Rondreis IJsland

Individuele rondreizen IJsland

Met Riksja IJsland reis je eigenwijs en individueel. Wij hebben de beste routes al voor je uitgestippeld, waarbij jij nog volop keuze hebt om de rondreis door IJsland naar jouw hand te zetten. Hier een nachtje langer, daar een extra excursie of een special stay? Wat jij wilt. Boek de reis direct of vraag onze hulp, want die geven we je graag. Wil je liever advies op maat dan zelf puzzelen met de rondreizen? Laat ons dan je wensen en reis-ideeën weten en wij stellen jou een reis op maat voor. Ontvang een reisvoorstel op maat.

Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Je reist individueel met een huurauto
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring
1
2
3

Individuele rondreizen in IJsland

rondreis
1

Velkomin IJsland

 • Reisschema:
  Reykjavik - Vulkaanroute - Golden Circle - Snaefellsnes - Reykjavik
 • Reisduur:
  8 dagen / 7 nachten
 • Reisperiode:
  hele jaar
 • Reissom:
  vanaf € 732,- p.p. bij 2 personen
 • Huurauto:
  exclusief, optioneel bij te boeken
 • Vluchten:
  exclusief, optioneel bij te boeken

Even genieten van een andere wereld? Of je nu in de zomer of winter gaat, een individuele IJsland rondreis is altijd indrukwekkend. Ontdek de vulkanenroute in het zuiden en de Golden Circle met de Gullfoss-waterval en de enige spuitende geiser van IJsland. Ook schiereiland Snaefellsnes ontbreekt niet. Een wandelparadijs, maar ook een van de plekken waar je IJsland letterlijk aan de binnenkant kunt zien.

Bekijk deze rondreis
rondreis
2

Expeditie in het hoogland

 • Reisschema:
  Reykjavik - Golden Circle - Akureyri & Dalvik - Myvatn - Hooglandroute - Reykjavik
 • Reisduur:
  8 dagen / 7 nachten
 • Reisperiode:
  1 juli - 31 augustus
 • Reissom:
  vanaf € 866,- p.p. bij 2 personen
 • Huurauto:
  exclusief, optioneel bij te boeken
 • Vluchten:
  exclusief, optioneel bij te boeken

In de verte pieken witte gletsjers aan de horizon. Je 4wd huurauto hobbelt over gravelwegen en dan een rivier zonder bruggen… Avontuurlijk is deze korte maar krachtige fly-drive IJsland-rondreis zeker. Behalve de indrukwekkende watervallen en geisers in de Golden Circle, stap je aan boord van een traditionele vissersboot. Tuur over de horizon naar bultruggen, potvissen en speelse dolfijnen. Stap daarna in een natuurlijke hotspring voor wat verdiende ontspanning.

Bekijk deze rondreis
rondreis
3

360 graden IJsland

 • Reisschema:
  Reykjavik – Golden Circle – Vulkaanroute - Skaftafell – Oostfjorden - Myvatn – Akureyri & Dalvik – Reykholt - Keflavik
 • Reisduur:
  12 dagen / 11 nachten
 • Reisperiode:
  1 mei - 30 september
 • Reissom:
  vanaf € 1920,- p.p. bij 2 personen
 • Huurauto :
  exclusief, optioneel bij te boeken
 • Vluchten:
  exclusief, optioneel bij te boeken

Watervallen die tientallen meters naar beneden storten en geisers die het water tientallen meters de lucht in spuwen. Slechts enkele IJsland hoogtepunten van deze 360° IJsland-rondreis. Vulkanen, gletsjers, maar ook pruttelende zwavelbronnen, stoomgaten en walvisstaarten maken de reis compleet. Je reist standaard in een pittig tempo, maar heb je meer tijd dan pas je de rondreis eenvoudig zelf aan door extra nachten en ervaringen toe te voegen.

Bekijk deze rondreis
rondreis
4

Winter wonder IJsland

 • Reisschema:
  Reykjavik - Golden Circle - vulkaanroute - Reykjavik
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reisperiode:
  1 oktober - 30 april
 • Reissom:
  vanaf € 418,- p.p. bij 2 personen
 • Huurauto:
  exclusief, optioneel bij te boeken
 • Vluchten:
  exclusief, optioneel bij te boeken

Sneeuw en ijs betoveren in de winter het IJslandse landschap. Deze rondreis laat je in korte tijd dit winterwonderland beleven. Spuwende geisers, bevroren watervallen en besneeuwde vulkanen; je gaat het allemaal zien. De rijafstanden houden we klein, een must in de winter als het vroeg donker is. Overdag dompel je je onder in een bevroren wereld en opwarmen doe je bij thermale baden. Wie weet spot je het noorderlicht nog!

