Port, Porto … Portugal!

bouwsteen

 • Reisschema:
  Porto
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 193,- p.p bij 2 personen
✓ Porto
✓ Port proeverij
✓ Standaard verblijf in een sfeervol stadshotel
✓ Optioneel verblijf in een kasteel

Dag 1 – Aankomst in Porto

Vanaf Nederland vlieg je in zo’n drie uur naar Porto. Bij aankomst op de luchthaven (en het wachten op je bagage) pak je zelf een taxi of de metro naar je hotel. Dat ligt in het hart van het centrum. Je slaapt in een kleinschalig hotel op 10 minuten lopen van de oude stad. De kamers zijn smaakvol ingericht en veel oude details zijn bewaard gebleven. De eigenaren zorgen dat gasten zich van harte welkom voelen en geven graag tips over wat er in te stad te zien.

 

Dag 2 – Port proeven in Porto

Wie Porto zegt, zegt port en daarom ga je vandaag portproeven. Je krijgt een rondleiding door een gerenommeerd wijnhuis en natuurlijk staat ook een proeverij op de planning.  Het wijnhuis wordt al eeuwenlang door dezelfde familie gerund en bij binnenkomst komt de heerlijke geur van hout en gist je al tegemoet. Je bekijkt alle vaten en leert meer over houtvatenport en flesgerijpe port. In de aangrenzende tuin sip je van een goed glas port, terwijl je uitkijkt op het historische centrum. Loop naderhand de heuvel op naar het uitkijkpunt vanwaar je een mooi uitzicht over Porto en de rivier hebt.

Dag 3 – van Porto naar de Dourovallei

Vandaag is het tijd om op avontuur te gaan. Je haalt je huurauto op om vervolgens verder te reizen door Portugal. Een goede volgende stop is de Dourovallei, het Walhalla voor levensgenieters. Groene wijnterrassen, witte dorpen en bodega’s tekenen deze omgeving. Het is dan ook een prachtige roadtrip!

Tip: tijdens je eerste dagen letterlijk proeven van Portugal en de gastvrijheid van de mensen? Verleng je verblijf in Porto dan met een extra dag en voeg ‘Thuis bij Portugese familie – Pasteis de Nata maken en dinner’ toe aan je reis. Je maakt dan niet alleen kennis met de gastvrijheid van de Portugezen maar ook van de overheerlijke keuken.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Special stay - vorstelijk slapen in Porto

 • Reissom:
  vanaf € 157,- p.p bij 2 personen
 • Vertrek:
  2 overnachtingen met ontbijt en port proeverij

Altijd al in een kasteel willen verblijven? Dat kan in Porto, op loopafstand van de oude stad. Het Castelo, compleet met traditionele Azulejo-tegels, ligt in een mediterrane tuin. Een oase van rust waar je je na een dag slenteren door de stad kunt terugtrekken met een glaasje port.
De kamers zijn artistiek gedecoreerd met antiek meubilair. Je waant je even in het begin van de 20e eeuw. Het pronkstuk van het kasteel is de ontbijtzaal met kroonluchters. De meeste kamers hebben een balkon met uitzicht op de tuin of op de stad.

Variant
2

Thuis bij Portugese familie - Pasteis de Nata maken en dinner

 • Reissom:
  € 40,- p.p. bij 2 personen
 • Vertrek:
  workshop Pasteis de Nata, dinner 3 gangen incl drinken

Leer niet alleen hoe je dit typisch Portugese dessert maakt. Maar maak ook kennis met de Portugese gastvrijheid. Samen met de familie geniet je van een traditionele Portugese maaltijd. Patricia houdt duidelijk van gezelligheid en heeft een passie voor koken. En dat proef je. Letterlijk! Een ding is zeker. Je gaat hier niet met honger weg. Proef met deze ervaring letterlijk van Portugal en de gastvrijheid van het land.

Tip: om naast deze ervaring genoeg tijd in Porto te hebben, raden we je een extra dag Porto in je reis op te nemen.

Deze bouwsteen is goed te combineren met