Riksja Family IJsland

Naar boven

Rondreis IJsland

Unieke individuele rondreizen

Reizen door IJsland met kinderen betekent individueel reizen. In je eigen huurauto, dus alle vrijheid om zelf je route te bepalen en te stoppen onderweg wanneer jij dat wilt. Van easy going tot actieve tiener-rondreizen; wij zorgen ervoor dat de IJsland-reis past bij jullie wensen. Fietsen door Reykjavik, raften op een gletsjerrivier of wildlife spotten: tijdens je rondreis wissel je actie en avontuur af met tips om onbekende plekken te bezoeken. Waarbij we rekening houden met de leeftijd van je kinderen én met de overnachtingsplekken. Onze IJsland reizen zijn individuele rondreizen die wij aan de hand van bouwstenen hebben samengesteld. We hebben de bouwstenen, korte reisprogramma’s van een aantal dagen, zo gecombineerd dat ze goed bij elkaar passen. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij, IJsland Family-specialisten Lianne en Angelique, helpen je graag verder om je ideale rondreis door IJsland samen te stellen.

We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je reist individueel met lokaal aanspreekpunt
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
Je slaapt kleinschalig en sfeervol
Je reis wordt 100% CO²-gecompenseerd

Rondreis IJsland: veelgestelde vragen

Wat is de beste reisperiode voor een rondreis naar IJsland

Met onze rondreizen kun je het hele jaar door naar IJsland. Ook al klinkt IJsland als koud, toch is dat niet zo. Het klimaat is vrij mild; zo lopen de temperaturen in de zomer op tot ongeveer 15 graden. Bovendien is het in de zomer ongeveer 20 uur per dag licht – zo heb je nog wat aan je dag. Het mag dan wel wat drukker zijn met reizigers, zeker bij de beroemde geisers en watervallen in de Golden Circle, maar omdat je met onze rondreizen vaak midden in een hot spot overnacht bepaal je zelf wanneer je die hoogtepunten gaat verkennen. En kun je er dus voor kiezen om dit te doen voordat andere dagjesmensen er zijn.

Buiten de zomervakantie om kun je ook prima naar IJsland. In het voor- en najaar kan het wat frisser zijn (en minder lang licht), maar de prijzen zijn dan lager dan in de zomer, je komt minder andere reizigers tegen én de kans om het Noorderlicht te spotten is aanzienlijk.

In de winter ten slotte liggen de temperaturen tussen -5 en +5 graden. De meeste reizigers ‘doen’ het zuiden van IJsland, maar een rondje IJsland kan zeker. Houd er rekening mee dat je dan een 4WD nodig hebt; wegen zijn een stuk slechter begaanbaar en de kans is groot dat je wordt overvallen door sneeuwstormen. Onze IJsland Family-specialisten houden rekening hiermee, door een wat lager reistempo in te plannen. Raak je ingesneeuwd dan haal je dat verderop in je reis weer in. En wat krijg je daarvoor? Bevroren watervallen, mystieke witte bergen en het Noorderlicht uiteraard.

ijsland-met-kinderen-rondreizen

Zijn de rondreizen in een groep of individueel

Onze vier rondreizen door IJsland zijn individueel. Je reist met je eigen huurauto en slaapt overwegend in huisjes, een enkele keer overnacht je in hotels of in guesthouses. Sommige excursies doe je met andere reizigers (zoals het raften in Noord-IJsland of het walvis spotten bij Húsavik) waarbij we rekening houden met de leeftijd van je kinderen. En ook al reis je individueel je kunt altijd terugvallen op ons én onze partner in IJsland; we zijn 24/7 bereikbaar voor vragen.

Praktische informatie tijdens je IJsland rondreis

Wanneer je met je gezin naar IJsland gaat is een goede voorbereiding noodzakelijk. Het laatste wat je wil is op de internationale luchthaven van IJsland erachter komen dat je wat vergeten bent. Denk bijvoorbeeld aan de juiste kleding (zelfs in de zomermaanden is een winterjas écht handig om mee te nemen), paspoorten (ook kinderen hebben een eigen paspoort nodig), of valuta. Op onze algemene informatie pagina vind je meer informatie over onder andere een visum, de gezondheid in IJsland en geldzaken in IJsland. Op de Corona-pagina vind je de meest update informatie over reizen in Corona-tijd naar IJsland.
Tot slot: onze handige weetjes-pagina staat vol met praktische tips voor een rondreis naar IJsland.

Kan ik bovenstaande rondreizen naar IJsland nog aanpassen?

Onze IJsland Family-specialisten hebben de beste routes voor je uitgestippeld, door middel van onze IJsland-bouwstenen. Waarbij we heel flexibel zijn. Misschien wil je tijdens je rondreis IJsland ergens een nachtje langer of korter verblijven. Of wil je meer of andere excursies doen met je gezin, omdat die beter bij jullie wensen passen. Dat kan allemaal. We bespreken graag samen met jullie jullie reiswensen zodat we dé ideale rondreis naar IJsland kunnen regelen.

Je kunt natuurlijk ook eerst zelf aan de slag. Door onze IJsland-bouwstenen met elkaar te combineren kun je een eigen draai geven aan je rondreis IJsland. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de bouwstenen in je rondreis op te nemen; wij doen de rest voor je. Aan de hand van de door jou gekozen bouwstenen kunnen wij je een reisvoorstel op maat aanbieden. Vragen? Je mag ons altijd een e-mail sturen, of bellen uiteraard, op 071 – 561 20 32.

Algemene informatie rondreis IJsland

Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op twee volwassenen en twee kinderen (t/m 11 jaar) die reizen in de zomervakantie (juli en augustus). Andere gezinssamenstellingen en/of periodes zijn op aanvraag.

Wat is inbegrepen?

* Alle overnachtingen zoals aangegeven bij de beschrijving
* Genoemde excursies
* Waar nodig assistentie van onze lokale partner, die ook 24 uur per dag bereikbaar is

Wat is niet inbegrepen in je IJsland rondreis?

* De retourvlucht van Nederland naar IJsland. Deze regelen we graag voor je, maar mag je ook zelf regelen
* Eventuele extra’s bij je autohuur
* Optionele excursies
* Reis- en annuleringsverzekering

Veel gestelde vragen IJsland

  • Hoe reis je in IJsland tijdens je rondreis?
  • Hoe lang is het vliegen naar IJsland?
  • Wat is niet inbegrepen in je rondreis IJsland?
background-pattern