Bekijk deze rondreis
rondreis
5

Winter op zijn best

 • Reisschema:
  Reykjavik - Golden Circle - Skaftafell - Oostfjorden - Myvatn - Reykholtsdal - Reykjavik
 • Reisduur:
  12 dagen / 11 nachten
 • Reisperiode:
  1 oktober - 30 april
 • Reissom:
  vanaf € 1387,- p.p. bij 2 personen
 • Huurauto:
  exclusief, optioneel bij te boeken
 • Vluchten:
  exclusief, optioneel bij te boeken

Een IJsland reis in de winter heeft een bijzondere charme. Er zijn weinig toeristen waardoor het lekker rustig is op de meeste plekken. We plannen dit bijzondere winteravontuur op een relaxed tempo, zodat je de besneeuwde vulkanen, geisers en bevroren watervallen voor jezelf hebt. Overdag tuur je de zee over op zoek naar walvissen en ’s avonds speur je de hemel af op zoek naar het noorderlicht.

Bekijk deze rondreis

Rondreis IJsland: veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd voor IJsland?

Bij IJsland denk je waarschijnlijk meteen aan kou, maar het is er vaak warmer dan je denkt. Met een gemiddelde temperatuur in de zomer tussen de 10˚C en 14˚C is het klimaat vergelijkbaar met onze herfst. In de wintermaanden is het in IJsland gemiddeld tussen de -5 °C en + 5 °C. Door de meeste kans op heldere en zonnige dagen in juni, juli en augustus is dat de beste reisperiode. Mocht je de zomerdrukte willen vermijden, dan kun je ook prima in de maanden mei, september en oktober een bezoek brengen aan IJsland. Prettig voordeel: in deze maanden betaal je aanzienlijk minder voor een overnachting en het is rustiger bij de grote attracties. Wil je het noorderlicht op zijn mooist zien? Reis dan tussen oktober en maart.

Hoe reis je in IJsland?

De leukste manier om IJsland te ervaren is door er zelf doorheen te rijden. De wegen zijn goed, het is veilig en je hebt vrijheid om zelf te bepalen waar je stopt en welke route je rijdt. Je kunt gemakkelijk van de gebaande paden af en bent van niemand afhankelijk. Je IJsland-selfdrive is heel gevarieerd. Je rijdt langs vulkanen, watervallen en fjorden. Het ene moment rijd je over kaarsrechte wegen, het volgende moment slinger je door steile haarspeldbochten. De ringweg is goed aangegeven en bijna volledig geasfalteerd. Van mei tot september kun je met een gewone huurauto prima door IJsland reizen. Je hebt een 4×4-auto nodig als je het binnenland in wilt of als je buiten de zomermaanden reist. De conditie van de wegen kan dan per week verschillen.

Heb ik een visum nodig voor IJsland?

Voor je IJsland-vakantie heb je geen visum nodig en is je paspoort of Europese identiteitskaart voldoende. Deze documenten dienen na terugkomst in Nederland nog drie maanden geldig te zijn. Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben; zij mogen niet zijn bijgeschreven in het paspoort van de ouders of gezaghebber.

Hoe zit het met betalen in IJsland?

In IJsland betaal je met de IJslandse ‘króna’. € 1,- is ongeveer 156 IJslandse kronen (juli 2020). Het gebruik van creditcards is in IJsland heel gebruikelijk. Je kunt daarmee betalen bij tankstations, autoverhuurbedrijven, hotels en restaurants. Zelfs kleine aankopen als een hotdog, kopje koffie of het entreebewijs van een museum worden vaak met creditcard betaald. Hierdoor hoef je nauwelijks contant geld op zak te hebben. Bij autohuur heb je altijd een creditcard nodig. Het is niet gebruikelijk in IJsland om fooi te geven. In restaurants zit de fooi doorgaans inbegrepen in de prijs.

Is reizen door IJsland duur?

Omdat er veel geïmporteerd moet worden, is het prijsniveau voor levensmiddelen en benzine een stuk hoger dan in Nederland. De prijzen voor transport, hotels en activiteiten liggen ook flink hoger vergeleken met andere Europese landen. Dit heeft te maken met het korte reisseizoen, waardoor het geld in drie maanden verdiend moet worden. Voor de watervallen en nationale parken betaal je geen entree. Musea en visitor centers kosten vaak rond de €5,- per persoon.

Hoe groot is het tijdsverschil tussen Nederland en IJsland?

In de zomer is het in IJsland twee uur vroeger dan bij ons, in de winter is dit één uur. IJsland is ongeveer 2,5 keer zo groot als Nederland met een aantal inwoners vergelijkbaar met de stad Utrecht. Daarmee is IJsland het land met de laagste bevolkingsdichtheid van Europa: ongeveer drie personen per vierkante kilometer! Binnen het land zelf is er geen tijdsverschil.