Naar boven

Atlasgebergte Marokko

Veters vast, bergpad op

bouwsteen

 • Reisschema:
  Marrakech – Atlasgebergte
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  halve dag wandeling met picknicklunch en privégids
 • Reissom:
  € 365,- p.p. bij 2 personen
✓ Overnachting in een comfortabele lodge in Imlil

✓ Wandel een halve dag met een privégids door de bergen

✓ Geniet van het Atlasgebergte met de rust, frisse lucht en adembenemende uitzichten
Atlasgebergte Marokko
Decorative torn edge

Dag 1 – Marrakech – Atlasgebergte

’s Ochtends haal je de auto op en zet je koers richting het zuiden. Na een half uur begint de weg te stijgen en zie je de eerste besneeuwde bergtoppen verschijnen. Via valleien en boomgaarden kom je na anderhalf uur aan in Imlil, middenin het Atlasgebergte. In het centrum van het dorp zet je de auto op een parkeerplaats en loop je naar de lodge waar je bij de receptie welkom geheten wordt. We gebruiken hier twee hotels, de ene ligt op de berg, de andere aan de rand van het dorp. Afhankelijk van de beschikbaarheid kom je in één van beide te overnachten.

Goed om te weten is dat je ongeveer 15 minuten bergopwaarts loopt naar je accommodatie. Een ezel staat klaar om je bagage mee te nemen.

Decorative torn edge

Beide hotels behoren tot dezelfde eigenaar en worden door de plaatselijke bevolking gerund, 5% van de inkomsten vloeit terug in de lokale gemeenschap in de vorm van scholing en gezondheidsvoorzieningen. De lodge heeft ook een eigen zuiveringssysteem dat het smeltwater uit de bergen omzet in drinkwater. De lodge is opgebouwd uit hout, leem en natuursteen. De traditioneel ingerichte kamers zijn knus en comfortabel. Leuk detail op de kamers zijn de berberkleden op de vloer en de leren slippers naast je bed. Maar het waren voor ons met name de gastvrijheid en het uitstekende eten die het verblijf tijdens onze Marokko-reis hier zo aangenaam maakten.

Decorative torn edge

Dag 2 – Atlasgebergte Marokko

Neem een stevig ontbijt want vandaag ga je een 4 uur durende wandeling met een ervaren berggids maken. Je volgt een smal bergpad in de richting van de top van Jbel Toubkal en passeert appelboomgaarden en een berberdorpje waar de tijd stil lijkt te staan. Bij de heilige graftombe van Sidi Chamharouch op 2310, meter maakt de gids een eenvoudige picknick lunch klaar. Met een broodje in je ene hand en je fototoestel in de andere, kijk je uit op besneeuwde bergtoppen en schaars begroeide valleien. Eenmaal terug in de lodge kunnen de schoenen uit en de voeten omhoog. Dit is hét moment om in de hamam van de lodge je spieren te laten ontspannen en je huid een goede scrub geven.

De inbegrepen wandeling in het Toubkal National Park is geschikt voor iedereen met een gemiddelde conditie. Bij slecht weer kan de route of tijdstip van de wandeling aangepast worden.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek Atlasgebergte

Bij goed weer wordt het ontbijt op het dakterras geserveerd. Geniet nog een laatste keer van het adembenemende uitzicht voordat je weer naar Imlil loopt om in de auto te stappen en je privé reis Marokko te vervolgen.

Vanaf hier kun je je Marokko-reis per huurauto op verschillende manieren vervolgen. Met onze avontuurlijke ‘De Sahara begint hier’ bouwsteen voeg je een woestijn ervaring toe aan je reis en ga je met met een kameel naar je tentenkamp voor een overnachting tussen woestijnduinen. Reis daarna verder naar de kust in Agadir of Essaouira voor een ontspannen afsluiting van je rondreis door Marokko.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Veters vast, bergpad op

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Schaduw kamelen, Zagora woestijnreis Marokko
bouwsteen

De Sahara begint hier

 • Zagora – M’hamid - Zagora
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 180,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern