Riksja IJsland

Naar boven

Papegaaiduiker IJsland

Papegaaiduiker in Oost-IJsland

bouwsteen

 • Reisschema:
  Oost-Fjorden
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 199,- p.p. bij 2 personen
 • :
  Vanaf € 330,- p.p. bij 2 personen (zomermaanden)
 • Inclusief:
  overnachtingen met ontbijt
✓ Wandelingen met uitzicht op de fjordenkust

✓ Rust, ruimte en een mysterieuze sfeer

✓ Papegaaiduikers spotten

✓ Accommodatie met eigen badkamer mogelijk en optionele excursies, zie onderaan
papegaaiduiker IJsland - Oost-Fjorden
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Oost-IJsland

Met de steeds kleiner wordende ijskap in de achteruitkijkspiegel van je auto, rijd je de ringweg weer op. Je gaat noordwaarts richting fjordenkust. Na vissersplaats Höfn wordt de weg langs de grillige kust steeds bochtiger en rijd je langs diepe ravijnen vlak langs de zee. Je komt aan in het minder toeristische deel van IJsland: de Oost-fjorden. Hier vind je in de zomer minder toeristen dan papegaaiduikers. In plaats van bekende en vaak drukke hot-spots vind je hier juist rust en ruimte. We regelen twee overnachtingen in een sfeervolle guesthouse, mét jacuzzi in de buitenlucht. Vraag bij je guesthouse naar een overzicht van de mooiste wandelroutes in de omgeving.

Decorative torn edge

Dag 2 – Ontdek de papegaaiduiker in Oost-fjorden

Na het ontbijt is het tijd om op pad te gaan. Je kunt fijne hikes in de omgeving van je guesthouse maken terwijl je geniet van het uitzicht. Ook kun je naar de Borgarfjörður Eystri regio rijden. Wil je deze beide regio’s combineren met elkaar? Dan plannen we één nacht in de Oost-Fjorden voor je in en één nacht in Borgarfjörður Eystri. Zo kun je optimaal van het gebied genieten. Door de afgelegen ligging en lange, donkere winters spelen sagen en legenden over elfen en trollen nog steeds een grote rol in de lokale cultuur. Wil je de papegaaiduiker spotten? Rijd dan naar een kleine rots in de haven van Hafnarhólmi, vlakbij het dorp Bakkagerði, aan. Op deze rots nestelt de meeuw, eend én papegaaiduiker zich van eind mei tot begin augustus. Je kunt hier dicht bij de dieren komen via trappen en een observatieplatform.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit de Oost-fjorden

Het is alweer tijd om dit rustige deel van IJsland achter je te laten en koers te zetten richting de volgende highlight. Een logische vervolgbouwsteen en een plek die je wat ons betreft niet mag zijn de Stomende baden in Mývatn. Kom je vanuit het westen, dan reis je vanuit de Oost-fjorden naar IJs bij Skaftafell voor een wandeling over Europa’s grootste gletsjer.

Decorative torn edge

Reizen in de winter?

Door de noordelijke ligging van IJsland wordt het laat licht en vroeg donker, dus de dagen zijn kort. Daar tegenover staat dat je grote kans hebt het flikkerende noorderlicht te zien. De watervallen zijn gedeeltelijk bevroren maar vormen zo de mooiste ijssculpturen en de warmwaterbronnen zijn lijken nog intenser te stomen. Het is koud, zeker, maar tussendoor warm je op warme lagunes en wordt je tijdens een wandeling op de gletsjer vanzelf warm. Reizen in de winter is dan ook een anders dan anders ervaring die we zeker aanraden. We houden in je reisplan rekening met de winterse omstandigheden; je krijgt een stevige auto mee, we plannen hier en daar en extra nachtje in en natuurlijk de leukste excursies.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Papegaaiduiker in Oost-IJsland

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Papegaaiduiker in Oost-IJsland - met eigen badkamer

 • Reissom:
  Vanaf € 439,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Overnachtingen met ontbijt

Verblijf je liever in een hotel of guesthouse met een eigen badkamer? Kies dan voor deze variant. We maken in de regio gebruik van een aantal sfeervolle en kleinschalige guesthouse en hotels. Alle andere services blijven hetzelfde.

Decorative torn edge
Variant
2

1 nacht in guesthouse in de Oost-fjorden en 1 nacht in guesthouse in Borgarfjörður Eystri

 • Reissom:
  Vanaf € 285,- p.p. bij twee personen
 • Inbegrepen:
  twee overnachtingen in een guesthouse (gedeelde faciliteiten) inclusief ontbijt én hot-tub

Wil je deze regio optimaal verkennen? Overnacht dan 1 nacht bij de Oost-Fjorden en 1 nacht in  Borgarfjörður Eystri. Een klein dorp gelegen aan een baai met op de achtergrond hoge bergkammen met besneeuwde toppen. De weg ernaar toe is wat hobbelig, maar het uitzicht is het meer dan waard. Je guesthouse ligt in een voormalige visfabriek, gerestaureerd en omgebouwd tot guesthouse. Mooie lichte kamers, schone moderne badkamers, een vriendelijk ontvangst en een heerlijk ontbijt. Met als kers op de taart: beneden je guesthouse ligt een wellness, met jacuzzi (ook één buiten op het terras) en sauna. Hoe heerlijk om te ontspannen na een dag wandelen. Op ongeveer 10 minuten rijden vind je ‘puffin island‘, the place to be om die mooie diertjes te spotten.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

IJsland winter Myvatn
bouwsteen

Stomende baden in Mývatn

 • Mývatn en omgeving
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 395,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

IJs bij Skaftafell

 • Skaftafell
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 515,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern