 530,- p.p.
 • Inbegrepen:
  3 nachten in een berghut obv vol pension, trekking met Engelssprekende gids, pakezels voor de bagage, transfers van en naar Marrakech,

Je kunt je verblijf in de bergen met één dag verlengen door twee nachten in Tizi Oussem te blijven in plaats van één. Je maakt dan op dag twee een dagwandeling naar de schaapskooien van Tamsoult (2160 meter) en een verderop gelegen waterval waar je de picknicklunch nuttigt. ’s Avonds slaap je weer in Tizi Oussem en op dag drie daal je af naar Imlil. Graag je trekking met een dagje verlengen? Geef dit dan aan in Mijn reisplan.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Man in Marrakech
bouwsteen

Zoeven door de souks van Marrakech

 • Marrakech
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 155,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern