Naar boven

Er lopen lama’s op de maan

bouwsteen

 • Reisschema:
  San Pedro de Atacama
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  sunset en moonrise tour naar de Maanvallei
 • Reissom:
  vanaf € 420,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  gehele jaar
✓ Bezoek de droogste woestijn ter wereld

✓ Kijk uit over woestijnlandschap en grillige rotsformaties

✓ Overnacht in het sfeervolle woestijndorp San Pedro de Atacama

✓ Zie de zon ondergaan en de maan opkomen in de Maanvallei
San Pedro de Atacama - Chili reis
Decorative torn edge

Dag 1 – San Pedro de Atacama, aankomst

Vanuit Santiago vlieg je naar de luchthaven Calama en vervolgens is het nog 1,5 uur per transfer door naar San Pedro. Vanuit Salta in Argentinië kan je met de bus rechtsreeks in 10 uur naar San Pedro de Atacama reizen. Meestal kom je er aan het eind van de dag aan. Nadat je je intrek hebt genomen in je hotel heb je de avond verder vrij. In het dorp vind je restaurantjes en zelfs internetcafés.

San Pedro de Atacama ligt in het hart van de gortdroge Atacamawoestijn. Aan de rand ervan begint het zoutmeer ‘Salar de Atacama’ met daarachter de 5916 meter hoge vulkaan Licancabur. San Pedro heeft geen verharde wegen en telt 1500, van de wereld vervreemde, inwoners.

Decorative torn edge

Dag 2 – San Pedro de Atacama, naar de Maanvallei

Wandel deze ochtend op je gemak door het sfeervolle San Pedro. De meeste huizen zijn gebouwd van adobe, zelfs de 17e-eeuwse kerk is ervan gebouwd. Een bezoek aan het antropologische museum Gustavo Paín is de moeite waard; hier liggen vondsten uit het verre verleden van de voorvaderen van de huidige bewoners. Ben je uitgekeken in het dorp, ga dan sandboarden in de droogste woestijn ter wereld.

In de namiddag word je opgehaald bij je hotel en ga je in internationaal gezelschap de Atacamawoestijn in. Bij de mooiste panorama’s wordt een korte stop gehouden. Vervolgens rijd je de maanvallei binnen. Het spel van wind, zon, zand, zout en steen heeft hier de meest vreemde creaties achtergelaten. Op de achtergrond staan de Andespieken fier overeind. Zoek een rustig plekje op de top van een heuvel om te genieten van de zonsondergang en de opkomst van de maan. Je omgeving vervormt in magische kleuren rood, paars, groen, blauw. Aan het begin van de avond ben je weer terug in San Pedro.

Decorative torn edge

Dag 3-  San Pedro de Atacama, vertrek of verlenging

Op dinsdag, vrijdag en zondag kun je ’s ochtends vroeg per bus in 10 uur naar Salta in Argentinië reizen. Je maakt enkele stops onderweg, natuurlijk om de grens te passeren maar ook om je benen te strekken en even te genieten van het uitzicht. Dit is een lange dag reizen en de wegen zijn niet altijd verhard. Houd er rekening mee dat je vermoeid zult zijn aan het eind van de dag en plan het beste de dag na aankomst in Salta een dagje vrij in. Vanaf hier kun je een selfdrive maken naar zoutvlaktes, wijnvelden en gauchodorpen.

Ook kun je verder op ontdekking in Chili. We plannen dan bijvoorbeeld een vlucht in naar Temuco waar je een huurauto ophaalt en al slingerend door vulkanenland van Pucon naar Puerto Varas rijdt.

Decorative torn edge

Tips

Tatiogeiser excursie:

Wil je de Tatio, de hoogste geiser ter wereld op 4320 meter, zien spuiten? Dan moet je ’s ochtends om 04:00 uur al vertrekken zodat je er om 07:00 uur bent. Pak jezelf goed in, het is nog behoorlijk koud. Hier krijg je ontbijt (inbegrepen) en op het moment dat alle modderpoelen borrelen en de waterstralen omhoog spuiten, maak je een wandeling door het geiserlandschap.

In deze geothermische velden liggen enkele mineraalbaden; heb je badkleding aan, verwarm jezelf dan in de woestijn, liggend in lekker warm water. Slippers mee én een dikke handdoek klaarleggen want zodra je eruit komt is het koud!

We raden je aan om, vanwege de vroege aanvang, deze excursie vooraf via ons te boeken. Wil je deze excursie gaan doen dan boeken we nog een nachtje in San Pedro de Atacama.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Er lopen lama’s op de maan

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

San Pedro de Atacama - hotel met zwembad

 • Reissom:
  € 455,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Sfeervol hotel met zwembad

Vanwege de temperaturen die flink op kunnen lopen vinden wij ons comfort hotel met zwembad een toegevoegde waarde. Door de relaxte sfeer, de zandkleurige muren en hangmatten in de tuin past het volgens ons prima in deze omgeving. Voor een meerprijs van € 25,‐ per persoon verblijf je twee nachten in een fijn hotel met zwembad.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Argentinië paardrijden: Salta in Argentinië
bouwsteen

Salta, in gaucho galop

 • Salta
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 345,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Pucon: Merengebied Chili
bouwsteen

Slingerend door Vulkanenland

 • Temuco – Pucon – Puyehue – Puerto Varas of v.v.
 • 6 dagen / 5 nachten
 • vanaf € 795,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern