Riksja Travel Bouw je eigen reis

Naar boven

Hiken Outdoor Europa

7x de mooiste hikes in Europa

blog

Hiken is hot! We liepen altijd al wel bekende trails, zoals de Inca Trail in Peru of de Annapurna trekking in Nepal, als onderdeel van een rondreis langs andere hoogtepunten. Steeds meer is hiken een doel op zich en gaan we er vaker op uit. Want met hiken kom je verder. Je ziet tenslotte plekken die je met de auto niet bereikt. En je bent buiten, in de natuur, waar je je hoofd leeg kan maken en kan ontsnappen. Even van de radar. De laatste jaren zijn we meer gericht geweest op reizen dichter bij huis. En laten de landen om ons heen zich nou juist goed lenen voor ultieme hikes. Wij hebben trails voor je geselecteerd van verschillende lengtes en zwaartes, en dus voor iedereen. Hier komen onze mooiste hikes in Europa.
Decorative torn edge
Geschreven op
donderdag 17 februari
Geschreven door

1. Hike boven de wolken op Madeira

Portugal - Madeira - Santana - Pico Ruivo (1)

Ook wel het Portugese bloemeneiland genoemd, en daar is niets aan gelogen. Liever noemen wij Madeira, het Hawaii van Europa. Het ruige landschap doet namelijk haast on-Europees aan, en de reden om hier te komen zijn de vele hikes of levada walks die je kan maken. Levada’s zijn oude irrigatiekanalen die vroeger werden gebruikt om lagere delen goed te kunnen bewateren. Nu vormen deze kanalen een netwerk aan wandelwegen die je dwars over het eiland leiden. Veel wandelingen lopen door de groene jungle. PR1, de meeste populaire hike, loopt van piek naar piek. Wanneer je start in de vroege ochtend, zie je de zon opkomen boven de wolken die in de lagere dalen blijft hangen.

2. Hike door Bolzano in Italië

Hiken in Noord-Italië

Op nummer 2: Italië, want met enige zekerheid kunnen we wel zeggen dat de Alpen bij menig wandelaar met stip bovenaan zal staan. Spectaculaire bergtoppen, alpenweides, knusse alms voor een drankje of stevige lunch onderweg. Net over de grens met Oostenrijk ligt de plaats Bolzano, waar Italië en Oostenrijk elkaar ontmoeten. En dat is precies waarom we graag voor hikes in de Zuidelijke Alpen kiezen. Zodra je de berg afkomt reis je namelijk met onze andere Italië-bouwstenen door naar het Gardameer of de Toscaanse heuvels waar de Italianen ‘La belle vita’ hebben uitgevonden.

Hike naar lavavelden en warmwaterbronnen in IJsland

IJslan

IJsland is de ultieme outdoor bestemming, het is ruig en vooral uniek binnen Europa. Door IJsland reis je met je eigen huurauto, en veel watervallen en geisers liggen langs de goed begaande en geasfalteerde rondweg. Ideaal. Maar ook des te toffer om uit die auto te stappen en verder te lopen dan de meeste reizigers doen. Op Snæfellsnes schiereiland kun je de Arnarstapi langs de kust lopen en natuurlijk mogen de bekende metershoge watervallen niet ontbreken tijdens het hiken. Onze favoriete hike is toch wel de gletsjer-wandeling.

Overal op IJsland vind je ongerepte natuur en het is soms maar moeilijk kiezen waar je heen gaat. Gelukkig hebben onze IJsland-experts al heel wat gave rondreizen voor je uitgestippeld. Wij zorgen voor de route, de huurauto en de tofste activiteiten. Het enige wat jij hoeft te doen is genieten van deze ultieme outdoor-bestemming! Nog niet overtuigd van IJsland? We geven je graag nog 5 redenen waarom IJsland thuishoort op jouw bucketlist als outdoor-fan.

