Naar boven

Marokko

Waarom je last minute naar Marokko wilt

blog

Ben je even helemaal klaar met je dagelijkse sleur en heb je dringende behoefte om er even tussenuit te gaan, lekker op reis? Gaan al je vrienden vrolijk op zomervakantie en heb jij nog geen plannen? Pak dan nu je koffer in en ga last minute naar Marokko! Overmorgen kun je al wandelen door de oosterse straatjes van de souks of overnachten in de woestijn. Heb je je paspoort al gevonden?
Decorative torn edge
Geschreven op
maandag 9 juli
Geschreven door
Stefan Greeuw

Halve dag onderweg, totaal andere wereld

In slechts vier uur reizen laat je Europa ver achter je en sta je op de mozaïekvloer van een Marokkaanse riad: een traditioneel paleis met knusse nisjes en kussens op de grond. Je klimt op de rug van een kameel, die je de woestijn in brengt en je slaapt daar onder de sterren in een bedoeïenenkamp. Dacht je dat Marokko alleen maar bestaat uit bergen en zand? Dan zullen de groene oases vol palmen een welkome verrassing zijn. (Waar denk je dat die lekkere dadels vandaan komen?) In anderhalve week ben je er even helemaal uit.

Goed voor de portemonnee

Een vliegvakantie duur? Een ticket is misschien duurder dan zelf naar Zuid-Spanje rijden, maar als je bedenkt wat je daar hoog zomer kwijt bent voor een leuk hotel, is Marokko zo gek nog niet. Voor minder dan € 1.400,- p.p. voor een rondreis van tien dagen inclusief vlucht kan Marokko goed concurreren met Europa. En vergeet ook niet de kosten tijdens je vakantie! In Marokko geef je doorgaans niet meer uit dan € 30,- per persoon per dag. Daar kan de Côte d’Azur niet tegenop …

Woestijn - Marokko 21 dagen

Oosters sprookje

Eerst dompel je je onder in de mysterieuze souks van magisch Marrakech, waar op elke hoek van de straat wel iets gebeurt. Net als je die drukte wel even hebt gehad, stap je de auto in om door het Atlasgebergte te cruisen. Daar zie je geen kip! (nou ja, vooruit, misschien één kip …) Na de kasbah van Aït Benhaddou stap je op de rug van een kameel en na de warmte van de woestijn, waai je uit aan de kust van Essaouira. Juist die afwisseling maakt van Marokko zo’n fijn reisland. Je hebt de vrijheid van je eigen huurauto, slaapt in sferen van 1001 nacht en eet kruidige kip met couscous. Pas op: je stopt je al snel vol tot je geen tajine meer kunt zien.

In de zomer goed te doen?

Vertrek je overmorgen (of volgende week, dat mag ook hoor), dan reis je hoogzomer. Is dat niet heet? Ja, dat is behoorlijk warm, dat gaan we niet ontkennen. Maar wij laten ons er niet door weerhouden en als je je goed voorbereidt (petje mee, voldoende water en het tempo een tandje terug), dan kun je een prachtige reis maken. Het grote voordeel is dat het nu, in de zomer, lekker rustig is. De meeste reizigers kiezen namelijk een ander seizoen. Wel zo fijn op het drukke Djemaa El Fna-plein in Marrakech of bij de doorgaans toeristische kasbahs.

woestijn Marokko

Ga op Riksja-zomeravontuur

Ook overtuigd dat je naar Marokko wilt en het liefste deze week nog? Komt dat even mooi uit, want wij hebben een geweldige rondreis samengesteld (ja, echt), waarbij je al over 48 uur in het vliegtuig kunt zitten – iets later mag natuurlijk ook, geen zorg. In een kleine twee weken zie je alles (nou ja, oké, bijna alles) wat Marokko te bieden heeft. Denk: Marrakech, de kasbah (burcht) Ait Benhaddou, hobbelen op een kameel, slapen in de woestijn en verse vis eten aan de kust.

De fijnste slaapplekken en bijzondere activiteiten hebben we eigenhandig geselecteerd en natuurlijk regelen we ook een huurauto voor je, zodat je kunt gaan en staan waar je wilt. Onze collega’s ter plaatse staan 24/7 voor je klaar. Je reist dus zelfstandig, maar met een ingebouwd.

background-pattern