Rondreis IJsland

Individuele rondreizen IJsland

Met Riksja IJsland reis je eigenwijs en individueel. Wij hebben de beste routes al voor je uitgestippeld, waarbij jij nog volop keuze hebt om de rondreis door IJsland naar jouw hand te zetten. Hier een nachtje langer, daar een extra excursie of een special stay? Wat jij wilt. Boek de reis direct of vraag onze hulp, want die geven we je graag. Wil je liever advies op maat dan zelf puzzelen met de rondreizen? Laat ons dan je wensen en reis-ideeën weten en wij stellen jou een reis op maat voor. Ontvang een reisvoorstel op maat.

Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Je reist individueel met een huurauto
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring
1
2
3

Individuele rondreizen in IJsland

rondreis
1

Velkomin IJsland

 • Reisschema:
  Reykjavik - Vulkaanroute - Golden Circle - Snaefellsnes - Reykjavik
 • Reisduur:
  8 dagen / 7 nachten
 • Reisperiode:
  hele jaar
 • Reissom:
  vanaf € 732,- p.p. bij 2 personen
 • Huurauto:
  exclusief, optioneel bij te boeken
 • Vluchten:
  exclusief, optioneel bij te boeken

Even genieten van een andere wereld? Of je nu in de zomer of winter gaat, een individuele IJsland rondreis is altijd indrukwekkend. Ontdek de vulkanenroute in het zuiden en de Golden Circle met de Gullfoss-waterval en de enige spuitende geiser van IJsland. Ook schiereiland Snaefellsnes ontbreekt niet. Een wandelparadijs, maar ook een van de plekken waar je IJsland letterlijk aan de binnenkant kunt zien.

Bekijk deze rondreis
rondreis
2

Expeditie in het hoogland

 • Reisschema:
  Reykjavik - Golden Circle - Akureyri & Dalvik - Myvatn - Hooglandroute - Reykjavik
 • Reisduur:
  8 dagen / 7 nachten
 • Reisperiode:
  1 juli - 31 augustus
 • Reissom:
  vanaf € 866,- p.p. bij 2 personen
 • Huurauto:
  exclusief, optioneel bij te boeken
 • Vluchten:
  exclusief, optioneel bij te boeken

In de verte pieken witte gletsjers aan de horizon. Je 4wd huurauto hobbelt over gravelwegen en dan een rivier zonder bruggen… Avontuurlijk is deze korte maar krachtige fly-drive IJsland-rondreis zeker. Behalve de indrukwekkende watervallen en geisers in de Golden Circle, stap je aan boord van een traditionele vissersboot. Tuur over de horizon naar bultruggen, potvissen en speelse dolfijnen. Stap daarna in een natuurlijke hotspring voor wat verdiende ontspanning.

Bekijk deze rondreis
rondreis
3

360 graden IJsland

 • Reisschema:
  Reykjavik – Golden Circle – Vulkaanroute - Skaftafell – Oostfjorden - Myvatn – Akureyri & Dalvik – Reykholt - Keflavik
 • Reisduur:
  12 dagen / 11 nachten
 • Reisperiode:
  1 mei - 30 september
 • Reissom:
  vanaf € 1920,- p.p. bij 2 personen
 • Huurauto :
  exclusief, optioneel bij te boeken
 • Vluchten:
  exclusief, optioneel bij te boeken

Watervallen die tientallen meters naar beneden storten en geisers die het water tientallen meters de lucht in spuwen. Slechts enkele IJsland hoogtepunten van deze 360° IJsland-rondreis. Vulkanen, gletsjers, maar ook pruttelende zwavelbronnen, stoomgaten en walvisstaarten maken de reis compleet. Je reist standaard in een pittig tempo, maar heb je meer tijd dan pas je de rondreis eenvoudig zelf aan door extra nachten en ervaringen toe te voegen.

Bekijk deze rondreis
rondreis
4

Winter wonder IJsland

 • Reisschema:
  Reykjavik - Golden Circle - vulkaanroute - Reykjavik
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reisperiode:
  1 oktober - 30 april
 • Reissom:
  vanaf € 418,- p.p. bij 2 personen
 • Huurauto:
  exclusief, optioneel bij te boeken
 • Vluchten:
  exclusief, optioneel bij te boeken

Sneeuw en ijs betoveren in de winter het IJslandse landschap. Deze rondreis laat je in korte tijd dit winterwonderland beleven. Spuwende geisers, bevroren watervallen en besneeuwde vulkanen; je gaat het allemaal zien. De rijafstanden houden we klein, een must in de winter als het vroeg donker is. Overdag dompel je je onder in een bevroren wereld en opwarmen doe je bij thermale baden. Wie weet spot je het noorderlicht nog!

Bekijk deze rondreis
rondreis
5

Winter op zijn best

 • Reisschema:
  Reykjavik - Golden Circle - Skaftafell - Oostfjorden - Myvatn - Reykholtsdal - Reykjavik
 • Reisduur:
  12 dagen / 11 nachten
 • Reisperiode:
  1 oktober - 30 april
 • Reissom:
  vanaf € 1387,- p.p. bij 2 personen
 • Huurauto:
  exclusief, optioneel bij te boeken
 • Vluchten:
  exclusief, optioneel bij te boeken

Een IJsland reis in de winter heeft een bijzondere charme. Er zijn weinig toeristen waardoor het lekker rustig is op de meeste plekken. We plannen dit bijzondere winteravontuur op een relaxed tempo, zodat je de besneeuwde vulkanen, geisers en bevroren watervallen voor jezelf hebt. Overdag tuur je de zee over op zoek naar walvissen en ’s avonds speur je de hemel af op zoek naar het noorderlicht.