4. Op expeditie Trolltunga in Noorwegen

Noorwegen staat voor puur, vrije natuur en ruimte. En toch ook wat iconische beelden, zoals de vele fjorden en bekende rotsen als Trolltunga en Preikestolen. Ook al zou er meer dan genoeg ruimte moeten zijn voor iedereen, het reisseizoen is vrij kort en beperkt zich toch zo een beetje tot de zomermaanden. Daarom ook ons advies: ga op een meerdaagse hike en ontwijk de massa. Onze expeditie Trolltunga leid je over het Hardangervidda plateau en je slaapt in een expeditietent onder de sterrenhemel. De adembenemende natuur en ruigheid zoals alleen Noorwegen dat kent, en tegelijk comfortabel overnachten. Best of both worlds. Wil je deze hike nog wat avontuurlijker maken? Kies er dan voor om tijdens de heenweg eerst een deel te gaan fietsen om vervolgens via feratta het Hardengervidda plateau te beklimmen. Onze Noorwegen-experts hebben alle gave activiteiten voor je uitgezocht en verwerkt in onze uitgestippelde rondreizen.

5. Hike naar Meteora in Griekenland

Hiken Griekenland Outdoor Europa

Net zoals in Italië, combineer je in Griekenland ontspanning, lekker eten, goed weer met … hikes. Start je reis in de hoofdstad Athene en bekijk vanuit daar welke richting je op reist. Onze tip; vertrek noordwaarts via de oudheden in Delphi naar de kloosters in Meteora. Statig gelegen op metershoge rotsformaties vind je 23 eeuwenoude kloosters. Met onze app loop je op eigen tempo de 9 kilometer trail naar een van de mooiste kloosters in het gebied. En na deze inspanning reis je door naar de Ionische eilanden waar je flexibel meerdere eilanden met elkaar kan combineren. De natuur van Griekenland is geweldig, maar word vaak vergeten. We geven je hieronder een aantal redenen waarom je deze natuur wilt ontdekken.

6. Hike door Slovenië met een ervaren bergwandelaar

Hiken Slovenie outdoor europa

Ten oosten van Oostenrijk ligt Slovenië. Een land waar je al snel overheen kijkt op de kaart, maar waar je gelukkig dwars doorheen rijdt als je onderweg bent naar Kroatië. Vergeet dan vooral niet te stoppen, en wel in de Soca Vallei. Je steekt de Soca-rivier over en via kloven en het dennenbos loop je naar hoger gelegen alpenweiden. Dit is ook de plek voor ruige sporten zoals raften en canyoning. Overigens is bergwandelen de nationale sport van de Slovenen, hier moet je dus mee de bergen in. Deze kenner vertelt je over de flora en fauna in de bergen en al het eetbaars dat onderweg op je pad komt. Vanaf nu loop je met andere ogen door de bergen.

Onze Slovenië-experts hebben de leukste plekken van Slovenië al voor je uitgezocht. Neem vooral een kijkje in onze Slovenië-bouwstenen. Hier vind je onder andere een van onze favoriete overnachtingsplekjes bij het mooiste meer van Slovenië.

7. Hike naar het hoogstgelegen dorpje van Europa in Georgië

Geografisch behoort dit land tot Europa, dus krijgt het een mooi plek in deze lijst. Er zijn vele redenen om naar Georgië te reizen: zo is dit het land van de gastvrijheid, ondanks dat Georgiërs nauwelijks Engels spreken. Je vindt er afgelegen dorpjes en imposante kloosters. En daarachter lonkt het ruige Kaukasus gebergte. Hike naar het hoogstgelegen dorpje van Europa en naar plekken die tot voor kort van de buitenwereld waren afgesloten. Een reis terug in de tijd kun je haast wel zeggen. Zeker als je de tip van onze lokale partner volgt: een bezoek ‘s avonds aan het lokale filmhuis. Een unieke beleving, midden in het hooggebergte. Meer van dit soort insidertips zijn verwerkt in onze kant-en-klare rondreizen door Georgië. Hieronder lees je alvast van welke activiteiten wij denken dat je ze echt niet mag overslaan.

Doe meer inspiratie op en lees onze andere reisblogs

background-pattern