De 5 mooiste paardrijtochten in het buitenland

blog

Geschreven op
dinsdag 20 augustus
Geschreven door
Delen op social media

Paardrijden is de ultieme manier om (nog meer) te genieten van jouw bestemming. Zittend in het zadel verken je in een rustig tempo de omgeving en kom je op plekken waar je met de fiets en de auto anders niet zou komen. Wil jij ook een keer paardrijden in het buitenland? Op deze vijf plekken maak jij de mooiste paardrijtochten.

1. In galop door Swaziland

Swaziland paardrijden

Ga tijdens je reis door Zuid-Afrika de grens over naar Swaziland en je waant je in een compleet andere wereld. Dit koninkrijk kenmerkt zich namelijk door platteland met hutjes, een traditionele, levendige cultuur en natuurparken. De glooiende heuvels hier zijn perfect om te paard te verkennen. Echt groot wild zit hier niet, dus je kunt er veilig op uit. Met een gids voorop hobbel je over rode zandpaden, door het dorre grasland en over smalle beekjes. Hij vertelt je alles over de cultuur van de Swazi en spot wild die je zelf al snel over het hoofd zou zien. Geen zorg als je nog nooit hebt paardgereden: de tocht is geschikt voor beginnende en ervaren ruiters.

Opzadelen maar!

2. Te paard door Monument Valley

Amerika Monument Valley paardrijden

Voel je voor één dag Lucky Luke en ontdek de ‘vallei tussen de rotsen’: Monument Valley. In dit nationale park in Amerika trek je samen met een Navajo-indiaan te paard de vallei in. Absoluut de leukste manier om dit ‘indianenland’ te verkennen, omdat het verboden terrein is voor auto’s. Ook hier hoef je niet een ervaren ruiter te zijn, want je hobbelt op een rustig tempo door de vallei. Tijdens de rit vertelt de Navajo-indiaan je over hun manier van leven, rotskunst en het ontstaan van rotsnamen als ‘Ear of the wind’, ‘Elephant’s butt’ en ‘Totempole’.

Op naar Monument Valley

3. Paardrijden door Argentinië

Argentinië Salta paardrijden

Dé omgeving om iets van deze traditionele manier van leven van de gaucho’s in Argentinië mee te krijgen is Salta. En dé manier om Salta te ontdekken is … juist: te paard! Na het ontbijt word je naar een ranch gebracht waar je wordt ontvangen met een maté, de nationale kruidenthee. Nadat je je spullen op je eenvoudige kamer hebt gezet is het tijd om op te zadelen. In een rustig tempo volg je een echte gaucho en ruil je het historische dorp Chicoana in voor weidse uitzichten over tabaksplantages met Andespieken in de verte. De gaucho-gids kent de route op z’n duimpje en vertelt onderweg over het tabakproces en de omgeving.

Opzadelen in Argentinië

4. Drie dagen te paard door China

China Songpan paardrijden

De voornaamste reden om naar Songpan in China te gaan is om te paardrijden door de rustige bergomgeving. Songpan zelf is een stad met veel Tibetaanse invloeden, maar daarnaast vind je er ook moslims. De omgeving is erg geschikt om een afwisselende trektocht te maken waarbij je de grootste delen paardrijdt en soms wandelt. Dat is dan ook precies wat je gaat doen: op avontuur! De ervaren berggidsen begeleiden je goed tijdens deze overweldigende tocht en onderweg zie je groen beboste heuvels, weides en akkers. In drie dagen rijd je naar Ice Mountain, het hoogste punt in de omgeving met 4.500 meter hoogte.

Op avontuur door China

5. Te paard tussen de tabaksheuvels van Cuba

Cuba Viñales paardrijden

Denk je aan Cuba, dan denk je aan tabak, rum en paarden. Twee van de drie (tabak en paarden, natuurlijk, hoewel je met een beetje rum wel extra relaxed op je paard zit) combineer jij met elkaar tijdens een paardrijtocht in de omgeving van het plattelandsdorp Viñales. In een rustig tempo hobbel je over slingerpaadjes door de akkers waar van oktober tot maart tabak wordt verbouwd. Houd wel rekening met een beetje spierpijn de volgende dag, maar ook daarvoor is die Cubaanse rum weer ontzettend handig (en lekker) …

Op naar Cuba

Meer inspiratie nodig voor op reis?

Klinkt zo’n paard van vlees en bloed toch nog een beetje spannend en ga je toch liever voor een stalen ros? Bekijk dan deze fietstochten op reis eens! Of ontdek deze vijf gave slaapplekken en activiteiten waarmee jouw reis nóg unieker wordt.