Bekijk deze rondreis

Rondreis IJsland: veelgestelde vragen

Wat is de beste reisroute voor een rondreis door IJsland?

De IJsland rondreis waar je zo veel mogelijk mee uit je verblijf kunt halen is de 360 graden IJsland rondreis. Een 12 daagse rondreis rondom het hele eiland waarbij je langs de bekende hoogtepunten van IJsland komt. De Geysir, Strokkur en de Gullfoss waterval sla je dan ook zeker niet over.

Zijn de IJsland rondreizen met een groep of individueel?

Onze IJsland rondreis is een tikkeltje eigenwijs en individueel. Dat houdt in dat we je het ware IJsland willen laten zien zodat je tijdens je reis het gevoel hebt het land echt ervaren te hebben. Op deze manier leer je het land en de mensen op een andere manier kennen. Dit gevoel geven we mee door je in kleinschalige hotels te laten overnachten en excursies uit te laten voeren samen met de locals. Maar individueel reizen betekent voor ons nog veel meer. Het betekent dat onze collega’s op zowel kantoor als op de bestemming 24/7 voor je klaarstaan. Onze bestemmingsexperts kennen het land als hun broekzak en weten precies waar je naartoe moet en wat je gezien moet hebben om het beste uit je IJsland rondreis te halen. Ons motto is dan ook; “voor reizigers, door reizigers”.

waterval IJsland rondreis
Vervoer rondreis IJsland

Kan ik de bovenstaande IJsland-rondreizen nog aanpassen?

Onze experts hebben de beste routes voor je uitgestippeld. Maar we zijn flexibel! Wil je tijdens je IJsland rondreis hier of daar nog een nachtje langer verblijven? Of zijn er excursies die je gedaan moet hebben? Geen probleem. Neem even contact met ons op en we zorgen dat dit geregeld wordt.

Maar het kan nog flexibeler. Met onze IJsland-bouwstenen kun je gemakkelijk zelf aan slag. Door de bouwstenen met elkaar te combineren kun je een eigen draai geven aan je IJsland-rondreis. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het opnemen van de bouwstenen in je rondreis en wij nemen de rest van het werk voor je uit handen. Aan de hand van de door jou gekozen bouwstenen kunnen wij je een reisvoorstel op maat aanbieden.

Hoe reis je tijdens je rondreis door IJsland?

Wil je écht een avontuur beleven? Dan raden wij je aan om je IJsland rondreis met de auto af te leggen. Rijd kilometers lang door adembenemende landschappen zonder ook maar een tegenligger tegen te komen en stop waar je wilt om een mooie foto te maken. Door te reizen met een auto ben je verzekerd van absolute vrijheid tijdens je IJsland rondreis. Ben je overtuigd of heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan even een kijkje op onze vervoer in IJsland pagina.

Als je onderweg liever onderuit in de stoel wilt zitten kun je gerust met de bus reizen. In de zomer rijden rond de hele ringweg bussen en zijn er zelfs busreizen naar het binnenland. Deze routes naar het binnenland zijn alleen in oktober en mei gesloten en de ringbaanverbinding gaat die maanden niet verder dan dan Akureyri en Höfn. Voor meer informatie kun je terecht bij onze IJsland-reisspecialisten.

Noorderlicht rondreis IJsland
IJsland rondreis flora fauna

Wat is de beste reistijd voor een rondreis door IJsland?

Het zit hem al in de naam; IJsland. Maar is het dan echt altijd zo koud daar? Een typisch gevalletje van schijn bedriegt, want het klimaat in IJsland is mild. De beste reistijd voor een IJsland rondreis is in de maanden juni, juli en augustus. In deze maanden heb je het meeste kans op heldere, zonnige dagen. Het is er dan langer licht waardoor je veel meer kunt zien en doen dan tijdens de rest van het jaar, ook de temperaturen kunnen dan oplopen tot wel 14 graden. Bij de wat bekende trekpleisters is het dan iets drukker en moet je soms even wachten. Natuurlijk helpen we je om het land zo veel mogelijk van de massa te bereizen. Hier kunnen onze reisexperts je alles over vertellen!

Buiten de zomerperioden kun je ook goed naar IJsland reizen. In de herfst-en-wintermaanden betaal je aanzienlijk minder voor een overnachting en zie je weinig toeristen waardoor je overal meteen vooraan kunt aansluiten. In de winter heb je zelfs kans om het noorderlicht te zien!

Praktische informatie tijdens je Nieuw-Zeeland rondreis

Bereid je goed voor als je op reis gaat naar IJsland. Denk hierbij aan de juiste kleding, de juiste papieren, maar ook de andere valuta die ze in IJsland gebruiken. Bekijk onze algemene informatie pagina voor informatie over onder andere een visum, de gezondheid in IJsland of geldzaken in IJsland
Tot slot staat onze handige weetjes pagina vol met praktiche tips voor een reis naar IJsland.