Top 7 huwelijksreis-bestemmingen: laat die honeymoon maar komen!

blog

Geschreven op
woensdag 3 april
Geschreven door
Delen op social media

Hé, tortelduifjes! Net elkaar het ja-woord gegeven of gaan jullie binnenkort trouwen? Dan is het na de bruiloft natuurlijk tijd voor een fantastische huwelijksreis. Samen de wereld ontdekken is het mooiste dat er is! Of jullie nu een huwelijksreis naar het strand zoeken of liever op wat avontuurlijker wijze jullie wittebroodsweken inluiden, wij hebben de beste honeymoonbestemmingen op een rij gezet.

Huwelijksreis naar het strand

Maleisie Perhentian - huwelijksreis

Na een intensieve trouwdag stappen veel stellen het liefst zo snel mogelijk in het vliegtuig richting de zon. Je voeten in het witte zand, een cocktail in je ene hand en de hand van je liefde in de andere: mooier wordt het niet.

Die witte stranden vind je bijvoorbeeld in Maleisië, waar je op de Perhentians geniet van stranden die zo uit een boekje lijken te komen, met een kraakheldere zee en torenhoge palmbomen. Of kies als huwelijksreis-bestemming de Gili’s in Indonesië: tropische eilanden voor de kust van Lombok. Je slaapt in een sfeervolle bungalow op steenworp afstand van het hagelwitte strand. Nog niet klaar met eilandhoppen? Vaar dan door naar het eiland Nusa Lembongan. Hier lijkt de tijd stil te staan en hoef je niets anders dan met je blote voetjes omhoog lekker relaxen. Het liefst zou je er voor altijd blijven …

Avontuurlijke huwelijksreis

Machu Picchu, Peru

Klinkt een week lang relaxen aan het strand je eerder als een marteling in de oren dan als een fijne huwelijksreis? Dan is een avontuurlijke honeymoon misschien meer wat je zoekt. Treed bijvoorbeeld in Peru letterlijk in de voetsporen van de Inca’s tijdens een klim naar Machu Picchu of aanschouw na een pittige hike met eigen ogen de kleurrijke Rainbow Mountain. Zin in iets wilds? Nee, niet op die manier … Wilde dieren, natuurlijk! Die spot je in de weelderige natuur van Costa Rica.

Nog niet avontuurlijk genoeg? Doe het dan écht helemaal anders en ga op huwelijksreis naar Lapland! Een reis naar Lapland staat garant voor avontuur. En voor kou, daar kunnen we kort over zijn. Gelukkig maar dat jullie het in elk geval warm genoeg krijgen van elkaar, en natuurlijk van de knusse chalets met ontspannen sauna of de warme rendiervellen in je ijshotel.

Huwelijksreis binnen Europa

Huwelijksreis Europa

Lapland is een mooi voorbeeld van een perfecte honeymoon-bestemming binnen Europa en daar blijft het niet bij. Ook op ons eigen continent zijn ontzettend veel mooie bestemmingen te vinden voor jullie huwelijksreis. Wat dacht je bijvoorbeeld van Griekenland? Tijdens jullie reis langs velden met olijf- en sinaasappelbomen, parelwitte stranden, schitterende baaien en natuurlijk de bekende witte dorpen worden jullie ongetwijfeld niet alleen keer op keer weer verliefd op elkaar, maar ook op dit schitterende land.

Liever op huwelijksreis in West-Europa? Dan is Portugal precies wat je zoekt. Drie uurtjes vliegen en je geniet samen van een glaasje port in Porto. Daarna rijden jullie door naar de Dourovallei met groene wijnterrassen, witte dorpen en bodega’s. Ultiem genieten!

Op een roadtrip als huwelijksreis

Een roadtrip als huwelijksreis wordt trouwens steeds populairder. Bagage in de kofferbak, riemen vast en gaan. Lekkere playlist met meezingers op en jullie honeymoon-roadtrip kan beginnen. Benieuwd naar de gaafste bestemmingen voor een roadtrip? U vraagt, wij draaien!

Op zoek naar nog meer inspiratie voor een romantische vakantie? Dan hebben we nog 6 honeymoon-bestemmingen voor je op een rij gezet!