Naar boven

Salta, in gaucho galop

bouwsteen

 • Reisschema:
  Salta
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Excursie:
  paardrijtocht met gaucho en bbq lunch
 • Reissom:
  € 345,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  gehele jaar
✓ Ontdek koloniaal en zonnig Salta

✓ Je verblijft een nacht in een koloniaal hotel in de stad

✓ Daarna verblijf je een nacht op een traditionele ranch net buiten Salta

✓ Inclusief paardrijtocht met gaucho en bbq lunch
Argentinië paardrijden: Salta in Argentinië
Decorative torn edge

Dag 1 – Salta, aankomst

Salta ligt op 1280 meter hoogte in de Lerma vallei, omgeven door groene heuvels. Bij aankomst is het eerste wat je doet je jas of trui uittrekken, heerlijk. Dan word je naar je koloniale hotel in het centrum gebracht. Het is er klein en knus en er is een patio waar je in de zon kunt zitten.

Als je op tijd in Salta aankomt, kun je dezelfde middag nog de stad bekijken. In het Museo Historico leer je meer over de geschiedenis van Salta; de stad werd in 1582 door Spanjaarden gesticht en beleefde een gouden 18e en 19e eeuw als handelscentrum tussen de omliggende landen. Heb je geen zin in een museum, ga dan met de kabelbaan omhoog naar Cerro Bernardo voor een mooi uitzicht. Het centrale plein is met name ’s avonds super sfeervol.

Decorative torn edge

Dag 2 – paardrijden met gaucho en traditionele bbq

Nadat je gisteren de stad hebt bekeken, is het nu tijd voor iets heel anders. In de omgeving van Salta wonen nog veel gaucho’s en wij vinden dit dan ook dé omgeving om iets van deze traditionele manier van leven mee te krijgen. Na het ontbijt word je naar een ranch gebracht waar je wordt ontvangen met een maté, de nationale kruidenthee. Nadat je je spullen op je eenvoudige kamer hebt gezet is het tijd voor een paardrijtocht (geschikt voor alle niveau’s). Te paard volg je een echte gaucho en ruil je het historische dorp Chicoana in voor weidse uitzichten over tabaksplantages met Andespieken in de verte. De gaucho-gids kent de route op z’n duimpje. Onderweg vertelt hij over het tabakproces en de omgeving.

Decorative torn edge

Je luncht met een verse steak van de bbq (een vegetarisch alternatief is natuurlijk ook mogelijk) en een goed glas wijn. ’s Middags is er tijd om te ontspannen of wat rond te lopen over de traditionele ranch. Je dineert samen met de andere gasten in de gezellige eetkeuken of als het weer het toelaat buiten in de tuin. Niet alleen het diner, maar ook de wijn is inclusief.

Decorative torn edge

Dag 3 vertrek van de ranch

Vanmorgen word je waarschijnlijk gewekt door een haan; het leven van een gaucho begint al vroeg. Ga je een selfdrive maken, dan wordt je huurauto op de ranch afgeleverd. In een week tijd kun je de Andes outback drive doen en wijnen proeven bij Cafayate. Je reist dan in eigen tempo en met eigen huurauto, waardoor je veel vrijheid hebten uit kunt stappen waar je wilt. Ga je geen selfdrive doen, dan regelen we een transfer terug naar Salta voor je.

Wil je ook naar Chili, dan kun je vanaf Salta per bus naar San Pedro de Atacama, waar je de droogste woestijn ter wereld aandoet. Het is een pittige busreis waarbij je een groot deel op 4200 meter hoogte rijdt en vulkanen, cactussen en een kleine zoutvlakte passeert.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Salta, in gaucho galop

Deze bouwsteen is goed te combineren met

car mountain of seven color argentina
bouwsteen

Andes outback drive

 • Salta – Tilcara - Salta
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 160,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Argentinië wijnroute
bouwsteen

¡Salud! Op de wijnroute

 • Cafayate - Cachi
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 265,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
San Pedro de Atacama - Chili reis
bouwsteen

Er lopen lama’s op de maan

 • San Pedro de Atacama
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 420,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern