Met deze 5 gave slaapplekken en activiteiten wordt jouw reis nog unieker!

blog

Geschreven op
donderdag 23 mei
Geschreven door
Delen op social media

Als reiziger wil je op je bestemming uiteraard zo veel mogelijk zien, dat snappen wij ook. Natúúrlijk bekijk je de highlights – en dan wel het liefst zonder tussen hordes toeristen te lopen. Toch leer je het land pas echt kennen als je die highlights afwisselt met unieke slaapplekken of activiteiten die van het gebaande pad liggen. Weg van de massa ontdek je die onbekende parels die jouw reis extra bijzonder maken. Wat voor plekken dat zijn? We zetten er vijf op een rij!

1: Proef het plattelandsleven in Costa Rica

Costa rica homestay

Overnacht twee dagen bij een lieve, hartelijke familie van de Juanilama-gemeenschap in Costa Rica om te zien hoe het plattelandsleven er hier aan toe gaat. Dit project is ooit gestart als initiatief van een groep vrouwen om reizigers kennis te laten maken met het boeren leven in Costa Rica. Gezamenlijk verbouwen ze onder andere yucca (een soort aardappel) en tropisch fruit en jij mag meehelpen: voor je het weet hak je een ananas van een plant of pluk je bananen uit de tuin, om vervolgens aan de slag te gaan in de keuken.

Thuis bij de Costa Ricanen

2: Overnacht in een waterpaleis op Bali

reis-Bali-waterpaleis tirtagangga

Over bijzonder slapen gesproken … Op Bali slaap je eerst een nacht in een eenvoudig gastenverblijf tussen de rijstvelden. Met wat tips van de gastheer maak je hier op eigen houtje een wandeling door de plantages en rijstvelden en ontdek je pas écht hoe het leven tussen de rijstvelden is. Daarna reis je door naar het koninklijke Tirtagangga. Tussen de groene heuvels liggen op een klein oppervlak drie imposante paleizen. En hier mag jij gewoon een nachtje verblijven! Je overnacht in een knusse bungalow bij een van deze waterpaleizen. Waar je gisteren nog tussen de groene rijstvelden liep, vergaap je je vandaag aan de prachtige tuin met kunstige bruggen, hindoeïstische beelden en kleurrijke bloemen.

Koninklijk slapen in Indonesië

3: Slaap in een grot in eSwatini

Slapen grot swaziland

Als we het dan toch over bijzondere slaapplekken hebben, willen we je deze niet onthouden. In eSwatini, het voormalige Swaziland in Zuid-Afrika kun je namelijk overnachten in een heuse grot! Dat klinkt misschien niet echt comfortabel, maar de ervaring is echt onvergetelijk. Deze grot werd ooit bewoond door de San Bushmen, de oorspronkelijke bewoners van zuidelijk Afrika. Restanten van eeuwenoude grottekeningen zijn nog vaag te zien en tijdens de wandelsafari van en naar de grot vertelt de gids je van alles over de flora en fauna die je onderweg tegen komt. ’s Avonds bij het kampvuur wordt er heerlijk voor je gekookt, komen de verhalen naar boven en leer je meer over elkaars cultuur. Hoe meer back to basic wil je het hebben?

Op expeditie oermens

4: Schuif aan bij een Peruaans gezin

De meest authentieke én leukste manier om de keuken van Peru te ontdekken is door aan te schuiven bij mensen thuis voor een heerlijke maaltijd. Je wordt met open armen ontvangen voor een lunch of diner in het woonhuis van een Peruaans gezin. In het Spaans (of gebrekkig Engels) leer je zo over de verschillen tussen jullie culturen. Mooi meegenomen: met deze bijzondere ontmoeting draag je bij aan het basisinkomen van dit gezin. We werken samen met een stichting die gezinnen uitzoekt die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Na het diner of de lunch sta je met een volle buik, een hoofd vol herinneringen én een goed gevoel weer buiten.

Eet bij de Peruanen thuis

5: Slaap in de woestijn onder de sterren in Jordanië

Als kind heb je vast ooit een tentje opgezet in de achtertuin en ben je in slaap gevallen onder de sterren. Dat kan in Jordanië ook, maar dan de 2.0-versie daarvan. Daar kun je namelijk tijdens je rondreis een nachtje in de woestijn slapen! Liggend op je matras in het woestijnlandschap val je in slaap met niets anders dan duizenden sterren boven je.

In een bed van zand in Jordanië

6: Een onbewoond eiland voor jezelf in Thailand

kamperen-strand-thailand

Waarschijnlijk heb je nu een bepaald liedje uit 1982(!) van Kinderen voor Kinderen in je hoofd. Altijd al een onbewoond eiland voor jezelf willen hebben? In het zuiden van Thailand kan het. Jouw eigen Robinson-avontuur, waarbij je slaapt in een tentje met op de achtergrond enkel het ritmische geluid van de golven. Of die kokosnoot er is om uit te drinken kunnen we je niet garanderen, maar je kunt in elk geval een duik nemen in de helderblauwe zee. Ook met je billen bloot, als je dat wilt.

Expeditie Robinson in Thailand

Reis je met kinderen? We hebben ook in onze gezinsreizen bijzondere slaapplekken en activiteiten die geweldig zijn voor zowel jou als je kids. Nog niet genoeg inspiratie? Dit zijn vijf bestemmingen die absoluut niet op je bucketlist mogen ontbreken!

En, ben jij er al uit waar je als eerst naartoe reist? We willen je het niet nóg moeilijker maken, maar met Riksja Travel reis je naar 48 landen wereldwijd. Voorkom keuzestress met onze bestemmingswijzer die je helpt jouw volgende bestemming te vinden!