Naar boven

hero wandelen marokko

5x bijzondere wandelingen in Marokko

blog

Marokko is een bestemming die zich perfect leent voor een avontuurlijke wandelreis. Van de kleurrijke bergen van Chefchaouen tot de uitgestrekte Dadelvallei en de indrukwekkende Atlasgebergte, er is voor elk wat wils. Hieronder zullen we vijf bijzondere wandelingen in Marokko uitlichten, zodat je een goede indruk krijgt van wat je kunt verwachten.
Decorative torn edge

Ontdek de blauwe straten van Chefchaouen en het groene Rifgebergte

chefchaouen

De blauwe stad Chefchaouen, gelegen in het Rifgebergte, is absoluut een bezoek waard. Reis je met Riksja? Dan regelen we een privégids die samen met jou een dagje op pad gaat. Tijdens de wandeling loop je eerst door de smalle straten van de medina om vervolgens de bergen in te gaan. Onderweg loop je langs boerderijen, riviertjes en geniet je van de mooie omgeving terwijl je gids vertelt over de flora en fauna. In de middag ga je picknicken op de bergweide en kijk je uit over de vallei.

Ga mee op een ambachtentour in Fes

Fes souk

De leukste Koningsstad is, volgens ons, het kleurrijke Fes. Hier ontdek je de oude ambachten van Marokko en neem je een kijkje bij lokale ambachtslieden. Om zo min mogelijk bijzondere plekjes te missen, sturen we je op pad met een gids die de smalle straatjes van de medina uit zijn hoofd kent. Bewonder het vakmanschap zoals ververijen, houtbewerkers en zijdewevers en ook neem je een bezoekje aan de beroemde leerlooierijen. Aan het eind van de tour, geniet je bij een lokale familie van verse thee.

Wandelen in de Dades Vallei

Dades vallei

Een van de mooiste plekken om te wandelen is in de Dades Vallei. Ook hier ga je samen met een privégids wandelen. De gids neemt je in drie uur mee naar plekken waar je zelf niet zo makkelijk kunt komen en onderweg vang je een glimp op van het lokale leven. Je maakt kennis met de traditionele manier van leven. Via een smal pad loop je omhoog en vanaf een uitzichtpunt zie je een groot contrast tussen de roodkleurige bergwand en de groene vallei. Een heerlijke ontspannen wandeling waar je geniet van de rust en de stilte van de omgeving.

Op pad in de Ameln-vallei

Ameln valley

We regelen een bijzondere overnachting bij een lokale familie in het dorpje Oumesnat. De zoons Rachid en Mustafa nemen je de volgende dag mee langs een aantal dorpen in de Ameln-vallei, ook wel bekend als ‘Paradise Valley’. Je maakt kennis met de lokale bevolking en de mannen vertellen je dan ook maar al te graag over het leven hier. De wandeling is totaal niet toeristisch, is heel puur en duurt ongeveer twee à drie uurtjes. Een bijzondere ervaring die je zeker niet mag overslaan.

Hiken in het Atlasgebergte

Atlasgebergte

Zoek je wat uitdaging? Maak dan een hike in het Atlasgebergte. Hier geniet je van adembenemende uitzichten en frisse berglucht. Je kunt kiezen uit verschillende hikes helemaal passend bij jouw niveau.

Goede conditie – enigszins getraind.
Beklim samen met een ervaren gids de hoogste berg van Noord-Afrika: Mount Toubkal. Deze hike duurt drie dagen. Je inspanning wordt beloond met uitzicht op het Saghrogebergte in het oosten, het Sirouagebergte in het westen en de Haouz-vlakte in het noorden.

Normale conditie – dosis doorzettingsvermogen.
Wil je iets rustiger aan doen? Maak dan een driedaagse trekking met een gids over de Berbertrail. Je wandelt over bergpaden en langs rivierdalen en kijkt ver uit over het gebergte. Onderweg zie je herders met hun geiten en bergdorpen.

Alle condities – ontspannen wandelen.
Vind je drie dagen veel te lang of heb je niet zoveel tijd? Dan hebben we een mooi alternatief waar je een halve dag met privégids door de bergen gaat wandelen. Je loopt langs watervallen en traditionele berberdorpjes terwijl je uitzicht hebt op de besneeuwde bergtoppen.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

Bekijk ook onze rondreizen en bouwstenen

rondreis

Weekje koningssteden

 • Casablanca – hoofdstad Rabat – Meknes – ambachtstad Fes –kleurrijk Marrakech
 • 8 dagen / 7 nachten
 • vanaf € 655,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Marrakech kuiden markt
rondreis

Magnifiek Marokko in 15 dagen

 • hoofdstad Rabat - Meknes - ambachtsstad Fes - Erfoud - rode woestijn Merzouga - verborgen Dades Vallei -kasbah van Ait Benhadou - kleurrijk Marrakech - vissersdorpje Essaouira - eindpunt Agadir
 • 15 dagen / 14 nachten
 • vanaf € 1.040,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Marokko Toubkal beklimmen
bouwsteen

Naar de top van Toub

 • Marrakech – Atlasgebergte
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 495,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

De Sahara begint hier

 • Zagora – M’hamid - Zagora
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 180,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern