Fietsen op vakantie: 6x de leukste fietstochten op reis

blog

Geschreven op
maandag 24 juni
Geschreven door
Delen op social media

Met ongeveer 35.000 kilometer aan fietspaden kan met recht gezegd worden dat Nederland een heus fietsland is. Ook jij hebt waarschijnlijk een stalen ros in de schuur staan waar je overal mee naartoe rijdt. Des te leuker is het om ook op reis op een tweewieler te klimmen, bijvoorbeeld tijdens een van deze zes fietstochten! Bijkomend voordeel: waarschijnlijk heb je tijdens deze ritjes geen last van gure wind om je oren en regen in je gezicht.

Op de fiets door Rio de Janeiro in Brazilië

Rio de Janeiro - fietstocht

Copacabana en Ipanema zijn de beroemdste stranden van Rio de Janeiro, maar in totaal kent de stad meer dan twintig stranden en baaien. Die verken je natuurlijk het makkelijkst op de fiets! Door de Braziliaanse stad ligt een fietspad waar je natuurlijk zelf je route op uit kunt stippelen, maar met een gids zie je toch nét die mooie plekken die je anders misschien had gemist.

Fiets in ongeveer vier uur langs een deel van de kust naar het historische centrum en de beroemde trappen van Escadaria Selarón. Onderweg passeer je skatende en joggende carioca’s en geniet je van een verse kokosnoot langs de waterkant tijdens een relaxmomentje.

Op naar Rio de Janeiro

Trappen door de tempelvallei van Myanmar

Het oude Bagan in Myanmar (het vroegere Birma) vormt een gigantische archeologische zone van meer dan veertig vierkante kilometer vol tempels, kloosters en stupa’s. Met genoeg te drinken, een flinke fles zonnebrandcrème en je reisgids op zak dwaal je per mountainbike of e-bike (een soort elektrische scooter) urenlang rond over zandpaadjes, langs akkertjes en tussen tempels. Als je geluk hebt loopt er bij een tempel iemand rond met een sleutel, zodat je zelfs binnen een kijkje kunt nemen.

Op naar Bagan

Biking to Borobudur in Indonesië
Yogyakarta - Borobodur

Midden op het Indonesische eiland Java ligt de levendige stad Yogyakarta, een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de mystieke Borobodur-tempel. Net als dat er meerdere wegen naar Rome leiden, zijn er ook talloze manieren om bij deze boeddhistische pelgrimsplek te komen. Maar de allerleukste manier is toch wel op de fiets.

Trap op je gehuurde stalen ros door het serene (en gelukkig vlakke) landschap tot aan de voet van de tempel, dat statig oprijst tussen de rijstterrassen en bananenbomen. Boven op de schitterende tempel kun je wegdromen bij het serene uitzicht over groene heuvels en vulkanen. Dat is nog eens wat anders dan dat uitzichtpunt op de Veluwe!

Op naar Centraal-Java

Fietstocht door Bangkok, Thailand

Bangkok - fietstocht
Vrijwel elke Thailand-reis start in Bangkok, een typisch Aziatische stad waar alles en iedereen door elkaar loopt en leeft: monniken, longtailboten, straatleven en verkeer. Hoe leuk is het om deze bruisende stad op de fiets te ontdekken?!
Verken smalle steegjes, achterafstraatjes en markten, om vervolgens met fiets en al op de boot de Chao Phraya-rivier over te steken. Hier beland je zomaar midden in een oase van groen op het platteland, waar je goed het contrast tussen het centrum en de buitenwijken ziet. Je moet ogen voor en achter hebben in deze stad, maar gelukkig fiets je achter een ervaren gids die zijn hand niet omdraait voor een beetje drukte.

Op naar Bangkok

Op de fiets tussen de wijnranken van Zuid-Afrika
Stellenbosch - fietstocht

Houd jij van een goed glas wijn, dan mag een fietstochtje door Stellenbosch, dé wijnstreek van de West-Kaap, niet ontbreken tijdens je Zuid-Afrika-reis. Je fietst op je mountainbike door de wijnvelden, met je gids voorop. Onderweg stoppen jullie bij wijnranken en wijnhuizen om de kneepjes van het vak te leren en uiteraard om een aantal wijnen te proeven. Geniet van de verschillende smaken én van het schitterende uitzicht op de glooiende heuvels en rijen vol druiven. Als dat geen genieten is … Proost!

Op naar de West-Kaap

Crossen tussen de rotsen in Amerika
Zion - fietstocht

In Zion National Park in Amerika vind je talloze fietspaden met routes van verschillende afstanden. Van smal tot breed en van steil tot (redelijk) vlak, ze hebben in elk geval één ding gemeen: het uitzicht onderweg is adembenemend.

Op naar Zion Nationaal Park

Combineer je fietstocht met de gaafste slaapplekken en activiteiten

En, ben jij er al uit waar je als eerst heen wilt? We willen je het niet nóg moeilijker maken, maar je kunt met ons naar maar liefst 48 landen wereldwijd. Voorkom keuzestress met onze bestemmingswijzer die je helpt jouw volgende bestemming te vinden!

O ja, en geen zorg: het is natuurlijk niet alleen maar fietsen wat de klok slaat. Beperk jij je avonturen op je trouwe trapper liever tot in Nederland of wil je nog meer op je vizier hebben? Check dan deze zes slaapplekken en activiteiten!