Menu background

Naar boven

Biking to Borobudur

bouwsteen

 • Reisschema:
  Yogyakarta
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 154,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. fietstocht met luncht
Midden op centraal Java ligt de levendige stad Yogyakarta, een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de mystieke Borobodur tempel. Onderweg naar de top laat je je meeslepen door de verhalen over Boeddha, terwijl je heilige stoepa's passeert. Je wordt beloond met een weids uitzicht over groene heuvels en vulkanen.Wij kiezen ervoor om op de fiets naar de Borobudur tempel te gaan. Je fietst door het serene landschap tot aan de voet van deze boeddhistische pelgrimsplek. Hier zie je de lokale bevolking aan het werk op het land of onderweg naar de markt. Het gebied waar je doorheen fietst is vlak, deze excursie is daardoor actief maar niet zwaar.Je overnacht in een kleinschalig hotel, enigszins verscholen in een zijstraat vlakbij het centrum van Yogyakarta. Hier is het rustig vertoeven aan het prettige zwembad.
yogyakarta fietsen indonesie
Decorative torn edge

Dag 1 – Yogyakarta, een sfeervolle stad

Of je nu reist per vliegtuig, trein of privé auto naar Yogyakarta, onze ervaring is dat je hier ’s middags aankomt. De afstanden zijn niet groot, waardoor je gemakkelijk zelf een transfer kunt regelen naar je hotel. De sfeervolle plek waar je verblijft ligt rustig aan een zijstraat. Java is islamitisch waardoor je niet onder de wake up call van de moskee uitkomt. Onze tip bij een reis over Java: neem oordopjes mee voor een goede nachtrust. Je kamer is ruim met een eigen terras of balkon. Het hotel is speels opgezet. Neem gelijk een duik in het zwembad en rust uit op je eigen buiten.

Je hebt de keuze om vanmiddag gelijk het centrum van de stad op te zoeken. Voor het hotel staan becak rijders te wachten om je een rondleiding te geven in hun stad. Bezoek de hoofdstraat ‘Malioboro’, hier vind je vele souvenir shops en een lokale markt van drie verdiepingen. Verschillende sfeervolle restaurants vind je om de hoek van het hotel, waar je bijvoorbeeld ‘gado gado’ kunt gaan eten vanavond.

Decorative torn edge

Dag 2 – Fietsen naar de Borobudur in Yogyakarta

Begin met een goed ontbijt, want de dag start aardig actief. Je wordt opgehaald door een auto met chauffeur die je net iets buiten Yogyakarta afzet. Hier is het rustig en provinciaal, een prettigere start om de fietstocht te beginnen. Al snel pedaal je tussen rijstterrassen, omgeven door frisgroene bananenbomen. Je komt door kleine dorpen waar kinderen ons enthousiast stonden te begroeten. De rijst werd geoogst wat een bijzonder tafereel is om te zien.

Uiteindelijk zie je in de verte de top van de Borobudur al uitsteken. Zet je fiets neer en wandel verder. Deze tempel is een plek waar zowel boeddhistische pelgrims als toeristen heen gaan. Ondanks de vele dagelijkse bezoekers is het nog steeds een bijzondere plek om te bezoeken. Je gids vertelt je onderweg naar de top de betekenis van de verhalen die in steen worden geïllustreerd. De stupa’s worden momenteel gerestaureerd, daarom blijf je onderaan de tempel staan en bekijk je deze van een afstand.  Je eindigt de middag met een typische Indonesische rijsttafel, voordat je per auto terugkeert naar Yogyakarta. Ps. wist je dat… ? Lees op ons reisblog verrassende feitjes over de Borobudur.

Decorative torn edge

Dag 3 – Yogyakarta, einde bouwsteen

Je laatste dag in Yogyakarta is aangebroken. Je kunt er voor kiezen om deze bouwsteen uit te breiden met een extra nacht om wat meer tijd te hebben om het centrum te bezoeken. Dit is zeker aan te raden als je je Indonesië reis start in Yogyakarta, prettig om hier dan rustig bij te komen van je vlucht.

Veel reizigers reizen vanaf Yogyakarta oostwaarts richting Bali om per jeep de Bromo vulkaan te ontdekken met de bouwsteen Expeditie Bromo. Vervolgens de bouwsteen Het Javaanse leven, waar je middenin de rijstvelden en plantages uitgenodigd wordt voor een kopje thee. Per ferry maak je dan tenslotte de oversteek naar Bali. Je kunt er ook voor kiezen om vanaf Yogyakarta direct naar Bali of een van de andere eilanden te vliegen. Geef dit dan aan bij onze reisspecialisten.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Biking to Borobudur

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Yogyakarta beleven als een local

 • Reissom:
  € 27 p.p.
 • Inbegrepen:
  Drie uur op pad met een lokale, Engelstalige gids, snack en flesje water

Wanneer je een stad samen met iemand bezoekt die alle leuke plekjes weet, kun je de stad op een hele andere manier beleven dan wanneer je als toerist door de straten dwaalt. Tijdens deze excursie ontdek je samen met een local de verrassende kant van Yogyakarta. Je wandelt langs levendige straten, mengt je onder de locals en proeft traditioneel street food. Zo heb je de kans om dingen uit te proberen die je normaal gesproken voorbij zou zijn gelopen. Op de markt loop je volgens lokale traditie bij het Magasin spel met verbonden ogen van de ene boom naar de ander – als het je lukt heb je (volgens de Indonesiërs) een voorspoedige toekomst. Per becak, een traditionele fietstaxi, rijd je door de gezellige drukte en heb je even het gevoel een inwoner van Yogyakarta te zijn.

 

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Expeditie Bromo

 • Prambanan - Solo - Tawangmangu - Malang - Bromo vulkaan
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 398,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
kalibaru rijstvelden java indonesie
bouwsteen

Het Javaanse leven

 • Kalibaru
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 172,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern