Rondreis IJsland

Unieke individuele rondreizen

✔ Boek vóór 1 juni 2021 en heb de zekerheid van gratis annuleren of wijzigen tot 14 dagen voor vertrek.
Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.

Met Riksja IJsland reis je eigenwijs en individueel. Wij hebben de beste routes al voor je uitgestippeld, waarbij jij nog volop keuze hebt om de rondreis door IJsland naar jouw hand te zetten. Hier een nachtje langer, daar een extra excursie of een special stay? Wat jij wilt. Boek de reis direct of vraag onze hulp, want die geven we je graag. Wil je liever advies op maat dan zelf puzzelen met de rondreizen? Laat ons dan je wensen en reis-ideeën weten en wij stellen jou een reis op maat voor. Ontvang een reisvoorstel op maat.

Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Je reist individueel met een huurauto
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring
1
2
3

Individuele rondreizen in IJsland

Helaas, 0 resultaten voor jouw filters.

Waarom een rondreis door IJsland?

Rondreizen door IJsland kan het hele jaar. Zowel in de zomer als in de winter heeft IJsland iets magisch. Bewonder in de winter de bevroren watervallen en hike over de Solheimjökull-gletsjer. In de zomer wandel je in IJsland langs diepblauwe kratermeren, warmwaterbronnen en kan je walvissen spotten op een traditionele vissersboot. Tijdens een IJsland-rondreis van een week kan je al veel van de hoogtepunten van IJsland van je lijstje afstrepen. Onze bestemmingsexperts zijn zelf op de bestemming geweest en helpen je graag met de ideale reisroute samenstellen voor jouw individuele IJsland rondreis.

waterval IJsland rondreis
Vervoer rondreis IJsland

Tips voor jouw IJsland-reis

IJsland is een indrukwekkende bestemming met veel ruige natuur. Vooral de spuitende geisers, diepblauwe fjorden en vulkanische kliffen zijn erg indrukwekkend. Uiteraard mag een van de bekendste natuurverschijnselen niet ontbreken tijdens je IJsland-reis: het Noorderlicht. Uiteraard blijft het Noorderlicht een natuurverschijnsel en kunnen we geen garantie geven. Wel is de kans op het spotten van het Noorderlicht groter in de winter dan in de zomer.

Daarnaast is een van de hoogtepunten van IJsland de Golden Circle. Deze regio in IJsland staat bekend om de geothermische activiteiten en één van de spectaculairste watervallen van IJsland: Gulfoss.

Het Þingvellir National Park mag je ook niet overslaan tijdens je IJsland-reis. Deze kloof wordt gevormd door de tektonische platen van Europa en Amerika. Durf jij, uiteraard met een thermopak aan, een duik te nemen in dit ijskoude maar kristalheldere water?

Wildlife tijdens jouw IJsland-reis

Walvissen, zeehonden, wilde paarden en de bekende papegaaiduikers spotten? Dat kan allemaal in IJsland. Zo spot je de vrolijk ogende papegaaiduikers in het noordelijk gelegen Borgarfjörður Eystri en kan je zeehonden spotten op het Vatnses schiereiland. In Isafjördur is de kans groot dat je walvissen ziet zwemmen aangezien dit het diepste fjord is van de Westfjorden.

Noorderlicht rondreis IJsland
IJsland rondreis flora fauna

Nationale parken in IJsland

Reizen door IJsland betekent ook het bezoeken van nationale parken. IJsland kent drie nationale parken die je kunt bezoeken als je door IJsland gaat reizen. Snæfellsjökull NP is een van deze parken en bevindt zich op het schiereiland Snæfellsnes. Dit is het grootste schiereiland van IJsland. Dit park ligt op de 1446 meter hoge stratovulkaan Snæfell en is bedenkt met een gletsjer. Ook Vatnajökull National Park is een bezoekje waard. Deze water gletsjer is de grootste gletsjer op IJsland en onder al het ijs liggen bergen en vulkanen. Een bijzondere plek die je zeker niet mag overslaan tijdens je rondreis door IJsland. Tot slot is daar Þingvellir NP. Dit nationale park bevindt zich in Zuidwest-IJsland en vormt een geologische grens tussen Noord-Amerika en Europa. Dit park bestaat uit een verzakking van de aarde van 6 bij 40 km groot. Je ziet hier de krachten van de aarde en ieder jaar wordt deze kloof ongeveer 1 cm breder.

Praktische informatie tijdens je IJsland rondreis

Bereid je goed voor als je op reis gaat naar IJsland. Denk hierbij aan de juiste kleding, de juiste papieren, maar ook de andere valuta die ze in IJsland gebruiken. Bekijk onze algemene informatie pagina voor informatie over onder andere een visum, de gezondheid in IJsland of geldzaken in IJsland.
Tot slot staat onze handige weetjes pagina vol met praktiche tips voor een reis naar IJsland.

Veelgestelde vragen IJsland

  • Is IJsland geschikt voor een rondreis met kinderen?
  • Heb je een visum nodig voor IJsland?
  • Hoe reis je door IJsland?
  • Hoe lang is het vliegen naar IJsland?
  • Wat is de beste reistijd voor IJsland?